• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2020

17:30 >> 18:58

(VIDEO) SMUŠENA ZVEZDA PORAŽENA U RUSIJI! Himki upisao prvu pobedu protiv crveno-belih!

Crvena zvezda

(VIDEO) SMUŠENA ZVEZDA PORAŽENA U RUSIJI! Himki upisao prvu pobedu protiv crveno-belih!

Podeli vest

Crvena zvezda u okviru šestog kola Evrolige poražena je na gostovanju Himkiju razultatom 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20)

Trenerski šah u Moskvi! Nadmudrivali su se Saša Obradović i Rimas Kurtinaitis svih 40 minuta, menjali su ideje, ali na kraju je Litvanac bio uspešniji pošto je Himki slavio sa 83:77 protiv jako loše Zvezde. Ništa se posle meča ne može staviti na teret treneru srpskog tima, jer jednostavno, večeras ništa nije išlo u Zvezdinu korist!

Ušla je Crvena zvezda nervozna u ovaj duel, nerezonski šutevi na početku. Džoni O’Brajan pokazao je da će biti kvalitetno pojačanje, ali da mu treba vremena da se uigra sa novim saigračima. Posegao je Obradović za izmenama ranije nego obično što je malo razmrdalo crveno-bele.

 

Pre svega ulazak Ročestija, Voldena i Jagodića-Kuridže doprineli su da Zvezda na kraju prve četvrtine ima tri poena prednosti. Defanzivno su Obradovićevi puleni stajali jako dobro, zatvarali su napadačku stranu Alekseju Švedu, sjajno je kontrolisan skok. Ipak, najveći problem centrima Zvezde bilo je Greg Monro smenjivali su se na njemu Emanuel Teri i Ognjen Kuzmić, ali to nije dalo rezultate.

 

 

U drugoj četvrtini nastavila je Zvezda u dobrom defanzivnom ritmu, ali nije funkcionisao napad kako treba. Bilo je period od tri minuta da nije bilo koševa na obe strane, ali se u „jurcanju“ bolje snašao Himki. Ono što odlikuje Alekseja Šveda je „ran end gan“ košarka, a to je pokazao i večeras pošto se razigrao u drugoj deonici. Pred odlazak na odmor ponovo nekoliko nerezonskih šuteva crveno-belih, pa je domaćin na odmor otišao sa +4.

 

Nije uspevala Zvezda ni u trećoj deonici da spoji dva dobra napada, pa je Himki odolevao naletima rivala. Po ko zna koji put sjajnu energiju sa klupe su uneli Jagodić-Kuridža i Dobrić, a upravo u tim momentima Zvezda je uspela da ponovo rezultatsku klackalicu prebaci na svoju stranu.  Loše minute imao je Himki u tim momentima, ali crveno-beli nisu to uspeli da kazne, pa su Rusi sa poenom prednosti ušli u poslednju deonicu utakmice – 58:57.

Nervozno su crveno-beli ušli i u poslednju deonicu, nije funkcionisao napad Zvezde, rotirao je Saša Obradović, tražio je najbolju petorku, ali nije išlo. Pokušavao je sa visokom, niskom petorkom, ali su Tima i Mekkolum sa dve trojke poslali Zvezdu u nokaut iz kog se nije izvukla. Na kraju 83:77 za Himki!

 

 

Kod Crvene zvezde najefikasniji su bili Lojd sa 18 i O’Brajant sa 14, dok je u redovima Himkija Mekkolum upisao 23 poena.

Himki - Crvena zvezda 83:77 (19:22, 25:18, 14:17)

Dvorana: Mitišči Arena   Sudije: Radović, Pastusiak, Viklinski

Himki: Šved 15, Mekkolum 23, Tima 9, Karasev 2, Zajcev 3, Monro 9, Odinokov, Voronov, Buker, Jerebko 8, Bertans 3, Miki 11. 

Crvena zvezda: Ročesti 7, O'Brajant 14, Hol 4, Volden 11, Lojd 18, Davidovac, Lazić 5, Dobrić 2, Simonović, Jagodić-Kuridža 4, Kuzmić 8, Teri 4. 

Četvrta četvrtina:

40. minut - Ponovo trojka Voldena, Zvezda je na -6!

39. minut - Pogađaju Volden i Tima trojke!

39. minut - Trojka O'Brajanta sada je ponovo -8!

38. minut - Ponovo Mekkolum za tri poena Himki ima 11 poena prednosti - 77:66!

37. minut - Dve trojke za Himki sada su na +8. NIšta ne polazi za rukom Crvenoj zvezdi..

36. minut - Četvrta lična za Jonasa Jerebka, Džordan Lojd će na liniju penala! Lojd siguran, Zvezda je ponovo na -4.

35. minut - Kuzmić! Sjajna blokada u odbrani, a onda ofanzivni skok i poeni u napadu - 66:62!

34. minut - Trojka Mekkoluma, Himki je na +6.

33. minut - Nervozan ulazak crveno-belih u četvrtu deonicu, Himki ima +3!

31. minut - O'BRAJAAAAAANT! Pojačanje crveno-belih cepa mrežicu za tri poena! Sa druge strane vraća Mekkolum  63:60.

Treća četvrtina: 

30. minut - O'Brajant donosi ponovo prdnost Zvezdi - 56:57. Kaznio je Mekkolum sporo vraćanje crveno-belih, pa Himki u poslednju deonicu ulazi sa poenom prednosti 58:57.

28. minut - Serija 6:0 za Himki, Moskovljani ponovo vode 54:53!

27. minut - Ponovo sjajna odbrana Zvezde, Himki je bez poena punih šest minuta, sa druge strane fantastičan pas Dobrića za Terija - Zvezda ima +5!

25. minut - Sjajna odbrana Crvene zvezde! Lojd i Hol sigurni sa linije penala - 48:51!

23. minut - Zakucavanje Ognjena Kuzmića, sjajna kontra Branka Lazića i Zvezda ponovo vodi - 46:47! 

22. minut - Pogađa Lojd sva tri bacanja - 44:43. 

21. minut - Počela je treća deonica promašajem Lengstona Hola. Džordan Lojd ima tri slobodna bacanja. 

Druga četvrtina: 

 

 

20. minut - Ponovo vodi Himki, loš napad Zvezde, što kažnjavaju Miki i Šved sada je 44:40. Gotovo je prvo poluvreme. 

19. minut - Nerešeno je 38:38.Tajm aut Saša Obradović! Pogađa Jagodić-Kuridža za novu prednost crveno-belih - 38:40.

18. minut - ROČESTIIIIII! Pogađa iskuni plej za tri poena, ali sa druge strane vraća Bertans 36:35.

18. minut - Pogađa Šved za tri poena, vodi Himki jedan razlike 33:32. 

16. minut - Džordan Lojd pogađa oba slobodna bacanja Zvezda je ponovo na +4.

16. minut - Greg Monro za sada predstavlja najveći problem odbrani crvene-belih - 26:28. Snažni centar je upisao sedam poena.

15. minut - Seriju promašaja na obe strane prekida Greg Monro 24:26!

13. minut - Sjajni potezi O'Brajanta i Kuzmića, ponovo vodi Zvezda 22:26.

11. minut - Pogađa Zajcev za tri poena, nerešeno je 22:22.

Prva četvrtina: 

 

 

10. minut - Siguran Ročesti sa linije penala - 19:22! Gotova je prva deonica.

8. minut - Pogađa Aleksej Šved oba slobodna bacanja, sada je 18:20 za beogradsku ekipu.

7. minut - Pogađa Tejlor Ročesti, a onda i Emanuel Teri! Sjajnu energiju uneli su igrači sa klupe - 13:18 je za Zvezdu!

6. minut - Pogađa Jerebko drugu trojku na meču, ali vraćaju Volden i Lazić! Vode crveno-beli - 13:14

 

 

6. minut - Pogađaju Hol i Lojd, smanjila je Zvezda zaostatak 10:8.

4. minut - Cepa mrežicu Lojd sada je 10:4 za Himki!

3. minut - Loš ofanzivni početak crveno-belih, za sada bez pogotka iz igre. 

2. minut - Jerebko pogaća za tri, a onda brza kontra Himkija za 5:1.

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Crvenu zvezdu! 

 

 

17:44 - Ruski tim traži prvu pobedu u Evroligi ove sezone!

 

 

17:33 - Džordan Miki, Aleksej Šved i Greg Monro vraćaju se u tim Himkija, nakon što su propustili prethodne tri utakmice zbog koronavirusa!

 

17:30 - Dobrodošli u lajv prenost utakmice šestog kola Evrolige u kojoj se sastaju Himki i Crvena zvezda. Sve detalje sa utakmice možete pratiti preko portala Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija