• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

01.11.2020

12:11

PROTIVNIKA MORAŠ DA UBIJEŠ, ZVEZDA JE MOGLA DA POSTIGNE 10 GOLOVA! Crveno-beli oduševili Evropu!

Crvena zvezda

PROTIVNIKA MORAŠ DA UBIJEŠ, ZVEZDA JE MOGLA DA POSTIGNE 10 GOLOVA! Crveno-beli oduševili Evropu!

Podeli vest

Crvena zvezda je ponovo oduševila Evropu! Fudbaleri srpskog šampiona u četvrtak uveče savladali su Slovan Liberec sa 5:1 (2:1) u 2. kolu Lige Evrope i tako ostvarili najubedljiviju pobedu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja u klupskoj istoriji

Zvezda je u istoriji imala ubedljivije evropske pobede od ove protiv Slovana (vidite tabele), ali nijedna od njih nije ostvarena u grupnoj fazi evrokupova, već u kvalifikacionim i nokaut rundama.

NAJUBEDLJIVIJE POBEDE ZVEZDE U EVROPI
GRUPNA FAZA TAKMIČENJA


Crvena zvezda - Slovan Liberec 5:1 (2020)
Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1 (2019)
Crvena zvezda - Roma 3:1 (2005)
Crvena zvezda - Liverpul 2:0 (2018)
Crvena zvezda - Panatinaikos 2:0 (1991)


Blizu nokaut faze

Nakon dva odigrana kola u L grupi Hofenhajm je prvi sa šest bodova, Zvezda zauzima drugo mesto s tri, koliko ima i trećeplasirani Slovan, dok je belgijski Gent bez bodova. Crveno-beli će upravo protiv Genta igrati naredne dve utakmice u ovom takmičenju (5. i 26. novembra).

Ukoliko bude slavila na oba meča, ekipa Dejana Stankovića biće vrlo blizu plasmana u nokaut fazu. Strelac trećeg gola protiv Čeha Milan Gajić (24) obećava još sjajnih partija u Ligi Evrope.

 

Foto: Starsportphoto

 

PROTIV POZNATIH KLUBOVA


Crvena zvezda - Espanjol 5:0 (1957)
Crvena zvezda - Bilbao 5:0 (1966)
Crvena zvezda - Lozana 5:1 (1972)
Crvena zvezda - Slovan Liberec 5:1 (2020)
Crvena zvezda - Hibernijan 4:0 (1961)
Crvena zvezda - Ujpešt 4:0 (1970)
Crvena zvezda - Karl Cajs Jena 4:0 (1970)
Crvena zvezda - Kajzerslautern 4:0 (1996)
Crvena zvezda - Dinamo Berlin 4:1 (1978)
Crvena zvezda - Rozenborg 4:1 (1986)

- Zaista smo odigrali fantastičnu utakmicu i zasluženo smo pobedili. Čestitam svim saigračima i stručnom štabu. Ovo nam je motiv da još jače nastavimo u narednim utakmicama. Srećan sam i zbog pogotka, jer sam doprineo da ostvarimo jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji kluba. Po ovakvim mečevima ostanete upamćeni među navijačima - euforičan je Gajić.

Crveno-beli su najubedljiviji evropski trijumf u istoriji ostvarili 1957. godine, kada su savladali Dudelanž iz Luksemburga sa 9:1. Izdvajaju se pobede i protiv Hibernijansa iz 1981. (8:1), a svi se sećaju i rapsodije protiv Ventspilsa od pre devet godina (7:0). Međutim, to su sve pobede protiv ekipa koje dolaze iz manje razvijenih fudbalskih sredina.

PROTIV MANJIH KLUBOVA

Crvena zvezda - Dudelanž 9:1 (1957)
Crvena zvezda - Hibernijans 8:1 (1981)
Crvena zvezda - Ventspils 7:0 (2011)
Crvena zvezda - Kolketi Poti 7:0 (1998)
Komloj - Crvena zvezda 2:7 (1971)
Avenir Begen - Crvena zvezda 1:6 (1974)
Crvena zvezda - Evropa 5:0 (2020)
Crvena zvezda - Nistru 5:0 (2003)
Dandalk - Crvena zvezda 0:5 (1988)
Crvena zvezda - Dinamo Tbilisi 5:2 (2009)


Od većih ekipa, gore od Libereca na "Marakani" prošli su samo španski Espanjol (1957. godine) i Bilbao (1966. godine), a sa 5:1 Zvezda je pobedila švajcarsku Lozanu (1972). Što se tiče grupnih faza, pre Libereca izdvajaju se pobede nad Olimpijakosom i Romom od po 3:1, kao i legendarni trijumf nad Liverpulom od 2:0 u Ligi šampiona.

Zvezdaše posebno raduje igra na gol više, koja odavno nije viđena na najvećem srpskom stadionu. Strelac petog gola Dijego Falčineli (29) presrećan je zbog sjajnih igara.

- Kada sam dolazio u Zvezdu, znao sam da će biti ovakvih trenutaka. Veliki klubovi ostvaruju ovako velike pobede. Drago mi je što sam postigao prvenac u grupnoj fazi u crveno-belom dresu. Naravno, ostvarili smo sjajan rezultat i kao tim smo odigrali skoro savršenu utakmicu. Okrećemo se sledećim protivnicima i verujem da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve - poručuje Falčineli.

Foto: Starsportphoto

 



Karasi želeo još

Koliko je Zvezda zapravo bila moćna u četvrtak uveče svedoče i reči legendarnog Stanislava Karasija.

- Nisam potpuno zadovoljan. Kada imaš ovakvu utakmicu, protivnika moraš da ubiješ, da upamti kada je igrao na "Marakani". Zvezda je mogla deset golova da postigne. Odmah sam rekao da će Zvezda biti druga u grupi. Pred utakmicu sam osetio šta će se desiti, poznajem svakog u dušu - poručuje Karasi.


Bonus video



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

ŠTETA JE VELIKA ŠTO NEMA PUBLIKE. DA JE IMA ZVEZDA BI IGRALA LŠ, JER BI OMONIJA U REVANŠU PALA A I OLIMPIJAKOS. ŠTO SE TIČE LIBERECA, DA IMA PUBLIKE, BEZ LAŽNE SKROMNOSTI DESET KOMADA MINIMUM.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija