• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

26.11.2020

14:22

PAŠĆE GENT! Žestoko oslabljena Zvezda juri nokaut fazu Lige Evrope!

Crvena zvezda

PAŠĆE GENT! Žestoko oslabljena Zvezda juri nokaut fazu Lige Evrope!

Podeli vest

Zvezda bi pobedom obezbedila plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Odigraćemo mudro i taktički disciplinovano i verujem da uspeh koji silno želimo neće izostati, poručuje vezista Njegoš Petrović


Došli smo u Belgiju kako bismo pobedili i obezbedili proleće u Evropi, kaže za Informer prvotimac Crvene zvezde Njegoš Petrović! Crveno-beli će večeras (RTS 1, 18.55) na "Gelamko areni" odmeriti snage sa Gentom u meču 4. kola grupne faze Lige Evrope.

Utemeljeni optimizam

Nadamo se plasmanu u šesnaestinu finala i imamo dobar razlog za to. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim rivalima
Njegoš Petrović, fudbaler Zvezde


Ukoliko ekipa s beogradske "Marakane" trijumfuje večeras, a Hofenhajm opravda ulogu favorita i pobedi Liberec u gostima, Zvezda će praktično obezbediti plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Biće joj potrebno još samo da u poslednjem kolu ne izgubi od Libereca 5:1 ili ubedljivije.

Žestoko oslabljeni

Otežavajuća okolnost za crveno-bele predstavljaće činjenica da su čak šestorica prvotimaca van stroja. Milan Rodić ima koronu, Seku Sanogo je suspendovan zbog žutih kartona, a Aleksandar Katai, Gelor Kanga i Marko Gobeljić su povređeni.

Ipak, defanzivni vezista Petrović samouvereno poručuje da će se njegovi saigrači i on iz Belgije vratiti sa tri boda.

- Verujem da ćemo odigrati još jedan dobar meč u Evropi. Potrudićemo se da pobedimo i da obradujemo navijače. Oni, nažalost, ni ovoga puta neće biti sa nama na stadionu, ali svi znamo da su uz nas. Naš cilj je da izborimo evropsko proleće. Odigraćemo mudro, taktički disciplinovano i verujem da uspeh koji silno želimo neće izostati - poručuje Petrović.

Foto: crvenazvezdafk.com

 



Srpski šampion dosad je u grupi odigrao mečeve sa Hofenhajmom (0:2) u gostima i Liberecom (5:1) i Gentom (2:1) na "Marakani". Prema Petrovićevim rečima, crveno-beli su u tim duelima pokazali da im je mesto među 32 najbolje ekipe u Ligi Evrope.

- Nadamo se plasmanu u šesnaestinu finala i imamo dobar razlog za to. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim protivnicima u grupi. U Hofenhajmu smo, istina, poraženi, ali ni tamo se nismo predali bez borbe - naglašava Petrović.

 

Foto: Starsportphoto

 

Neka gol da bilo ko

Pozicija mladog fudbalera je takva da se od njega više očekuje da se posveti defanzivi nego da daje golove. Petrović je uveren da će oni kojima je glavni zadatak da budu strelci biti na visini zadatka protiv Belgijanaca.

- Ko god da postigne gol, biću srećan kao da sam ga i sam dao. Neka bude to Dijego Falčineli, Ben ili Mirko Ivanić. Svi doprinosimo koliko možemo, nevažno je ko će biti čovek odluke. Samo da se sa tri boda vratimo u Beograd - kaže Petrović.
 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija