• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2020

09:35

SRBIJA NA NOGAMA! I partizanovci će navijati za Zvezdu! Evo zašto!

Crvena zvezda

SRBIJA NA NOGAMA! I partizanovci će navijati za Zvezdu! Evo zašto!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18.55 (RST 1) igraju protiv Hofenhajma u 5. kolu Lige Evrope

Crveno-belima je dovoljan i bod da overe proleće u Evropi, ali čak i u slučaju poraza, matematički bi osigurali prolaz dalje ako Liberec ne pobedi u Gentu u isto vreme.

Ali, neće voditi bitku samo za sebe, ulog je veći, boriće se šampion Srbije i za naš fudbal. Zvezda je ove godine jedini predstavnik Srbije u evropskim takmičenjima, Partizan, Vojvodina i TSC su učešće završili u kvalifikacijama.

Zvezdi je za proleće dovoljan bod u dve preostale utakmice, ali će crveno-beli pokušati da napadnu prvo mesto grupe. Pobedom bi dobila dodatna dva boda za UEFA klupski koeficijent, koji podiže šanse za mesto nosioca u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona naredne godine. Ne bi bilo daleko čak ni mesto nosioca u plej-ofu ako Zvezda dođe do maksimalnog učinka, a ne sme se zanemariti ni nacionalni koeficijent.

Foto: Starsportphoto

 

Naime, Srbija naredne sezone neće imati mesto u Ligi Evrope, već će samo šampion Superlige ići u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ostali timovi se sele u Konferens ligu, novo evropsko takmičenje koje je u trećem rangu, iza Lige Evrope. Šansa da se nešto promeni postoji od naredne sezone, a sve zavisi od ishoda ove sezone u Evropi. Srbija je pred početak sezone imala izgledne prilike da se domogne 15. mesta koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, uz mesto u Ligi Evrope i dva u Konferens ligi.

Ali, rano ispadanje ostalih srpskih timova doprinelo je tome da čak ni uspesi Zvezde ne mogu to da anuliraju, jer ostale konkurentske zemlje imaju više učesnika u internacionalnim takmičenjima ove godine. Ipak, ako Zvezda nastavi da niže dobre rezultate, postoji mogućnost da se prestigne Kipar, koji je trenutno na 15. mestu sa 27.250 bodova, Srbija ima 25.750. Crveno-beli teoretski mogu na 15. mesto ako pobede i Hofenhajm i Liberec uz poraze Omonije, a ako bi se Srbija i Kipar izjednačili, naša zemlja bi bila u prednosti kao tim koji je u ovoj sezoni osvojio više bodova.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solenau

pre 3 godine

Nece sigurno navijati, svaki pravi navijac Partizana nece za musavce navijati !

Pera

pre 3 godine

Jer vas žešće ubijaju komplesi! A sta mi mozemo kad vam je stadion parking prostor za utakmice L.E.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!
c

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je, po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija