• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2020

08:13

KAO DA JE FINALE! ZA ČAST, KLUB, SAIGRAČE... Kod Stankovića nema opuštanja, nagrabusiće Liberec!

Crvena zvezda

KAO DA JE FINALE! ZA ČAST, KLUB, SAIGRAČE... Kod Stankovića nema opuštanja, nagrabusiće Liberec!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su šesnaestinu finala Lige Evrope, pa meč sa Liberevom u poslednjem kolu grupne faze takmičenja nema rezultatski značaj (četvrtak, 21.00, RTS 1)

Ali, crveno-beli će svim silama ići na trijumf i tri nova boda. Koeficijent za narednu sezonu bi porastao na 31.500. Takođe, klupska kasa bi se dopunila sa dodatnih 570.000 evra.

Današnja utakmica sa Slovanom Zvezdi ne može da donese pomak na tabeli, crveno-beli su drugi iza Hofenhajma, tu će i ostati bez obzira na rezultate mečeva poslednjeg kola. Ipak, Stanković kaže da će njegova ekipa pokušati da pobedi.

Foto: Starsportphoto

El Fardu Ben spreman za Liberec

- Ova utakmica je važna iz drugih razloga. Najpre, želimo da klub nastavi da raste, a i da napreduje na rang-listi UEFA. Stoga ćemo ući u meč kao da su nam bodovi neophodni kako bismo prošli grupu. Sećam se, recimo, utakmice Dinamo Kijev - Lacio, u kojoj sam igrao. Nama nije značila ništa, a Ukrajincima je bila potrebna pobeda za prolazak dalje. Na stadionu u Kijevu bilo je 90.000 ljudi, a mi smo u kombinovanom sastavu pobedili 1:0. Dakle, ne smemo da pravimo razliku između utakmica. Nije važno da li igraš prijateljski meč ili finale Lige šampiona. Moraš zbog sebe, kluba, saigrača i navijača da daš sve od sebe - jasan je Stanković.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković jasno je pred put u Češku istakao da će Crvena zvezda igrati kao da joj od ishoda meča zavisi sudbina evropskog proleća, svi spremni za igru našli su se na spisku putnika. Mnogi navijači bi sa zadovoljstvom prihvatili Zvezda igra sa Junajtedom u šesnaestini finala, jer je u pitanju izuzetno atraktivan protivnik. Međutim, Stanković ne razmišlja tako.

Foto: Starsportphoto

 


- Može li kasnije Mančester junajted, a najpre nešto lakše? Da, u redu je da bude Mančester, ali realan sam. Bile bi to fantastične utakmice, veliko iskustvo za sve nas. Ipak, neka to bude posle, a sad bi bilo bolje da dobijemo nekog lakšeg rivala. Ima tu bombi iz vrha evropskog fudbala, bilo bi lepo da ih izbegnemo - realan je Stanković.

U ekipi su zdravi svi osim Aleksandra Kataija, koji je i dalje na medicinskim ispitivanjima zbog anemije. Levi bek Milan Rodić i vezista Mirko Ivanić, koji su jedno vreme bili van stroja, počeli su da treniraju, ali neće biti spremni da odigraju ceo meč.

Foto: Starsportphoto

 

- Nemam dileme oko sastava, znam ga, pripremili smo se za utakmicu. Još malo ćemo raditi na prekidima, ali spremni idemo u Češku. Zdravlje naših momaka je na prvom mestu i nećemo nikog vraćati na silu ili ubrzavati oporavak. Želim da svi koji izađu na teren budu 100 odsto spremni. Jedini koji je trenutno van stroja je Katai, a i on će se uskoro vratiti. Ivanić i Rodić su u prethodnih sedam dana trenirali zajedno sa ostatkom ekipe i na solidnom su nivou, ali nisu za 90 minuta jakog intenziteta - zaključio je Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija