• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2020

16:42

(FOTO) IBRA I PAČIĆI MALI! Mašinerija Stefana Piolija sklepana "s koca i s konopca", koja HARA Italijom! Zvezdo čuvaj se MAĐIONIČARA!

Crvena zvezda

(FOTO) IBRA I PAČIĆI MALI! Mašinerija Stefana Piolija sklepana "s koca i s konopca", koja HARA Italijom! Zvezdo čuvaj se MAĐIONIČARA!

Podeli vest

Rival Crvene zvezde u narednoj fazi takmičenja u Ligi Evrope biće Milan

Nije Milan učio iz grešaka drugih evropskih velikana koji su pokušali na "scenu" da se vrate preko noću tako što će upumpati ogromnu količnu novca, već je morao i on da se "opeče" kako bi naučio lekciju! Pokušaj sa Kinezima i skupocenim pojačanjima bili su totalni fijasku za Milan!

Foto: Reuters

Kada je došao Ivan Gazidis, poznat kao "škrtica" slavina je zavrnuta i Milan je krenuo u pametne kupovine, igrača sa potencijalom, kao i upotrebom igrača iz omladinskog pogona. 

Od "velikih" imena stigao je samo Zlatan Ibrahimović, dok je ostatak Piolijeve mašinerije, pa i sam Pioli sklopljena kako se kaže "s koca i s konopca". Zimus su na "San Siro" stigli Aleksis Saelmakers iz Anderlehta, kao i Simon Kjaer iz Atalante. Tokom leta kupljen je veliki talenta norveškog fudbala Jens Peter Hauge, pozajmice Braima Dijaza i Dijega Dalota nisu obećavale velike uspehe. 

Foto: Reuters

Pioliju je u junu isticao ugovor, došao je da bude prolazna roba i da Milan pregrmi period do dolaska Ralfa Rangnika, ali je Italijan napravio neverovatan niz dobrih rezultata koji mu je produžio mandat u Milanu. 

Svaki deo mozaika Stefana Piolija ima po jednog lidera, u svakoj liniji ima neko ko komanduje i koga svi slušaju. U odbrani je to Alesio Romanjoli za koga se verovalo do početka ove godine da je bivši fudbaler, u veznom redu je to Frank Kesi, dok napad diktira Hakan Čalhanoglu. 

Foto: Tanjug/AP

Naravno, kao i u svakom sistemu mora da postoji i neki "alfa mužijak" ili kako bi Ibrahimović voleo da kaže "vođa čopora". Nema sumnje da je tu ulogu po dolasku u klub preuzeo baš Zlatan Ibrahimović, a sa njegovim dolaskom poklopilo se i "vaskrsenje" Milana. Pored njega, igrač sa najvećim autoritetom na terenu je kapiten kluba Đanluiđi Donaruma!

Foto: Tanjug/AP Photo

Nema sumnje da je najveća zvezda tima, ali i najbolji igrač, ma koliko star bio, 39-godišnji Zlatan Ibrahimović. Pobednički duh i mentalitet borca usadio je u letargične igrače Milana koji su se pretvorili u prave zveri na terenu. Iako ga poslednjih nedelja nema zbog povrede na terenu, njegov izostanak nije primetan, onoliko koliko se očekivalo da će biti. No, krenimo od odbrane. 

Foto: Tanjug/AP Photo

Kao što smo već i spomenuli, Đanluiđi Donaruma je kapiten kluba i neko za koga se planira da bude narednih 15 godina prvi izbor na golu. Prošao je kompletnu omladinsku školu "rosonera" oseća klub, živi za klub, a kada god je poželeo da ode, prelomio je da ostane kako bi pomogao Milanu i dočekao je svoje vreme. Komandanti odbrane su Alesio Romanjoli i Simon Kjaer. Standardni štoperski dvojac počeo je uz sebe da kali i "golobradog" Matea Gabiju. 

Foto: Reuters

Desnog beka igra Davide Kalabrija, dok je jedan od najboljih levih spoljnih na svetu Milanov Teo Ernandez. Iako njegov stil više poceća na krilo, nego na beka, Ernandez je jedan od najcenjenijih igrača kluba, ali i najtraženijih, a sajt "transfermarkt" ga procenjuje na 45.000.000 evra!

Foto: reuters

Najjači deo tima sigurno je vezni red, Pioli ima mnogo interesantnih opcija da kombinuje, ali najčešće u tandemu igraju Afrikanci, Frank Kesi i Ismael Benaser. Kesi je neka vrsta Saku Sanoga u dresu Milana, dok je Benaser više "box to box" igrač i podjednako dobro učestvuje i u napadu i u odbrani. Društvo u sredini pravi im Hakan Čalhanoglu, Turičin koji nikada nije ostvario sav svoj potencijal, ali koji je napokon počeo da pruža partije kakve se od njega očekuju. 

Foto: reuters

 

Čalhanoglu je mađioničar sa loptom, Pioli je uradio najpametniju stvar kada ga je premestio u sredinu i dao mu odrešene ruke da upravlja igrom Milana. Krasi ga fantastičan prekid, kako bi se žargonski reklo, ume da skine paučinu sa gola, a igra Milana najviše zavisi od toga kako se Hakan probudi tog dana. 

Foto: Reuters

Krila su do sada bila rezevrisana za Rebića i Saelmakersa, dok šansu sa klupe uglavnom čekaju Samu Kastiljeho i Jens Peter Hauge, ali je vrlo moguće da će Milanezi tokom zime tražiti pojačanje upravo na tom delu terena kako bi dodatno ojačali konkurenciju. 

Foto: reuters

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija