• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Ognjen Borjanović

23.12.2020

13:41

NAJGORA ZVEZDA DO SADA! Obradoviću preti NEGATIVAN rekord!

Crvena zvezda

NAJGORA ZVEZDA DO SADA! Obradoviću preti NEGATIVAN rekord!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde imaju najgori start na polusezoni u istoriji kluba

Delovalo je pred početak sezone da ovo može da bude ta godina u kojoj Crvena zvezda može da gađa najviše ciljeve!

Većina "bogataša" ostala je uskraćena za moćne rostere zbog koronavirusa, što je davalo šanse crveno-belima da gađaju visok plasman i u Evroligi, pa zašto ne i fajnal for, ali nije dugo trajalo "loženje", a kula od snova padala je polako, iz kola u kolo! 

Foto: Starsportphoto

Sve je počelo porazom od Fenerbahčea u Istanbulu u prvom kolu Evrolige, a završilo se sa debaklom protiv Zenita koji je potvrdio da je Obradovićeva Zvezda najgora u istoriji sa skorom 5-11 pred poslednji meč u prvom delu sezone! 

Foto: Starsportphoto

Prošle sezone, Milan Tomić je imao daleko bolji skor, ali je zbog, po njegovom mišljenju, lošeg starta u ABA ligi, podneo ostavku kao moralni čin. Dušan Alimpijević za kojeg "delije" tvrde da je najgori trener u modernoj istoriji, samo zato što nije osvojio ABA ligu, na polusezoni bio je na skoru 7-9, a o Dejanu Radonjiću nema potrebe pričati. Crnogorski stručnjak je na dva puta bio na skoru 8-8, a jednom je imao 7-9.

Foto: Starsportphoto©

Olakšavajuća okolnost - prvi debakl Saše Obradovića bio je protiv Zenita...

Činjenica je da je, Zvezda dugo nije bila konkurentnija protiv svakog rivala, ali teško da je to bilo kakva uteha! Porazi od pola koša ili u neizvesnoj završnici su porazi, često umeju da bole jače nego oni čisti, ali za ugled kluba dobro je da Zvezda može da bude na "jednu loptu" sa Barselonom, ili da pobedi CSKA posle produžetaka. Svakako da je Zvezd pobeđivala utakmice u kojima su imali ogromne porednosti, neretko i dvocifrene Saša Obradović bi bio najbolji trener, ali nije bilo tako, Alba, Žalgiris, Asvel, Real Madrid...

Foto: Starsportphoto

Otežavajuća okolnost - Saša Obradović ima najkompletniji tim...

Najveći problem za košarkaške stručnjake i navijače predstavlja činjenica da je roster koji Crvena zvezda ima sada najjači poimence. Saša Obradović ima najdužu klupu, po dva tri igrača koji ne mogu da budu u sastavu za utakmicu, što govori o ozbiljnosti kluba da sklopi ozbiljan tim. Lider je drugi strelac Evrolige, Džordan Lojd, tu su još Kori Volden, Lengston Hol, Džoni O'Brajant, sada i Kino Kolom, zadržana je okosnica od prošle sezone koju su činili domaći igrači, a rezultati nikad gori.

Obzirom na pandemiju koronavirusa, moglo bi se reći da to može da bude izgovor, ali samo u slučaju da Zvezdi toliko fale navijači, jer je virus izbegavao Zvezdu sve do Džordana Lojda koji je prvi zaraženi od starta sezone (ako se Emanuel Teri ne računa koji je bio zaražen tek što je stigao).

Obradović nije imao mnogo glavobolja ni u sklapanju tima, imao je kompletan roster pre okupljanja, svi su prošli pripreme zajedno na Zlatiboru, što je ogromna razlika u odnosu na neke prethodne godine, kada se tim sklapao sve do nove godine. 

Foto: Starsportphoto

Zvezda nikada nije bila gora, ali još je rano za bilo kakve zaključke, do kraja sezone ostalo je 18 utakmica, a Crvena zvezda može da se uneša u borbu za top 8! Prvi naredni korak mora da se preskoči, a to je Panatinaikos u "Pioniru", neće biti lako. Ipak, ukoliko Obradović ne želi da bude upamćen kao najgori trener, Zvezda mora da počne da pobeđuje! 

Rezultati na polusezni u Evroligi po sezonama:

Sezona 2014/15 - 7-9 
Trener Dejan Radonjić 

Sezona 2015/16 - 8-8
Trener Dejan Radonjić

Sezona 2016/2017 - 8-8
Trener Dejan Radonjić

Sezona 2017/2018 - 7-9
Trener Dušan Alimpijević

Sezona 2018/2019 - bez učešća

Sezona 2019/2020 - 7-9
Treneri Milan Tomić, Andrija Gavrilović

Sezona 2020/2021 - 5-11
Trener Saša Obradović


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija