• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2021

10:40

ZOVU GA ĐED, BRZINA MU NIJE VRLINA, A DOMINIRA U EVROPI!  Zvezdin štoper oduševio ove godine! Mladenović ga je "prodao"...

Crvena zvezda

ZOVU GA ĐED, BRZINA MU NIJE VRLINA, A DOMINIRA U EVROPI! Zvezdin štoper oduševio ove godine! Mladenović ga je "prodao"...

Podeli vest

Nekadašnji centralni defanzivac BATE Borisova, Nemanja Milunović, postao je, prethodnih meseci, uz Milana Borjana stub Zvezdine odbrane i jedan je od najzaslužnijih za uspehe srpskog šampiona u minuloj godini

Ne krije iskusni štoper Crvene zvezde, Nemanja Milunović  da je imao teških momenata u crveno -belom dresu, ali da mu je zrelost pomogla, da se transformiše u najboljeg štopera prvog dela Liga Evrope i lako prebrodi kritike na njegov račun. 

Otkrio je zanimljivu anegdotu i razlog zašto ga zovu Đed.

- Kada sam priključen prvom timu Borca, znao sam da neću da igram. Nisam baš bio najrevnosniji na treninzima, mogao sam i bolje da obavljam obaveze. I onda mi je jedan iskusniji saigrač, Boban Kostić, rekao da treniram kao Đed. Čudilo ga je to, jer sam bio najmlađi u timu. Tako je ta priča krenula, nema mnogo veze sa mojim godinama. Mislim da je Milan Jevtović doneo tu informaciju na Marakanu, jer je iz Čačka. Dakle, sve spontano - kaže Milunović u intervjuu za MOZZART Sport.

Svestan je da mu brzina nije vrlina, ali se ne žali.

- Realan sam. Meni je brzina najveći problem. Nemam brzinu Spiridonovića, na primer. Ne kažem ni da sam spor, ali ako igramo visoko na Marakani koja ima 150 metara, logično je da stojiš na centru. Normalno je da pucaju kontre i da je to rivalima šansa da nas uhvate na briznu. Ali godinama sam navikao da igram više glavom, nego nogama. Eto mnogo se priča o toj utakmici sa Bajernom kada smo primili šest golova. Meni je identično teško bilo i protiv Mačve. Jurili smo prvi gol, stajali na centru, a Milojev kum Dragan Aničić je preko krila gađao mene i Babaru (Srđan Babić prim.aut). Bilo je baš gusto. 

Foto: Starsportphoto

Ljubimac Delija, Nemanja Milunović

Ne krije da mu je ovo bila najbolja godina u karijeri.

- Iskreno, imao sam vrhunskih mesec dana. I što se tiče individualnog i što se tiče timskog uspeha.Nisam neko ko voli da se eksponira mnogo i priča o sebi, da se busa u grudi,  ali definitivno ovo je, uz prvu godinu u BATE-u, najbolji period u karijeri. Međutim, meni je bitno da smo ostvarili zacrtane ciljeve. Kako smo počeli sezonu, tako smo i završili. Pobedom. Osigurali smo proleće, imamo devet bodova više od večitog rivala. Sjajan je to osećaj.

Milunović je otkrio šta je prelomilo da dođe u Zvezdu i zbog čega to nije ranije učinio.

- Drugo dete sam dobio 2018. godine u Belorusiji. Velika je razlika kada imate jedno ili dvoje dece, supruzi je bilo baš teško. Sada joj je lakše, jer smo bliži roditeljima. Privatna stvar je odlučila, čak i pre toga zbog porodice nisam želeo da se vratim. Supruga mi je bila trudna, nije bilo poželjeno da menjamo ambijent i lekare u Belorusiji.

U Lučanima je stekao status jednog od najboljih defanzivaca domaće lige, brzo se snašao u BATE-u. Nije ostavio ostavio dublji trag u reprezentaciji, s obzirom na sjajan debi u eri Slavoljuba Muslina 2014. godine.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković ima puno poverenje u Milunovića

- Posle tog sjajnog debija za reprezentaciju desila se povreda. Mnogo je to uticalo na moju karijeru i da nemam značajniju ulogu u reprezentativnom dresu. Gledam to kao na Božiju volju. Neko te pogleda da dođeš na najviši nivo, onda te neko i vrati i spusti te na zemlju. Povrede jesu sastavni deo sporta, osam meseci sam propustio zbog operacije kolena. Drago mi je što sam se oprobao u reprezentaciji, dao sam i gol u Novom Sadu protiv Izraela.

Zašao je u četvrtu deceniju, mogao bi Milunovićda bude Zvezdin Bonući.

- Volim da se šalim na svoj račun. Kada sam bio mlad svi su tražili iskusne štopere. Danas svi traže mlade. Uvek mi nešto ne odgovara. Meni je ceo život bila želja da se oprobam u Nemačkoj. Volim to takmičenje, taj ceo ambijent. I stvarno je posle prve godine u BATE-u bila priča za Hanover. Međutim, nije se desilo. Možda je to na kraju ispalo dobro.

Pričao je i o razlikama rada između Vladana Milojevića i Dejana Stankovića.

-Kod Mistera se vidi italijanska škola. U svakom trenutku moraš da znaš šta treba da radiš. Pričamo o taktičkim detaljima. Na taktičku disciplinu smo sve napravili. Dešavalo se, kada je Stanković došao, da mi štoperi iznesemo loptu i posle gledamo utakmicu. Šta će ovi napred da urade. On to ne dozvoljava, tera igrače da priđu špicevima i na taj način promenimo posed posle izgubljene lopte. Nije se ništa specijalno nije promenilo. Kod Miloja smo imali sastanke od sat vremena, gledali smo analize i kretanje protivnika. Isto do detalja.

Zanimljivo je kako je Milunović  došao u situaciju da ode u BATE Borisov.

- Dosta su mi pomogli Borac i Lučani. Kada sam iz omladinaca došao u prvi tim na mojoj poziciji su bili Dmitrović, Brazilac Alveš. Imao sam sreću da je Neško došao da bude trener u Borcu. Otišao sam u Lučane na pozajmicu, i brzo postao standardni štoper. Ubrzo i kapiten tima. Posle godinu dana u Superligi, iskočili smo u prvi plan Eze Frajdej, kao prvi strealac tima i ja. Na mnogo utakmica smo se branili, što je meni pomoglo. Bilo je situacija kada sam pokazivao kvalitet. Jako smo dobro igrali, otkinuli smo i bod Zvezdi.

I onda se u celu priču umešao Filip Mladenović.

-Desila se slučajnost, Filip Mladenović je igrao u BATE-u, oni su prodali štopera koji je identičan meni. Reč je o Igoru Filipenku, kada sam ga upoznao kao da mi je rođeni brat. Imamo preslikane karakteristike. Mladenović je pokazao moj video materijal u Belorusiji, brzo su uspostavljeni kontakti sa Neškom Milovanovićem. Preko noći sam otišao na probu i završio

Foto: Starsportphoto©

Filip Mladenović "kumovao" je Milunovićevom prelasku u BATE

Igrao je u najlepšem periodu kluba iz Borisova, pored titula, imali su značajnu ulogu u Ligi šampiona.

- Četiri prelepe godine, tamo sam se afirmisao u evropskom fudbalu. Prvenstvo je slično našem. Ovde možda ima kvalitetnijih igrača, ali su timovi tamo spremniji. Svesni su da nisu mnogo talentovani, ali to nadoknađuju kulturom rada. Nema tamo mnogo tehničara. Svi trče i svi se bore. To je bio ključ uspeha BATE-a. Pa i u toj Liga šampiona godini kada smo igrali protiv Rome i Leverkuzena. Imali smo šansu da prođemo, igrali smo za prolaz u Rimu. Bila nam je potrebna pobeda, ali je Ščesni odbranio zicer u 90. minutu. Godinu pre toga je BATE igrao u grupi sa Šahtjorom, dešavalo se da izgube 7:0. Svi su mislili da ćemo i te sezone biti totalni autsajderi. A mi smo pobedili Romu, i Leverkuzen, malo je nedostajalo da prođemo.

Otkrio je Milunović ko mu se od mlađih domaćih štopera najviše sviđa.

- Eraković ima veliki potencijal da postane ozbiljan štoper. Ima materijala, ali nedostaju mu iskustvo i sitnice. Ljudi su prepoznali njegov kvalitet. Mnogo verujem u njega- zaključio je Nemanja Milunović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija