• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

26.01.2021

09:56

ZVEZDA SE NADA ČUDU U ISTANBULU! Srpski šampion nastavlja takmičenje u Evroligi!

Crvena zvezda

ZVEZDA SE NADA ČUDU U ISTANBULU! Srpski šampion nastavlja takmičenje u Evroligi!

Podeli vest

Košarkaši crveno-belih u 22. kolu Evrolige gostuju ekipi Anadolu Efesa, koja trenutno zauzima osmo mesto na tabeli i apsolutni je favorit

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće da naprave senzaciju u Istanbulu! Crveno-beli danas (17.00 Sport klub 1) gostuju favorizovanom Anadolu Efesu u okviru 22. kola Evrolige i probaće da dođu do osme pobede u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

Uloga favorita bez ikakve sumnje pripada domaćoj ekipi, koju predvodi jedan od najboljih tandema bekova u Evropi Šejn Larkin (28) i Vasilije Micić (27). Efes je trenutno na osmom mestu na tabeli sa 11 pobeda i deset poraza, dok su Beograđani trenutno na 16. poziciji sa sedam pobeda i 14 poraza.
Poštuju rivala

Efes je već dugo u vrhu evropske košarke, ima veoma kvalitetan i ambiciozan tim
Dejan Radonjić, trener Zvezde

Fokus na ABA ligi

Zvezda je u Istanbul otputovala direktno iz Bara, gde je preksinoć ostvarila vrlo bitnu pobedu u ABA ligi protiv Mornara sa 86:78. Srpski i regionalni šampion sav fokus preusmerio je na Jadransku ligu, s obzirom na to da će u Evroligi teško do osmog mesta i plasmana u četvrtfinale.

Ipak, trener ekipe s Malog Kalemegdana Dejan Radonjić (50) veruje da njegovi puleni mogu da pruže jak otpor jednom od najbogatijih klubova na Starom kontinentu.

Ataman: Čeka nas opasan rival

 

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman (55) kaže da će njegova ekipa vrlo ozbiljno pristupiti meču protiv Crvene zvezde i izdvaja Ognjena Dobrića kao najveću opasnost iz redova regionalnog šampiona.
- Zvezda je vrlo opasna, naročito zbog sjajnih ofanzivnih partija Ognjena Dobrića. Imaju Džordana Lojda i Korija Voldena na spoljnim pozicijama, a ispod koša Džonija O'Brajanta i Duopa Rita. Moramo da budemo veoma organizovani u defanzivi od prvog minuta duela - navodi Ataman.

- Posle dva teška duela protiv Barselone i Mornara, čeka nas još jedan veliki izazov. Efes je već dugo u vrhu evropske košarke, ima veoma kvalitetan i ambiciozan tim. Spremićemo se i pokušati da odigramo najbolje što možemo u datim okolnostima. Biće nam potrebna velika energija i maksimalna koncentracija. Moramo da odigramo dobro, ne samo protiv bekova Micića i Larkina već je neophodno da zaustavimo i Simona, Bobou, Andersona, Plajsa, Singltona... - kaže Radonjić.

Jedan od najboljih igrača Efesa, Hrvat Krunoslav Simon (35) oprezan je pred duel sa Beograđanima.

- Zvezda je čvrst protivnik koji igra sve bolje pod vođstvom Radonjića. Ovo je vrlo važna utakmica za nas. Ako budemo odigrali kako treba, na dobrom smo putu da slavimo. Ipak, moramo da budemo skoncentrisani svih 40 minuta - naglašava Simon.


Prvu utakmicu ovih rivala u Beogradu dobila je turska ekipa rezultatom 75:64. Efes protiv Zvezde ima četiri vezane pobede u Evroligi, a poslednji trijumf crveno-beli su nad ovim rivalom ostvarili 2017. godine, kada su u Beogradu pod vođstvom Dušana Alimpijevića slavili sa 100:81.

Dvostruki program

Zvezdu ove sedmice očekuje takozvani dvostruki program u Evroligi, pošto već u petak u Beograd dolazi francuski Asvel. S druge strane, Efes nakon ovog meča ide u Tel Aviv na duel sa Makabijem, pa je zbog toga trener turske ekipe Ergin Ataman proteklog vikenda odmarao Vasilija Micića u trijumfu nad Ormansporom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija