• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J.R.

17.02.2021

07:11

MANDŽUKIĆ JE HRVAT, BEOGRAD I ZVEZDA SU MU DODATNI MOTIV! Bivši igrač Zvezde upozorava: Nije još u formi, ali...

Crvena zvezda

MANDŽUKIĆ JE HRVAT, BEOGRAD I ZVEZDA SU MU DODATNI MOTIV! Bivši igrač Zvezde upozorava: Nije još u formi, ali...

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Boško Janković, koji je skoro celu karijeru nakon odlaska iz Beograda gradio u Italiji, za Informer rs. rekao je ko bi mogao da bude junak u utakmici protiv Milana, a otkrio je i šta misli o Mariu Mandžukiću, Zlatanu Ibrahimoviću i Italijanima u Zvezdi

Srpski šampion u četvrtak u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope (Arena sport 1, 18.55) dočekuje tim Stefana Piolija.

Sjajne partije je svojevremeno pružao brzonogi ofanzivac Boško Janković u crveno-belom dresu, a sada, 15 godina nakon što je i sam igrao za Zvezdu protiv Milana iz ugla navijača i posmatrača izneo je svoje viđenje trenutne situacije voljenog kluba.

Foto: Starsportphoto

U lepom sećanju je ostao Janković navijačima srpskog šampiona

Ne toliko davno, Crvena zvezda je nadigrala veliki Liverpul u Beogradu i mnogi sa nestrpljenjem očekuju meč sa milanskim timom. Videćemo da li izabranici Dejana Stankovića mogu da naprave sličan podvig.

- Iskreno mislim da ova dva meča nemaju istu težinu. Ono je bila Liga šampiona, Liverpul je u tom momentu bio daleko jači protivnik nego što je Milan danas i mislim da ne mogu da se porede te utakmice. Ovu će igrači igrati u sablasnoj atmosferi, a Milan koji će se suprotstaviti našim momcima nije Bog zna kakav - kaže Janković. 

Foto: Starsportphoto

Janković je u Zvezdi pružao sjajne partije koje su ga preporučile u Italiju


Milan Pavkov je preko noći postao ljubimac Delija, razmontirao je Klopovu mašineriju i posle tog meča Evropa i svet su brujali o njemu. Evo ko po mišljenju igrača koji je ostao u najlepšem sećanju navijača Zvezde može sada da preuzme tu ulogu. 

- Kada se ne igra pred punim stadionom, kada nema fanatične podrške i tog jedinstvenog osećaja, po mom mišljenju ne možeš ni da postaneš junak! To nije fudbalski ambijent, to nije fudbal! Ipak, ako bih morao da se odlučim, mislim da bi najlakše to mogli da budu Falćineli ili Falko! Svi igrači imaju ogroman motiv, ali oni sigurno najveći! Smatram da su obojica dobri igrači! Sada je vreme da to i dokažu! 

 

Foto: Starsportphoto

Pirlo i Janković u duelu...


Mandžukić nije igrao mesecima, a prema najavama  na terenu “Marakane” će biti od prvog minuta! Nekadašnji sjajni ofanzivac Majorke, Palerma, Đenove i Verone posebno je upozorio na hrvatskog napadača.

- Mandžukić i Ibrahimović su sličan profil igrača. Ako se Zlatan  ne nađe na terenu, sve će biti drugačije. Sama njegova pojava utiče najpozitivnije na saigrače, a zna se kako na protivničke igrače. Sa druge strane, za Zvezdu će biti plus ako igra Mandžukić, koji nije još uvek u formi. On je odličan, ali svakako nije onaj igrač koji je bio u Juventusu, pa verujem da neće praviti preveliki problem - kazao je Janković, a onda apostrofirao:

- Ali, on ima dodatni motiv! Kao Hrvatu, verujem da mu je dodatni izazov da da gol u Beogradu! Biće zanimljivo! 

Foto: reuters

Janković veruje da će Mandžukić imati poseban motiv u Beogradu...

Boško Janković bio je akter dve utakmice odigrane u leto 2006. godine, kada su crveno-beli zaustavljeni u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Milana. Odlučio je da ne prisustvuje ovom meču, već će poput gotovo svih navijača šampiona Srbije susret pratiti uz televizor. 

Foto: Starsportphoto

Duel Zvezde i Milana 2006. godine...

- Biće izuzetno hladno. Sinovi su mi došli na raspust iz Švajcarske i u toplini doma ćemo ispratiti meč i naravno navijati za Zvezdu - zaključio je Boško Janković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija