• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2021

07:44

ZVEZDO, HRABRO I PAMETNO! Crveno-beli hoće novo čudo na "Marakani"! /VIDEO/FOTO/

Crvena zvezda

ZVEZDO, HRABRO I PAMETNO! Crveno-beli hoće novo čudo na "Marakani"! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Milan nije klub kojem možemo da pretimo, ali to ne znači da nećemo učiniti sve da pobedimo, kaže trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković! Ekipa s "Marakane" dočekaće večeras (RTS 1, Arena sport 1, 18.55) pred praznim tribinama slavni italijanski klub u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope

Navijači Zvezde decenijama prepričavaju duele protiv "rosonera". Nema sumnje,d rugalije neće biti ni večera, a ako Dejan Stanković i njegovi puleni sruše giganta iz Italije...

Nema sumnje da Milan ima kvalitetniji tim od srpskog šampiona. Ipak, Stanković poručuje da se njegovi izabranici sigurno neće uplašiti.

- Ovo je meč u kojem nemamo šta da izgubimo. Potrebno je da budemo hrabri i pametni. Da istrčimo na teren i pokažemo šta znamo. Mnogo mi je žao što "Marakana" ne može da bude puna. Milanu ne bi trebalo pretiti. Poštujem ih kao ekipu. Ipak, krećemo od nerešenog rezultata, a radićemo na tome da sa nečim odemo na revanš u Milano. Postoje realne šanse za to - jasan je Stanković.

Foto: fkcrvenazvezda.rs

 



Deki dobro poznaje Milan 

Šef stručnog štaba Zvezde odlično poznaje italijanski fudbal jer je od 1998. do 2004. igrao za Lacio, a onda do 2013. godine za Inter. O ekipi Milana detaljno se informisao i tvrdi da ga ništa ne može iznenaditi.

CRVENA ZVEZDA - MILAN 18.66


Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Tasos Sidropulos (Grčka)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Sanogo, Kanga, Rodić - Ben, Ivanić - Pavkov.

MILAN: Donaruma - Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Ernandez - Tonali, Meite - Kastiljeho, Čalhanoglu, Rebić - Mandžukić.



- Trener Milana Stefano Pioli je fenomenalan stručnjak. Imao sam prilike da ga upoznam,
razgovaram sa njim, uverim se kako radi. Nebitno je u kojem će sastavu započeti utakmicu. Oni imaju adekvatne zamene na svakoj poziciji. Verujem da će igrati u izmenjenom sastavu u odnosu na standardni tim, zato što ih čekaju dueli sa Interom i Romom u prvenstvu. Analizirali smo ih, znamo šta možemo da očekujemo i ne verujem da mogu nečim posebno da nas iznenade - ocenjuje Stanković.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by РСБ (@redstarbelgrade.rs)



Strateg Zvezde, prema saznanjima Informera, duel sa Milanom započeće u formaciji sa tri štopera, Pankovom, Milunovićem, Degenekom. Bekovi Gajić i Rodić imaće zadatak da pokrivaju kompletnu desnu i levu stranu, dok će mesta u centralnom delu terena zauzeti Sanogo i Kanga. Špic će biti Dijego Falčineli, a podršku u ofanzivi davaće mu Ben i Ivanić.

Zbog povreda na terenu neće biti Kataija, Erakovića i Nikolića. Svi ostali su spremni.

Foto: fkcrvenazvezda.rs

 



- Falko je došao u ovom prelaznom roku iz Lećea i mnogo je napredovao što se tiče fizičke spreme. Videćemo za koliko minuta je spreman. Imao je problema, pošto nije trenirao sa ekipom dvadesetak dana. Erakoviću je pukla petna kost zbog lošeg terena u Nišu, mnogo mi je žao. Žao mi je i svih momaka koji su u tom kolu igrali po takvim terenima. Veljko Nikolić je tek počeo da trenira posle povrede, tako da ni on nije na raspolaganju - ističe Stanković.



Neće biti druženja

Trener crveno-belih je veliki prijatelj sa napadačem Zlatanom Ibrahimovićem, koji mu je bio saigrač u Interu od 2006. do 2009. Ipak, druženja u Beogradu van terena neće biti.

- Neću piti kafu sa Ibrahimovićem. Ne zato što nemam kad. Videću ga na utakmici, izgrlićemo se, izljubiti, jer smo stvarno dobri, ali nije vreme za ispijanje kafa. Videćemo se u Milanu kad bude pauza - kaže Stanković.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija