• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2021

12:37

NE, NIJE "PENZIONER"! Pavkov je čovek za VELIKA dela! Kad je tu - svaki dan je "Pavkovdan"!

Crvena zvezda

NE, NIJE "PENZIONER"! Pavkov je čovek za VELIKA dela! Kad je tu - svaki dan je "Pavkovdan"!

Podeli vest

"Čudni su putevi Gospodnji", možda i previše čudni kada je reč o Milanu Pavkovu...

Više od dve godine, tačnije 835 dana prošlo je od čudesne noći na Marakani kojom je Pavkov "pazario" besmrtnost pred nešto više od 50.000 navijača. Tog 6. novembra 2018. napadač iz Begeča u zaigrao je prinudno zbog povrede Ričmonda Boaćija od prvog minuta i sa dva gola kasnijem prvaku Evrope, Liverpulu ušao u legendu. 

Foto: Starsportphoto

I sve bi bilo tako bajkovito da je njegova karijera nakon toga bila onakva kakvom se očekivalo. Neki veliki transfer, poziv za reprezentaciju, mada ga je bilo pa je Pavkov umalo osakatio Liroja Sanea u prijateljskoj utakmici sa Nemačkom, ali to nije priča napadača crveno-belih! 

Oduvek je Milan Pavkov mora da grabi okolo i da se dvostruko dokazuje, mada je tokom karijere i sam sebi davao autogolove. Po dolasku u Zvezdu odmah je bio osporavan da nije kalibar za najtrofejniji klub u Srbiji, proveo je dve polusezone na pozajmici u Nišu gde je bio jedan od najboljih strelaca u domaćem prvenstvu, što je nateralo Vladana Milojevića da ga vrati iz Radničkog i počne ozbiljno da računa na njega. 

Foto: Starsportphoto©

Iako će po golovima Liverpulu zauvek ostati upamćen, priča Milana Pavkova zapravo počinje u Salcburgu u 60. minutu kada ga je hrvatski štoper Pongračić zgazio dok je ležao na travi. Čalma na glavi Zvezdinog napadača asocira na dva gola u dva minuta i na ludnicu na Red Bul Areni u Austriji. 

Foto: Prntscreen

Ponovo je Pavkov zapao u drugi plan nakon plasmana u Ligu šampiona, iz daleke Kine vratio se Boaći, mada se kasnije ispostavilo mnogo slabiji formom nego onaj koji je šest meseci otišao na daleki istok, a za momka iz Begeča počeli su novi problemi. 

Tokom prolećnog dela sezone, kada se zahuhtala šampionska trka 02. mart igrao se večiti derbi na Marakani. Pavkov je meč počeo sa klupe, a crno-beli su poveli preko Nikolića u 37. minutu. Kao i uvek kada je najteže, Milojević je na teren odmah na poluvremenu poslao na teren svog džokera i igrača za velike momente. Pogađate, Pavkov je zatresao mrežu Vladimira Stojkovića i spasio bod Crvenoj zvezdi. 

Tokom narednog leta, bilo je priča o odlasku, cena Pavkova je drastično skočila, Zvezda je bila spremna da ga proda, čak je i otputovao na pregovore u Kinu, ali nije pristao na lične uslove. Šta ti je sudbina... Ni dva meseca nije prošlo od kako je bio prvi put "precrtan", a Pavkov je sa golovima Helsinkiju i Kopenhagenu u kvalifikacijama za Ligu šampiona ponovo ucrtao put crveno-belima do elitnog klupskog takmičenja! 

Foto: Starsportphoto

Usledio je novi pad u karijeri, mada ovoga puta, kako su govorili domaći mediji njegovom krivicom. Pavkov nije dovoljno "grizao" na treninzima zbog čega su statistički parametri bili užasni, pa se sopstvenim neradom udaljio od mesta startnog napadača. Zvezda je tražila i dovodila pojačanja za napad, a Pavkov je sve dublje tonuo. 

Tokom mandata Dejana Stankovića Milan Pavkov je u momentima pao i u četvrti plan, bio je poslednji izbor za srce napada iza Tomanea, Boaćija i Krstovića, iako je Zvezda na startu sezone kuburila sa strelcima, mladi stručnjak ni tada nije u vatru bacao heroja Delija, a često puta nije bio ni na spisku za utakmicu. 

- Sa Pavkovim sam razgovarao, ne možeš da se ponašaš kao penzioner i četvrti špic Zvezde.Svestan je on toga, ali računamo na njega, to je neophodno jer moraš imati takvoh igrača. Malo se opustio, ali moramo pomoći da se vrati. Nije mnogo igrača kojima je ceo stadion skandirao i pevao mu pesme. Moramo ga vratiti tamo gde mu je mesto - rekao je Zvezdan Terzić, što je očigledno probudilo inat kod stamenog golgetera.

Foto: Starsportphoto

Iako se i tokom januarskog prelaznog roka govorilo o mogućem odlasku, Pavkov je ipak ostao na Marakani čekajući pravu priliku. 

Tokom priprema na Kipru, Pavkovu je nešto "kvrcnulo" i njegov odnos prema radu i treninzima se promenio. Trener Stanković je to prepoznao i nagradio sa dva starta u prva dva kola prolećnog dela prvenstva, a Pavkov mu je to vratio golom Novom Pazaru. 

Bilo je pred Milan pitanja da li će Falčineli biti spreman i bio je, ali je Pavkov strpljivo čekao šansu i dočekao je. I onda kada su svi digli ruke od eventualnog remija i povoljnog rezultata pred revanš, srce heroja nije. Dok se čekao korner Gelora Kange sve oči su bile uprte u Milana Pavkova i on je opet zasijao. Onim istim sjajem kao pre 835 dana! Gol ramenom Đanluiđiju Donarumi, najskupljem igraču Milana, vrednom 60.000.000 evra dodatno je utemeljio večnost Milana Pavkova!

Foto: Starsportphoto

Iako bi mu tokom karijere u Crvenoj zvezdi bilo mnogo lakše da je stranac, Pavkov je uvek išao težim i dužim putem, nekada zbog svojih grešaka nekada ne! Ipak, nakon gola Milanu, jedno je sigurno.

Milan Pavkov je čovek za velike utakmice! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija