• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

24.02.2021

12:13

ZVEZDA IGRA NAJBOLJE KADA JE UNAPRED OTPIŠU! Bivši prvotimci upozoravaju kada su crveno-beli najopasniji!

Crvena zvezda

ZVEZDA IGRA NAJBOLJE KADA JE UNAPRED OTPIŠU! Bivši prvotimci upozoravaju kada su crveno-beli najopasniji!

Podeli vest

Crvena zvezda je najbolja kad je proglase za autsajdera i kad je unapred otpišu, poručuju za Informer bivši prvotimci crveno-belih Vujadin Savić i Aleksandar Pešić

Oni veruju da ekipa sa "Marakane" može da eliminiše favorizovani Milan u šesnaestini finala Lige Evrope uprkos tome što je prvi meč u Beogradu završen rezultatom 2:2. To znači da će izabranici Dejana Stankovića u četvrtak na "San Siru" (21.00, RTS 1) morati da jure pobedu ili remi sa tri ili više datih golova.

"Rosoneri" u krizi

Zvezda je dosad 14 puta bila u poziciji da na gostujućem terenu juri prolaz dalje posle remija kod kuće i osam puta je uspela, dok je u šest navrata eliminisana. Interesantno je što nikad u prvom susretu nokaut-faze nije odigrala 2:2 kod kuće, kao što je to slučaj sad protiv Milana.

Foto: Starsportphoto

Vujadin Savić
8 PUTA

ZVEZDA JE IZBORILA PROLAZAK DALJE POSLE REMIJA KOD KUĆE U PRVOM MEČU, DOK JE ŠEST PUTA ELIMINISANA U TAKVIM SITUACIJAMA


Nekadašnji štoper Zvezde Vujadin Savić veruje da crveno-beli mogu i pre produžetaka da izbore plasman dalje.

- Zvezda je u Milanu i gubila utakmice i igrala nerešeno, ali sad je vreme da pobedimo Italijane na njihovom terenu. To što kladioničari vide Milan kao apsolutnog favorita ne mora ništa da znači. Zvezda je često znala da demantuje i kladionice i predviđanja stručnjaka kad su je proglašavali za autsajdera. Mnogo puta je pobeđivala one koji su bili proglašeni jačima. Nadam se da će i ovog puta biti tako - poručuje Savić.

Svetski bukmejkeri smatraju da je prolazak "rosonera" u osminu finala Lige Evrope sasvim izvesna stvar. Kvota na pobedu domaćina u četvrtak je oko 1,4, dok je kvota na prolazak Milana u narednu rundu na bilo koji način samo 1,15. Zvezdine šanse da trijumfuje na "San Siru" procenjene su kvotom sedam, a da nastavi takmičenje na bilo koji način kvotom 5,5.

Vujadin Savić smatra, međutim, da bi Zvezdina šansa mogla da bude evidentna rezultatska kriza Milana. Izabranici Stefana Piolija vezali su tri meča bez pobede, pošto su pre desetak dana poraženi u Seriji A od Specije (2:0), pa su remizirali u Beogradu (2:2), a onda su u nedelju ubedljivo izgubili u gradskom derbiju od Intera (3:0).

Foto: Starsportphoto

 



- Milan jeste u blagoj krizi, ali je svejedno favorit. Ima fantastične igrače, da ne nabrajam pojedinačno. Ipak, Zvezda je u prvoj utakmici pokazala da može da se nosi sa njihovim timom i čak i u momentima kad je imala igrača manje na terenu. Izlazak Rodića zbog crvenog kartona nije se mnogo osetio u igri. Zapravo je Zvezda dala gol sa deset igrača na terenu. Verujem da i sad može do pobede - zaključuje fudbaler koji je trenutno u Olimpiji iz Ljubljane na pozajmici iz APOEL-a.

Predosećaj da će Zvezda proći dalje ima i Aleksandar Pešić, koji trenutno brani boje Makabija iz Tel Aviva. Njemu deluje da će lakše biti pobediti Milan nego obezbediti plasman dalje remijem 3:3 ili 4:4.

- Zvezda nosi dobar rezultat na "San Siro", budući da nije poražena, mada primila je dva gola. Deluje da će biti lakše da pobedi 1:0 nego da juri neki visok nerešen rezultat. Sad još bolje poznaje ekipu Milana, zna šta može da očekuje i verujem da će se odlično spremiti. Zvezda može da prođe dalje i imam neki dobar predosećaj u vezi s tom utakmicom - ističe Pešić.

Foto: Starsportphoto©

Aleksandar Pešić

Samo bez straha

Napadač je bio u Zvezdi od jula 2017. do jula 2018. godine. Učestvovao je u plasmanu u Ligu Evrope, kad je srpski šampion maltene pred svako kolo kvalifikacija bio otpisan. Zato Pešić apsolutno razume u kakvoj su poziciji sadašnji prvotimci crveno-belih.

- Dok sam bio u klubu, dobijali smo neke utakmice za koje se unapred mislilo da nemamo šanse. Kakve veze ima što je Milan favorit? Ne treba nikog da zavara to što su navodno u krizi, jer ekipa sa pojedincima kao što je Zlatan Ibrahimović lako izlazi iz krize. To ne znači da bi Zvezda trebalo da se plaši - zaključuje Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija