• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2021

19:48

POPEO SE NA KROV EVROPE PA POSTAO UČITELJ! Legendarni štoper ZVEZDE: Da smo igrali na "Marakani" odbranili bi trofej! /VIDEO/

Crvena zvezda

POPEO SE NA KROV EVROPE PA POSTAO UČITELJ! Legendarni štoper ZVEZDE: Da smo igrali na "Marakani" odbranili bi trofej! /VIDEO/

Podeli vest

Duško Radinović legendarni fudbaler Crvene zvezde i član generacije koja je osvojila titulu svetskog i evropskog šampiona nakon karijere napustio je fudbl

Radinović je zajedno sa Miodragom Belodedićem, Slobodanom, Marovićem i golmanom Stevanom Stojanovićem činio odbranbeni bedem crveno-belih kada se beogradski tim popeo na krov Evrope! 

Iz Zvezde 1993. godine Radinović je otišao u Degerfors čije je boje branio četiri godine, potom je igrao za Brageu i Malme po šest meseci, nakon čega je ostao da živi u Švedskoj. 

Čuveni defanzivac je nakon karijere napustio fudbal, ali je ostao u sportu. 

- Radim u osnovnoj školi kao nastavnik fizičkog. Deca su čula o evropskoj Crvenoj zvezdi i mojim igrama. Svakodnevno me pitaju: 'Duško, možete li nam preneti kako ste se osećali kada ste bili prvaci Evrope i klupski prvaci sveta?' Rado se upuštam u takve i slične razgovore sa đacima. Dobra pitanja koja me vraćaju u prelepe dane. Deca jednostavno vole da dolaze na moje časove i zahvalan sam što me takvim pitanjima vraćaju u zlatne dane moje prošlosti i perioda zlatne moje Crvene zvezde - rekao je Radinović za "Sportki žurnal". 

Radinović je među crveno-bele stigao 1989. godine kada je na kupi Zvezde sedeo Dragoslav Šekularad, ali se najviše pokazao u eri Ljupka Petrovića. 

- Izuzetno sam ponosan na taj period, ali i na sebe da sam dobio priliku da zaigram za veliku Crvenu zvezdu. Kada sam došao iz Nikšića nije sve teklo dobro za mene. Igram, pa sedim na klupi. Dolaskom Ljupka Petrovića za trenera sve je krenulo kako se samo poželeti može. Bio sam standardan, pružio sam dobre partije, odigrao mnogo utakmica, postigao važne golove u Kupu šampiona i uz podršku saigrača, pokazao sam sve ono što znam i što se od mene tada očekivalo - kazao je Radunović.

Nažalost, generaciju koja je osvojila Kup evropskih šampiona razbio je rat koji je trajao toko 90. godina. 

- Imali smo nesreću da je usledio rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i da smo utakmice kao domaćini igrali u Beču, Bukureštu, Budimpešti, Sofiji i Atini. Imali smo izuzetan tim, na svakoj poziciji po dva izuzetna igrača i tada smo igrali najlepši fudbal u Evropi. Od te generacije, ja sam poslednji krenuo u inostranstvo. Nisam završio u velikom klubu, ali sam karijeru nastavio u izuzetno lepoj, uređenoj i dobro organizovanoj zemlji. Osvojio sam kup Švedske. Da nije bilo sankcija, Crvena zvezda bi bila makar još jednom prvak Starog kontinenta, a većina nas bi nastavila karijeru u najvećim klubovima - podvukao je Radinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija