• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2021

10:54

TERZIĆ TRAŽI PROMENU PRAVILA! Superliga mora da bude RAZVOJNA LIGA! I MANJI klubovi mogu da ZARADE!

Crvena zvezda

TERZIĆ TRAŽI PROMENU PRAVILA! Superliga mora da bude RAZVOJNA LIGA! I MANJI klubovi mogu da ZARADE!

Podeli vest

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, kaže da želi više mladih igrača na terenu

Generalni direktor Crvene zvezde istakao je da će narednih godina pokušati da izgura pravilo o tri bonus fudbalera na startu svakog meča.

- Veliku stvar smo uradili što smo se izborili da dva mlada 'bonus igrača' moraju da budu starteri. Razmišljamo da predložimo da tri mlada budu obavezna, jer mislim da Superliga treba da bude razvojna liga. Bogatstvo je da smo napravili scenu da svakog vikenda 40 mladih 'bonus igrača' dobije šansu da počne meč Superlige. I mislim da ćemo rezultate te ideje tek videti u narednih nekoliko godina, jer nije ni lako, mnogo klubova nije imalo omladinske škole -  rekao je generalni direktor crveno-belih.

Foto: Starsportphoto

 

Terzić je dodao da bi i manji klubovi trebaju da zastupaju politiku mladih igrača i da im to može doneti novac u budućnosti.

- To je bitno jer evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače sa ovih prostora, nikad neće kupiti igrača iz Srbije od 25, 27, 29 godina i zato moramo da ubrzamo izlazak na scenu mladih igrača kvalitetnim stručnim radom i davanjem prave šanse u prvom timu -  zaključio je Terzić.

Zvezdan Terzić je takođe istakao da ima plan kako da podigne klub na viši nivo.

- Mi smo svesni i da je Zvezda oduvek bila simbol Srbije i jedan srpski brend koji treba negovati, mi smo ponosni, mislim da Zvezda kao klub imao ogroman finansijski potencijal s obzirom na to koliki broj simpatizera u Srbiji i dijaspori. Jedna od tačaka našeg novog strateškog plana 2021-2026. je kapitalizacija brenda Crvena zvezda, kapitalizacija činjenice da je simbol Srbije -  otkrio je Zvezdan Terzić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvilidreta

pre 2 godine

Ulaganje u omladinski pogon kako bi se ti isti omladinci sto pre i sto skuplje prodali je klasican `noz u ledja` srpskom fudbalu. Zasto? Pa, ako se 'odgajaju' u tu svrhu, potpuno je razumljivo da u inostranstvu niko nece iskazati interesovanje za kupovinu igraca 25+ sa ovih prostora. Takvom logikom gledano ostatak klupskog kadra ce ciniti nekvalitetni, ispod proseka igraci (ne uzimajuci u obzir i strance, slicnog nekvaliteta i jeftinoce). Znaci, ono sto (tek treba da) valja prodajmo za sica lovu pre nego sto stasa i stekne neko iskustvo (?!?) a ono sto ostane nek' taljiga pa kako bude? Ovo mi izgleda kao da Terzic lukavo gura ideju i podgreva situaciju u kojoj se nas fudbal vec odavno nalazi. Kakva 'razvojna' liga, bre? Ko ce u takvoj ligi da se 'razvija' osim bankovnih racuna `eminentnih` sportskih fudbalskih radnika, mesetara i menadzera...?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija