• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2021

15:44

FALKO ŽELI DUPLU KRUNU! Pričao Italijanima -  u Srbiji se ne igra ODBRANA!

Crvena zvezda

FALKO ŽELI DUPLU KRUNU! Pričao Italijanima - u Srbiji se ne igra ODBRANA!

Podeli vest

Napadač Crvene zvezde, Filipo Falko govorio je za italijanske medije o dolasku u Crvenu zvezdu kao i o periodu adaptacije

Falko je istakao da je srećan jer oko sebe ima dobru grupu ljudi.

- Mentalitet ovde je znatno drugačiji nego u Italiji. Navikavam se, jezik je očigledno velika barijera. Što se tiče tima radi se o dobroj grupi, lepo su me prihvatili i veoma sam srećan.

- Generalno sam zadovoljan, iako mi kovid nije pomogao. Falčineli me je zarazio dok smo bili cimeri u Milanu, srećom obojica smo imali glavobolju i upalu mišića, ali nam je trebalo mesec i po da se vratimo u pravu kondiciju - istakao je Falko za italijanski YSPORT.

Krajem aprila je proslavio svoj prvi trofej u Crvenoj zvezdi.

- To je za mene važno iako sam stigao tek u januaru. Svako voli kada osvoji Skudeto. Sada imamo priliku da osvojimo i Kup Srbje 25. maja. Zvezda nije osvojila "duplu krunu" 15 godina i nadam se da ćemo upesti u tome.

Foto: Starsportphoto

 

Italijan je odgovorio zbog čega se odlučio baš za Zvezdu.

- U januaru sam dobio ponudu iz Beograda i smatrao sam da je vreme da napustim Italiju na neko vreme i iskusim nešto novo u inostranstvu. Ne samo drugi fudbal, već i kulturu...

- Kada sam stigao ovde bilo je jako hladno, - 6 ili - 7 svakoga dana, patio sam. Ali od marta zaista uživam u Beogradu jer je fantastičan grad sa sjajnom klimom od 30 stepeni. U Srbiji fudbal doživljavaju mnogo mirnije nego u Italiji, sa manje restrikicija...

Takođe je rekao da su navijači Zvezde sjajni, a da je cilj Liga šampiona.

- Plasman u grupnu fazu bi bio san, ali to nije lako. Očekuju nas teške kvalifikacije, ali bi plasman u grupu bila velika satisfakcija jer bismo dobili još 5-6 jakih utakmica - smatra Falko.

Naglasio je i razliku između srpskog i italijanskog fudbala.

- Fudbal ovde je mnogo druigačiji jer ima mnogo manje taktike. Mi igramo Evropu pa smo navikli na taktiku, a ostali srpski klubovi nisu i ne vode puno računa o odbrani gola i defanzivi. Zato ih više primaju. Nisam se susreo sa šablonima kao što su u Italiji, srpski fudbal se dosta razlikuje.

Foto: Starsportphoto

 

Rekao je da ima odlične odnose sa svojim sunarodnikom, Dijegom Falćinelijem.

- Igrali smo tek nekoliko utakmica zajedno jer ovde maksimum 4 stranaca mogu da budu u timu u jednoj utakmici. Trener mora više da rotira, ali odnos sa Dijegom je sjajan, dosta vremena provodimo zajedno.

Za kraj je rekao o planovima za budućnost.

- Uprkos stresnoj godini sa fizičkog aspekta, verujem da su golovi potrebni svakom igraču, pogotovo napadaču jer ga drže u životu. Nadam se da ćemo osvojiti kup 25. maja i da ću potom debitovati u Ligi šampiona - zaključio je Falko.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija