• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

03.06.2021

07:11

DEJAN RADONJIĆ, TRENER KOŠARKAŠA ZVEZDE, ZA INFORMER! Pokazali smo da smo jači od svih problema!

Crvena zvezda

DEJAN RADONJIĆ, TRENER KOŠARKAŠA ZVEZDE, ZA INFORMER! Pokazali smo da smo jači od svih problema!

Podeli vest

Imali smo mnogo povređenih igrača i žestok udar korone, pa se javio pesimizam. Prezadovoljan sam što smo uprkos svemu uspeli da osvojimo ABA ligu i usrećimo navijače

Uspeli smo da usrećimo navijače uprkos svim problemima kroz koje smo prošli ove sezone, poručuje trener Crvene zvezde Dejan Radonjić (51) u intervjuu za Informer! Sjajni crnogorski stručnjak podseća da je ekipa s Malog Kalemegdana u prethodnih nekoliko meseci prevazišla mnogo teških situacija s povredama i koronavirusom, zbog čega su mnogi u tim trenucima sumnjali da mogu do titule.

Ipak, crveno-beli su zablistali kada je bilo najpotrebnije, pa su u finalnoj seriji savladali podgoričku Budućnost sa 3:2. Poslednji meč dobili su u skoro punom "Pioniru" rezultatom 67:60 i tako proslavili peti trofej šampiona ABA lige.
Nezabeleženo

Ne mogu da se setim nekog sličnog primera da je neka ekipa imala toliko problema kao mi ove sezone


Nakon pobede u petom meču, navijači Zvezde su vam iskazali ogromno poštovanje skandiranjem: "Jedan je Radonjić Dejan." Kakav je sad osećaj nakon osvajanja titule?

- Pre svega moram da kažem da je kod mene prisutno veliko zadovoljstvo jer vidim da su naši navijači bili srećni zbog ishoda finala. Naravno, i zbog činjenice da je tokom tih nekoliko meseci bilo momenata kada je možda bilo i pesimizma. Kada je zbog svih povreda i problema sa koronavirusom bilo onih koji su mislili da mi ne možemo da napravimo uspeh. To sve je proizvelo dodatnu motivaciju. Radost i slavlje na kraju nas sve čine zadovoljnim. Ali to nas i obavezuje da nastavimo da radimo i da završimo sezonu na najbolji način.

 

Foto: Starsportphoto

 

Titula, pa planiranje naredne sezone

Crvena zvezda je osvajanjem titule na Jadranu izborila plasman u Evroligu. Kakvi su planovi za narednu sezonu?
- U ovom trenutku još ne razmišljamo o sledećoj sezoni. Imamo još desetak dana da završimo domaću Superligu i ovu takmičarsku godinu, a onda je potrebno dobro analizirati igru, razmisliti i dogovoriti se oko planova za sledeću sezonu.

Utakmice protiv Budućnosti bile su veoma neizvesne i stresne. Kako vidite celokupnu finalnu seriju?

- Znali smo i pre početka finala da nas čeka težak zadatak protiv ekipe koja je uigrana i u dobroj formi. Bili smo svesni da moramo da budemo veoma dobri da bismo mogli da im pariramo. Uvek smo bili fokusirani samo na narednu utakmicu. To je u plej-ofu izuzetno bitno. Uspeli smo da pobedimo u prva dva meča, da odbranimo domaći teren, što je bilo veoma značajno. Nastavili smo da razmišljamo po istom principu, spremali smo se za svaki naredni meč. Trudili smo se da dobre stvari ponovimo i da popravimo ono što nije valjalo. Došli smo do petog duela i uspeli smo da u toj presudnoj utakmici ponovo odbranimo domaći teren. Serija je bila izuzetno interesantna, svi su dali maksimum.

Foto: Starsportphoto

 



Praktično od dolaska u klub u decembru, pa sve do završetka ABA lige, ni u jednom momentu niste imali kompletan sastav na raspolaganju. Kako ste uspeli da se nosite s tim?

- Sve što se dešavalo od kraja decembra bilo je izuzetno specifično i retko se dešava. Ne mogu da se setim nekog sličnog primera da je ekipa imala toliko problema. Osim povreda, koje prate svaki tim, sada je na nas dodatno uticala i korona. Govorim o periodu od kraja decembra pa nadalje. Mnogo igrača je bilo odsutno. Imali smo žestok udar korone i u igračkom i u stručnom kadru. Bile su to pauze koje su atipične. Uz sve to, raspored mečeva je bio veoma zgusnut. U Evroligi smo često igrali po dve utakmice nedeljno, što je dodatno uticalo na tim. Igrači su bili trošeni više nego što je uobičajeno. I kada je izgledalo da izlazimo iz svega toga, kada smo se orijentisali na rad i planiranje plej-ofa ABA lige, došle su povrede Kuridže i Voldena.

Suđenje nisam komentarisao, niti ću

Tokom finalne serije mnogo je bilo priča o suđenju na štetu Crvene zvezde, a u korist Budućnosti. Sudijske odluke niste komentarisali ni nakon treće ni nakon četvrte utakmice finala. Kako vam sada to izgleda?
- O suđenju nisam govorio ni kad sam prošli put bio u Crvenoj zvezdi. S obzirom na to, sasvim je prirodno bilo da ga ne komentarišem ni tokom finalne serije.

Kako izdržavate pritisak ogromnih očekivanja javnosti i navijača, pošto se u Zvezdi uvek očekuju trofeji?

- U prvom mandatu u Zvezdi bio sam trener četiri godine i tri meseca, a sada sam tu već pola godine. Postoji iskustvo sa svim tim stvarima. To doprinosi da se određene situacije prebrode lakše.

Da li vam je ovaj poslednji ujedno i najdraži od 11 trofeja u Zvezdi?

- Tek nekoliko dana je prošlo od završetka ABA lige. Svaki trofej mi je drag, ovaj je osvojen u jako teškim okolnostima, u situaciji kada su problemi bili drugačiji nego pre.

 

 

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija