• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2021

22:34

CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE! Treća TITULA crveno-belih za kraj SJAJNE sezone! /VIDEO/

Starsportphoto

Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE! Treća TITULA crveno-belih za kraj SJAJNE sezone! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Košarkašku ligu Srbije pobedivši ekipu Mege rezultatom 77:65 (44:36)

U Crvenoj zvezdi, najefikasniji igrač meča meča bio je Lengston Hol sa 24 poena i četiri asistencije. Dobrić je ubacio 15 poena uz devet skokova i tri asistencije. Marko Simonović je ubacio 13 poena, a Dejan Davidovac deset.

U ekipi Mege, Filip Petrušev je postigao 15 poena uz šest skokova i jednom asistencijom. Marko Simonović je postigao 15 poena, dok je Karlo Matković postigao devet.

Košarkaši Crvene zvezde, pobedili su ekipu Mege u hali ,,Aleksandar Nikolić'' rezultatom 77:65 (44:36) i osvojili ovogodišnje izdanje Košarkaške lige Srbije.

Crvena zvezda je predvođena Lengstonom Holom koji je odigrao ubedljivo najbolji meč od kada je došao u Crvenu zvezdu. Ekipa Mege je vodila na kraju prve četvrtine 24:21, a onda je Amerikanac preuzeo stvari u svoje ruke i u drugoj četvrtini pogodio sve što je šutnuo.

Crvena zvezda je na poluvremenu imala osam poena prednosti 44:36.

Zvezda je sjajno počela treću četvrtinu i imala 17 razlika prednosti. Međutim, Mega je napravila seriju 7:0 i do kraja treće četvrtine smanjila na minus sedam.

U poslednjoj četvrtini, igrao se koš za košem. Ključnu trojku postigao je Ognjen Dobrić tri minuta pre kraja.

Foto: Starsportphoto

 

Pokušavala je Mega, ali je Hol dalekom trojkom ponovo vratio Zvezdu na nedostižnih plus deset.

Pobeda Crvene zvezde rezultatom 77:65. Na ovaj način crveno – beli su krunisali sjajnu sezonu osvojivši treći trofej.

 

Crvena zvezda - Mega 77:65 (21:24, 23:12, 13:14, 20:15)

Hala: Aleksandar Nikolić  Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Aleksandar Glišić

Crvena zvezda: Hol (24) , Uskoković (5), Davidovac (10) , Lazić , Rit , Radanov (2), Dobrić (15) , Simonović (13), Jagodić Kuridža , Kuzmić (2), Noko (6)

Mega:  Jović, Mišković, Petrušev (15), Tepić (3) , Kljajević, Momirov (3), Novak (2), Simonović (15) , Jovičić, Cerovina (5) , Matković (9) , Kazalon (2), Milosavljević (8), Simanić (3), Paunović, Langović, Đurišić

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

Četvrta četvrtina:

KRAJ! Crvena zvezda je šampion Srbije! Pobeda 77:65.

40. minut - Marko Simonović pogađa oba slobodna bacanja. Simonović trojka. Na drugoj strani, Milosavljević pogađa trojku.

39. minut - LENGSTON HOL POGAĐA NOVU TROJKU I STAVLJA TAČKU NA OVU UTAKMICU! Tepić na drugoj strani pogađa jedno slobodno bacanje - 71:62.

38. minut - OGNJEN DOBRIĆ! Bitna trojka koja možda rešava meč. Tajm - aut traži Vladimir Jovanović. Matković na drugoj strani pogađa jedno slobodno bacanje.

37. minut - Noko pravi faul nad Simonovićem koji pogađa oba slobodna bacanja. Zvezda ima prednost pet poena.

36. minut - LENDRI NOKO! Zakucao je i tom prilikom je fauliran. Nije uspeo da iskoristi dodatno bacanje. Na drugoj strani Petrušev pravi faul u napadu. Njegov četvrti.

 

 

35. minut - Trojka Dragana Milosavljevića. Mega na minus pet, Radonjić traži tajm - aut - 63:58.

34. minut - Poeni Dejana Davidovca iz okreta na isteku napada. Na drugoj strani, Lengston Hol je faulirao Petruševa i poslao ga na slobodna bacanja koji je bio polovičan sa linije penala - 63:55.

 

 

33. minut - Lengston Hol! Ovo je 21. poen Zvezdinog Amerikanca. Na drugoj strani, Petrušev je fantastično pronašao Marka Simonovića koji je zakucao - 61:54.

32. minut - Dobrić je pokupio ofanzivni skok i pogodio iz floutera. Na drugoj strani je vratio Karlo Matković.

31. minut - Zvezda i dalje bez poena. 

Treća četvrtina:

Nakon treće četvrtine, Crvena zvezda ima prednost 57:50.

30. minut - Zvezda u kontra ritmu. Hol je promašio iz driblinga. Na drugoj strani, Hol je napravio prekršaj nad Markom Simonovićem i poslao ga na slobodna bacanja. Pogodio je jedno - 57:50.

29. minut - Mega u seriji. Marko Simonović je iskoristio dva slobodna bacanja.

28. minut - TROJKA MOMIROVA! Radonjić odmah traži tajm - aut. Tepić je ukrao loptu i poslao do pas do Matkovića koji je bio sam ispod koša i lako poentirao.

27. minut - Simonović je poslao sjajan lob pas do Lendrija Noka koji je pogodio dvojku. Na drugoj strani, Marko Simonović polaže loptu u koš - 57:42.

26. minut - Zakucao je Petrušev na drugoj strani, a u sledećem napadu, Lengston Hol je postigao nove poene.

25. minut - Dobrić je promašio trojku, a Lendri Noko sakupio ofanzivni skok i postigao lake poene. Trener Vladimir Jovanović je zatražio tajm - aut. Noko je ukrao loptu i uposlio Radanova koji je postigao lake poene na obruču.

24. minut - Dejan Davidovac je napravio prekršaj nad Markom Simonovićem i poslao ga na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je oba.

23. minut - TROJKA! Dobrić je pormašio polaganje. Noko je pokupio ofanzivni skok i vratio Davidovcu koji je postigao tri poena - 49:38.

22. minut - Dobrić iz prodora postiže nove poene. Prva dvocifrena prednost za Crvenu zvezdu na utakmici.

Druga četvrtina:

Kraj poluvremena. Crvena zvezda ima prednost 44:36. Najefikasniji igrač je Lengston Hol sa 17 poena.

20. minut - Mega u raskoraku. Tepić je promašio trojku. Kazalon je faulirao Hola pri šutu za tri poena. Pogodio je sva tri slobodna bacanja. Postigao je 17 poena.

Cerovina je fauliran i ide na liniju za slobodna bacanja. Postigao je oba.

Još jedan faul pri šutu za tri poena. Ovoga puta, Tepić je faulirao Dobrića koji je pogodio dva slobodna bacanja. 

19. minut - Lengston Hol pogađa nove poene. Vladimir Jovanović je prinuđen da zatraži tajm - aut.

 

 

18. minut - Dejan Davidovac pogađa trojku. Zvezda u vođstvu - 37:34. 

17. minut - Lendri Noko je promašio dva slobodna bacanja. Milenko Tepić pogađa za dva sa poludistance. Nerešeno je - 32:32. Dejan Radonjić je zatražio tajm - aut.

16. minut - Novak sjajno pronalazi Borišu Simanića koji pogađa trojku iz kornera. Nerešeno je. Stefan Momirov mora na klupu zbog tri faula.

Hol prolazi iz prodora i pogađa svoj 12. poen - 34:32.

15. minut - Momirov asistira do Petruševa, a on jednom rukom pogađa od table. Na drugoj strani, Simonović nastavlja da postiže poene. Napravio je fintu šuta i lako položio - 32:29

14. minut - TROJKA MARKA SIMOVNOVIĆA! Zvezda vodi. Vladimir Jovanović je tražio tajm - aut. Nakon promašaja Filipa Petruševa za tri poena, Kuzmić pogađa u narednom napadu - 30:27.

13. minnut - Simonović pogađa iz prodora - 25:27.

12. minut - Cerovina pogađa trojku iz levog ugla - 23:27.

11. minut - Četvrtina je krenula greškama na obe strane. Prvo je loptu izgubio Hol, a na drugoj strani je Matković napravio grešku u koracima.

Lošu odbranu Momirova koristi Ognjen Dobrić koji pogađa šesti poen.

Prva četvrtina:

Mega vodi nakon prve četvrtine 24:21. Po deset poena su postigli Lengston Hol i Filip Petrušev.  

10. minut - Pogodak sa distance Dejana Davidovca. Nove poene postiže Karlo Matković. Davidovac je promašio trojku u poslednjem napadu.

9. minut - Poeni Matkovića. Mega ima tri poena prednosti - 19:22

8. minut - Marko Simonović pogađa dva slobodna bacanja za ekipu Mege. Aleksa Uskoković pogađa dva slobodna bacanja - 19:20.

7. minut - Nova trojka Filipa Petruševa. Deseti poen najboljeg strelca Mege. Na drugoj strani odgovara Aleksa Uskoković - 17:18.

 

6. minut - TROJKA! Lengston Hol vezuje deseti poen. Na drugoj strani, Marko SImonović pogađa šut sa distance - 14:15.

Foto: Megasoccerbet/Ivica Veselinov

 

5. minut - Kazalon pogađa lake poene. Na drugoj strani, Hol pogađa trojku i vezuje sedmi poen.

Milosavljević koristi lošu Zvezdinu postavljenu odbranu i postiže lake poene.

4. minut - Lengston Hol pogađa flouter. U narednom napadu Zvezde, Hol vezuje nove poene - 8:9.

3. minut - PETRUŠEV! Pogodio je trojku od table - 4:9

2. minut - Petrušev je pogodio dva slobodna bacanja. Novak pogađa flouter. Serija Mege 6:0 - 4:6.

1. minut - Lazić je poveo konntru i dodao Dobriću koji je položio uz faul Novaka. Promašio je slobodno bacanje, ali je sakupio ofanzivan skok i pogodio flouter. Na drugoj strani, Petrušev je pogodio sa poludistance - 4:4

 

19:40 - Dobro veče i dobrodošli na lajv prenos treće utakmice finalne serije Košarkaške lige Srbije između Crvene zvezde i Mege. Tok meča možete pratiti na informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija