• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

16.07.2021

07:40

ZVEZDA PROTIV VOŠE KREĆE PO NOVU TITULU! Derbi na startu fudbalskog prvenstva Srbije!

Crvena zvezda

ZVEZDA PROTIV VOŠE KREĆE PO NOVU TITULU! Derbi na startu fudbalskog prvenstva Srbije!

Podeli vest

Šampion Srbije na otvaranju nove sezone u domaćem prvenstvu dočekuje Vojvodinu * Dejan Stanković: Napravili smo velike stvari prošle sezone, ali sada krećemo od nule

Crvena zvezda kreće po novi šampionski pehar! Večerašnjom (20.00 Arena sport 1, B92) utakmicom protiv Vojvodine na "Marakani" aktuelni prvak otvara novo prvenstvo Srbije, u kojem će pokušati da peti put uzastopno osvoji titulu.

Crveno-beli su prošle sezone dominantno osvojili trofej bez poraza, a već u 1. kolu novog šampionata imaće jednog od najtežih rivala. Iako Vojvodina ima čak 13 uzastopnih poraza od Zvezde u poslednjih pet godina, Novosađani su ovog puta naoštreni da na "Marakani" pomrse račune glavnom favoritu za titulu.
Igraće i novajlije

Dragović se oseća odlično i biće u konkurenciji za tim, kao i Dioni i Krstičić
Dejan Stanković

Biće 20.000 navijača

Trener Zvezde Dejan Stanković pred derbi 1. kola poručuje da njegovoj ekipi ništa ne znače zasluge iz prethodne sezone.

- Napravili smo sjajan rezultat prošle sezone, igrali smo dobar fudbal, postigli zavidne rezultate, ali sada krećemo od nule. Kakvi smo bili prošle godine, takvi bi trebalo da budemo i ove, pa još i bolji. Prva utakmica je derbi kola. Igramo protiv ekipe koja je promenila i trenera i mnogo igrača. Poznajem njihovog novog trenera Slavoljuba Đorđevića, veliki je borac i siguran sam da će svoju energiju preneti i na fudbalere - poručuje Dejan Stanković.


Iz Zvezde najavljuju veliki broj navijača na "Marakani". Na stadionu će, zbog nešto bolje epidemiološke situacije, biti dozvoljeno prisustvo do 20.000 navijača. Stanković veruje da će toliko navijača i doći na meč.

Foto: Starsportphoto

 



- Drago mi je što će stadion biti otvoren. Jedva čekam da vidim publiku. Ako bude polupun stadion, biće to velika zahvalnost za ove fudbalere. Imali smo na pripremnoj utakmici u Gracu protiv Šturma navijače i moram priznati, prvih 15 minuta bio sam zbunjen. Odvikli smo se od toga, ali sada se vraća onaj pravi fudbal sa publikom. Voleo bih da dođe maksimalan broj navijača - dodaje Stanković.

Na meti još jedan igrač Anžea

 

Prema pisanju francuskih medija, Crvena zvezda je zainteresovana za još jednog napadača Anžea, Kamerunca Stefana Baokena (29). Reč je o fudbaleru koji je u prethodnoj sezoni igrao u tandemu s novim napadačem crveno-belih Loijem Dionijem. Francuski mediji pišu da je Anže u finansijskoj krizi i da želi da se reši napadača koji po "Transfermarktu" vredi 6,5 miliona evra. Navodno, francuski prvoligaš pustio bi Baokena za mnogo manje novca.

Pristalice ekipe iz Ljutice Bogdana jedva čekaju da vide na terenu nove igrače - Aleksandra Dragovića i Loija Dionija, kao i povratnika Nenada Krstičića. Stanković kaže da su svi oni spremni da zaigraju.


- Dragović se oseća odlično. Imao je odmor od osam dana posle Evropskog prvenstva i brzo se vratio. Potrebno mu je još malo vremena, ali biće u konkurenciji za tim. Dioni je napadač na kojeg Zvezda ozbiljno računa, došao je da igra. Krstičić se brzo adaptirao, njemu fizička sprema nikad nije ni predstavljala problem - dodaje Zvezdin trener.

Foto: Starsportphoto

 

'Lale' bi trofej

S druge strane, trener Vojvodine Slavoljub Đorđević daje veoma optimistične izjave. Bivši štoper Zvezde najavljuje pohod Novosađana na duplu krunu.

- Vojvodina je veliki klub i njeni ciljevi su uvek najveći. Borićemo se da osvojimo i prvenstvo i Kup, ali ne znam da li ćemo u tome uspeti. Imamo privilegiju da u prvom kolu igramo na "Marakani", gde će biti mnogo publike koja se vraća na stadion. Crvena zvezda ima možda i najjači tim u poslednjih deset godina. Mogu samo da kažem da ćemo u svakom meču ići na pobedu - zaključuje nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, a sada trener Vojvodine.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 2 godine

Da li su pojačanja kada dođu nespremni i celu polusezonu sede na klupi (Falko i Bakajoko)? Dejan ih je doveo.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija