• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2021

11:00 >> 13:01

PANČEV RAZOČARAN ZBOG ZVEZDINOG KRAHA! Crveno-bela KOBRA zna ko je krivac za NEUSPEH!

Crvena zvezda

PANČEV RAZOČARAN ZBOG ZVEZDINOG KRAHA! Crveno-bela KOBRA zna ko je krivac za NEUSPEH!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde završili su učešće u Ligi šampiona posle samo četiri utakmice

Crveno-beli su doživeli pomračenje u Moldaviji i završili put u Ligi šampiona već u trećem kolu kvalifikacija. Odigrala je četa Dejana Stankovića neprepoznatljivo loše, a ceh slabe forme plaćen je u dvomeču sa Šerifom. 

Dugo vremena će trebati da navijači zaborave težak poraz od Moldavaca, a poslednjih dana brojne izjave davali su bivši fudbaleri crveno-belih. Jedan od njih je i Darko Pančev koji je govorio o Zvezdi za "Mozzart sport". 

- Što se tiče učinka Crvene zvezde protiv Šerifa, sigurno je da sam, kao i mnogi drugi, u oba meča očekivao mnogo više. Mislim da Zvezda može da igra na mnogo boljem nivou i da to nije bila prava Crvena zvezda kakvu poznajemo od pre godinu dana. Eliminacija od Šerifa je fudbalsko iznenađenje - počeo je Pančev. 

Foto: printscreen

Glavno pitanje je koja je bila greška Dejana Stankovića i njegovih pulena na utakmici ili u samoj pripremi. 

- U principu, ne želim da komentarišem nešto što ne poznajem dovoljno objektivno, jer tamo nisam prisutan. Da sam tamo, da vidim šta se dešava, da znam ko koliko radi i trenira, mogao bih preciznije da odgovorim. Tako da je po mom fudbalskom mišljenju, gol koji je Šerif dao na Marakani bila greška odbrane, takav gol ne treba primati jer je lopta ušla bas u sredinu gola. Kod gola koji je primljen u Moldaviji štoperi su ovde apsolutno popustili, to je njihova zona, ne smeju dozvoliti nikome da ugrozi gol u takvoj situaciji i na takav način. Svakako su napravljene određene greške koje su kažnjene - rekao je bivši as Zvezde. 

Igrači od kojih se najviše očekuje nisu na nivou od starta sezone, a Pančev se pita zašto je Dejan Stanković izveo Aleksandra Kataija na pola sata do kraja utakmice iako su crveno-beli jurili rezultat. 

- I pri rezultatu 1:0 u Tiraspolu bilo pomalo nelogično promeniti igrača poput Kataija. Ako je to zbog povrede, u redu je, razumem. Ali igrač poput njega nije mogao biti uklonjen iz tima čak i ako je igrao slabije. On je igrač koji može napraviti razliku i rešiti određene situacije jednim potezom. Ja ga lično ne bih izvadio tako, osim ako se ne radi o povredi. Takođe i Pavkov je mogao da bude u timu, jer kad Zvezda izvrši pritisak, dobro je imati dobrog skakača i baš on zna kako da ugrozi gol glavom. Svako gleda fudbal svojim očima i na svoj način, ali naravno da su napravljene neke greške. I dalje mislim da Crvena zvezda ima bolji tim od Šerifa. Ali dozvolila je sebi da bude eliminisana - dodala je Kobra. 

Foto: Starsportphoto

Čekao se fudbalski spektakl i dvomeč Crvene zvezde i Dinama, ali do toga ove godine neće doći zbog eliminacije srpskog šampiona. 

- Svakako bi duel Dinamo - Zvezda bio veliki spektakl, ne samo za region već i za fudbalsku Evropu. Zagrebački Dinamo igra konstantno i samouvereno, prolazi kroz prepreke u Evropi, čak i ozbiljne rivale. Ipak, Zvezda je Zvezda, tradicija je tradicija, da se ova dva tima međusobno suoče, sigurno je da bi Zvezda imala svoje prednosti. Nažalost, taj meč se neće dogoditi i žao mi je što je tako. Kad sam igrao i u Crvenoj zvezdi i u Vardaru, Dinamo Zagreb je bio ekipa koja mi je odlično "ležala" i često sam im davao golove, čak mislim da sam protiv njih u oba dresa postigao deset prvenstvenih golova. Mogao sam da dođem, pa da sam morao da pomognem za taj duel, ali to se nije dogodilo - otkriva Darko. 

Bivši as crveno-belih nema preterano velika očekivanja od klubova iz regiona. 

- Nemam visoko mišljenje o nastupima klubova u regionu u Evropi. Mnogi timovi ispadaju u ranih faza. Ostali su samo Dinamo, Zvezda i Partizan, samo oni igraju na višem nivou. Tu je i ekipa kao Rijeka na primer, što može iznenaditi ... Ovo je objektivno stanje u regiji. U prošlosti je ovaj region bio prisutan u Evropi i prilično jak. Sve se to sada promenilo, ne može se dati visoka ocena timovima iz regiona jer je tako već godinama. Jedini ozbiljniji predstavnici su zagrebački Dinamo, Crvena zvezda ili Partizan. Krug je veoma mali - ističe Pančev, a potom se dotakao i dvomeča Zvezde i Kluža. 

Foto: Printscreen You Tube/RTK

- Sada sledi važna utakmica za grupe u Ligi Evrope. Nije neuspeh ako se igra u grupama Liga Evrope, posebno za timove iz našeg regiona. Svi znamo kakvo je stanje u fudbalu, imamo mnogo veći nedostatak novca, mladi igrači odlaze i tako dalje ... Dakle, Zvezda mora da se koncentriše i pokuša da eliminiše Kluž. Ali ne zaboravimo, prema mojim fudbalskim uverenjima, Kluž je bolji tim od Šerifa. Dakle, ako igraju kao sa Šerifom, objektivno, biće teško. Ali ako se forma popravi, velike su šanse da se prođe Kluž i da se igra u Ligi Evrope.

Za kraj, o plasmanu u Ligu šampiona odlučivaće Šerif i Dinamo, a Darko Pančev nema dilemu da je hrvatski klub bolji i bliži elitnom takmičenju. 

- Objektivno gledano, u ovom trenutku Dinamo je po mom mišljenju apsolutni favorit sa Šerifom i poučen iskustvom Crvene zvezde siguran sam da će biti oprezni, neće potceniti i takvim pristupom ne bi trebali dozvoliti novo iznenađenje. Dinamo je bolji tim i igraće u grupama Lige šampiona - podvukao je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 2 godine

CZ bi uradila veliku stvar da dovede Pančeva da radi prvenstveno sa igračima na poziciji centarfora i to u svim kategorijama, a onda i sa ostalim igraćima koji dolaze u šesnaesterac kod prekida. Pančev je imao nos za gol, imao je kretnju da pobegne od odbrambenog igrača, kao i tehniku šuta i glavom i nogama. Mislim da bi se to u perspektivi, već od sledeće sezone isplatilo CZ.

Shone

pre 2 godine

Apsolutno se slažem sa komentarom. A i analizom Pamčeva.

Nenad

pre 2 godine

I bolje ovako,teže bi mi bilo da nas izbace u...še!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija