• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2021

09:08

PRVI OD SAŠE ILIĆA! Grobari SKANDIRALI ime Saši Zdjelaru! On ne žali što je ostao VERAN PARTIZANU!

Crvena zvezda

PRVI OD SAŠE ILIĆA! Grobari SKANDIRALI ime Saši Zdjelaru! On ne žali što je ostao VERAN PARTIZANU!

Podeli vest

Fudbaler Partizana Saša Zdjelar istakao se na startu nove sezone kao jedan od najboljih igrača crno-belih

Teško da su u Humskoj mogli da zamisle i požele bolji početak aktuelne sezone. Rasplet togađaja savršeno je išao na ruku crno-belima koji su lideri Superlige nakon sedam odigranih kola, obezbeđena je grupna faza u LIge konferencija, a utisak je da Partizan može daleko da dogura u Evropi ove takmičarske godine. 

Ipak, sve to bi bilo jako teško ostvarivo bez učinka "kapitena" i lidera ovog tima Saše Zdjelara. Dočekao je neko od igrača ovacije Grobara, a Zdjelar je prvi još od Saše Ilića koji je dobio tu čast da mu navijači kliču i skandiraju, ali mora se reći - zasluženo! 

- Naježio sam se kada sam čuo skandiranje. Niko ne može da dozvoli sebi da se poredi sa Sašom Ilićem, ni po fudbalskim kvalitetima, ni po odnosu sa publikom, ali moram priznati da mi je bilo drago. Još sam pod utiskom. Verujem da su povici mog imena i prezimena najamnje nagrada za prikazano protiv Santa Klare, već za celokupan opus minule tri i po godine. Znam koliko je Partizanova publika zahtevna, ne dozvoljava opuštanje na tren i zato prija saznanje da sam njene ukuse zadovoljio. Pred roditeljima, devojkom i prijateljima sam doživeo nešto što drugi nisu za celu karijeru. Imaću šta da pričam deci jednog dana - rekao je Saša Zdjelar. 

Ljudski i igrački kvaliteti bili su povod da "Mozzart sport" napravi opširnu priču sa vernim vojnikom u crno-belom dresu koji je ostavio "đonove" na brojnim fudbalskim borištima tokom poslednjih godina u Partizanu. 

Foto: Starsportphoto

- Proživeo sam na tom stadionu mnoge trenutke, lepe i tužne, međutim, poslednji je najemotivniji otkako sam došao januara 2018. Nisam tog 26. avgusta ništa osvojio, a osećao sam se kao da sa podigao pehar. Toliko svakom od nas znači poštovanje navijača. Nešto je izašlo iz mene. Osećaj za sva vremena. Pamtiću ga dok sam živ. Nisam trenirao danima, propustio sam gostovanje na Azorskim ostrvima, goreo od želje da pomognem kolegama i verujem da su ljudi prepoznali moju energiju. Ovacije shvatam kao nagradu što sam te večeri povukao tim napred. Mada, isto tako sam svestan veličine i zahteva Partizana. Nema u ovom klubu opuštanja ni sekunde. Jeste bilo lepo protiv Santa Klare, ali Saša Zdjelar mora da se dokaže i na narednim mečevima. Ništa neće vredeti ako na sledećoj utakmici sve prospe. E, to je Partizan - rekao je Zdjelar za "Mozzart sport".

Kapiten ekipe je po odlasku Vladimira Stojkovića postao Lazar Marković, ali kada na terenu nije bivši as Liverpula traka se nalazi na ruci Saše Zdjelara. Poslednjih godina se istakao kao pravi gazda na terenu, ali i van njega. 

- Osećam da mi ekipa veruje. Ima nekoliko momaka koji vode grupu, guraju našu priču. Primećujem da sam jedan od njih. Dugo sam ovde, tri i po godine u Partizanu su kao deset na nekom drugom mestu, vreme brzo prolazi. Traci ne pridajem značaj kao simbolu, mnogo mi je važnije da budem dobar primer svima. Moj najveći kvalitet je da se dokazujem. Juče, danas, sutra. Navijačima, saigračima, sebi. To je u fudbalu jedino ispravno - objšanjava on. 

Videlo se na meču protiv Santa Klare koliko Zdjelar fali ekipi, a nije bilo ni govora o tome da propusti revanš meč u Beogradu koji su crno-beli dobili sa 2:0 i obezbedili jesen u Evropi. 

- Nije ukusno da pričam o sebi na taj način. Mogu samo da kažem da mi saigrači i članovi stručnog štaba veruju. Mnogo lep osećaj. Bez lažne skromnosit, već neko vreme, mesecima, igram na dobrom nivou, dajem sve za klub. Prva misao na pauzi bila mi je kako nismo bolje počeli sezonu otkako sam došao iz Olimpijakosa. Učinak u prvenstvu je ukrasio najteže kvalifikacije dosad. Način na koji smo se domogli grupne faze, oborivši predstavnike Rusije i Portugala, a svi znamo šta te zemlje predstavljaju u evropskom fudbalu, pokazuju karakter Partizana. Sve ide u dobrom smeru. Što kažu u onoj reklami, „ništa ja tu ne bih dirao“ - dodaje Partizanov vezista. 

Foto: Starsportphoto

Pred kraj prethodne sezone Zdjelar je potpisao novi ugovor sa Partizanom i tako spasio crno-bele od finansijskih penala od 700.000 evra koje bi morali da plate Olimpijakosu. 

- Bilo bi totalno nezahvalno, sebično i nedopustivo da sam išao protiv svog kluba. Sve sam uradio samo da Partizan ne plaća ništa Olimpijakosu. Jeste svako od nas profesionalac, ali kakav bih čovek bio da sam to uradio? Ko zna, možda za 15 godina poželim da budem trener ovde. Čak i da ne krenem tim putem, nikad neću zaboraviti da me je Partizan izveo na put posle epizode u Olimpijakosu, trepeo kad mi nije išlo i samo se zapitejte: zar bih zaslužio poštovanje navijača da sam otišao kao slobodan igrač i direktno uticao na plaćanje penala Grcima!? Ne, to nisam smeo da dozvolim - jasan je Zdjelar. 

Zlatni Orlić je tokom zime bio na izlaznim vratima kluba, Partizan je želeo da zaradi nešto na njemu, ali je ostao veran crno-belim bojama i zbog toga ne žali. 

- Nijedna priča i(li) ponuda nije bila dovoljno ubedljiva da bih Partizanu rekao „zbogom“. Nisam želeo da idem tek tako. Vodio sam se željom da još jednom pokušam nešto konkretno da uradim. Zasad sve ide kako smo se nadali. Zato ne žalim ni za jednim pozivom iz inostranstva - podvukao je priču Saša Zdjelar. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija