• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2021

16:28

OVO SMO ČEKALI MESECIMA! ČOVIĆ progovorio o OBRADOVIĆU!

Crvena zvezda

OVO SMO ČEKALI MESECIMA! ČOVIĆ progovorio o OBRADOVIĆU!

Podeli vest

Prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović kaže da je Željko Obradović možda i najbolji trener u Evropi, kao i da će to biti samo dodatna motivacija njegovoj ekipi da odbrani trofeje

Željko Obradović (61) verovatno je najbolji košarkaški trener u Evropi, ali nećemo se unapred predati zbog toga - poručuje predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović (63)!
 

Prvi čovek srpskog i regionalnog šampiona kaže da će njegova ekipa imati ogromnu motivaciju da se bori protiv Partizana, koji predvodi najtrofejniji košarkaški stručnjak na Starom kontinentu.

Foto: printscreen

 

Budžet 5,4 miliona evra

Predsednik Zvezde otkriva i koliko iznosi ovogodišnji budžet košarkaškog kluba.
- Naš budžet za prvi tim, kompletan stručni štab, fizioterapeute, doktore i ostale članove kluba iznosi 5,4 miliona evra. Ukupno, kada pričamo o bruto iznosima, izađe oko sedam miliona evra. Moguće je da će doći do pomeranja budžeta, s obzirom da još treba da dovedemo igrača na poziciji centra - kaže Čović.

Čović u intervjuu za "BH basket" ističe da su crno-beli mnogo dobili povratkom legendarnog stručnjaka.

- Tačno je da se Partizan pojačao, kao i drugi. Tačno je da je došao Željko Obradović, jedan od najboljih ako ne i najbolji košarkaški trener Evrope. To je veliki kvalitet koji je dobio Partizan. Međutim, to ne znači da treba da prekrstimo ruke i kažemo "OK, došao je Željko, svi se predajemo". Ne, naprotiv. To nam je dodatna motivacija da odbranimo ono što smo osvajali prethodnih godina. Naravno da ćemo se maksimalno skoncentrisati na teren. U regionu, ipak, morate da budete oprezni i da deo koncentracije ostavite i za stvari van terena - poručuje Čović u opširnom intervjuu za "BH basket".

Kalinić nas ne košta 2,5 miliona

Nebojša Čović tvrdi da čaršijske priče o ogromnoj plati Nikole Kalinića nisu tačne. Prvi čovek kluba kaže da povratnik na Mali Kalemegdan zarađuje mnogo manje od 2,5 miliona evra za dve godine, koliko se nezvanično pominjalo.
- Mnogo je niže od te cifre. Taj transfer jeste zatresao region. Bilo je prirodno da ako Nikola odluči da se vrati u svoju zemlju, to bude Zvezda. Svaki drugi klub ne bi bio prirodan, a bili su mnogi pritisci i finansijski izazovi - tvrdi Čović.

Prvi čovek petostrukog šampiona Jadranske lige otkriva i da je sa popularnim Žocom veliki prijatelj.

- Mene i Željka veže i drugarstvo i prijateljstvo. To nije floskula. Pre 25 godina, pred odlazak na Olimpijske igre u Atlanti, Duda Ivković je rekao da ne može više da bude selektor. Dragan Kićanović, koji je takođe moj prijatelj, dogovorio se sa mnom da predložimo Željka da bude trener. Ideja nam je bila i da Duda ne ode iz ekipe i da ostane u stručnom štabu. To sam sproveo u delo kao predsednik KS Jugoslavije. Ta reprezentacija je igrala u finalu Olimpijskih igara - dodaje Čović.

 

Foto: printscreen

 

Zvezdin predsednik se nada da se njegovo prijateljstvo sa Obradovićem neće narušiti zbog loših odnosa dva naša najveća košarkaška kluba.

Poznato je da na utakmicama Zvezde i Partizana u poslednjih nekoliko godina uvek vladaju ogromne tenzije, a Čović očekuje da se to sada napokon smiri.

Spreman na sve

Što se mene tiče, dobar odnos sa Željkom neće se poremetiti. Mada, nikad ne možete 100 odsto da budete sigurni!

 

- Što se mene tiče, dobar odnos sa Željkom neće se poremetiti. Mada, nikad ne možete 100 odsto da budete sigurni. Ako se nastave divljanja navijača, verujem da će Željko reagovati, što prethodnici nisu radili.

A ni prethodne uprave Partizana. Čak, u nekim slučajevima bilo je dodatnih stimulisanja da se te scene nastave. Kada je Zvezda u pitanju, reagovaću na svaku situaciju koja je u domenu moje odgovornosti i ovlašćenja dok sam predsednik. Ne zaboravite, još nisam ušao u proces kandidature - ističe između ostalog Čović.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija