• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2021

07:53

NIKO NE MOŽE DA VERUJE! Bivši košarkaš opet razbija u kvizu!

Crvena zvezda

NIKO NE MOŽE DA VERUJE! Bivši košarkaš opet razbija u kvizu!

Podeli vest

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Dušan Macura (41) prošlog proleća je briljirao u "Slagalici", popularnom kvizu, a bio je impresivan i u Poteri Radio-televizije Srbije.

Zanimljivo je da je Dušan Macura osvojio drugo mesto u 125. ciklusu "TV Slagalice" u aprilu 2020. godine, a potom u Superfinalu iste godine došao do polufinala, čime je osvojio nagradu od 50.000 dinara, koliko mu je pripalo i za finale "regularnog" ciklusa. Inače, osvojio je 422 poena u "Slagalici“ i tako postavio rekord kviza.

Što se tiče nastupa u "Poteri", Macura je u prvoj fazi dao devet tačnih odgovora i osvojio 90.000 dinara, koju je potom branio pred tragačem Miloradom Milinkovićem.

Tragač mu je ponudio 600.000. košarkaš je prihvatio izazov i odgovorio na svako pitanje. Ceo tim je na kraju igrao za 640.000 dinara i uspeo da ih osvoji pred Milinkovićem!

Foto: printscreen

Dušan Macura prvo briljirao u "Slagalici" pa u "Poteri"

Time se plasirao u finalnu Poteru. Tamo su on i Mina, koja se takođe domogla završnog dela kviza za dva minuta uspeli da daju 17 tačnih odgovora, što tragač Milinković nije mogao da sustigne. Napravio je 16 koraka, a ključni je bio pogodak u poslednjoj sekundi koji je Macura dao na odgovor za kompaniju koja naplaćuje komunalne usluge - Infostan.

Macura je prošao kroz sve mlađe kategorije Crvene zvezde, potom se priključio prvom timu i igrao u sezonama 1996/97 i 1997/98, igrao je sa Igorom Rakočevićem, Vladom Kuzmanovićem, Milenkom Topićem...

Pored Zvezde, nastupao je za Radnički Jugopetrol, Ural, Čemnic, Bareirense, Kezul Sintru, Gole Gohar, Angolu i Gimle Bergen. Nastupao je na poziciji centra i visok je 211 centimetara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija