• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.09.2021

08:05

FANTASTIČAN UČINAK BUDUĆEG ŠPICA SRPSKOG ŠAMPIONA! Zvezdin napadač Ohi najbolji strelac Evrope

reuters

Crvena zvezda

FANTASTIČAN UČINAK BUDUĆEG ŠPICA SRPSKOG ŠAMPIONA! Zvezdin napadač Ohi najbolji strelac Evrope

Podeli vest

Napadač Ohi Omoižuanfo, koji će 1. januara preći u Crvenu zvezdu, za norveški Molde u ovoj sezoni postigao 20 golova na 19 utakmica u prvenstvu i trenutno je najbolji golgeter na Starom kontinentu

Crvena zvezda će za tri meseca dobiti golgetera kakvog dosad nije imala! Norveški napadač Ohi Omoižuanfo (27), koji će 1. januara kao slobodan igrač doći iz Moldea na "Marakanu", postigao je ove sezone 20 golova na 19 prvenstvenih mečeva i trenutno je najbolji strelac u Evropi!

Crveno-beli su početkom leta zvanično potvrdili da su angažovali Ohija i da će njegov trogodišnji ugovor stupiti na snagu 1. januara 2022. godine. U međuvremenu, momak iz Osla, koji ima nigerijske korene, postao je lider u borbi za Zlatnu kopačku!

Borjan ne ide u Bugarsku

Foto: Starsportphoto©

Milan Borjan na meču sa Bragom

Crvena zvezda će najverovatnije narednog četvrtka na meč s Ludogorecom otputovati bez svog kapitena Milana Borjana. Iskusni čuvar mreže najteže je podneo stomačni virus koji se raširio u ekipi, pa su vrlo male šanse da zaigra protiv svog bivšeg kluba. Na putovanje u Bugarsku najverovatnije neće krenuti ni Nenad Krstičić, dok bi trebalo da se do meča u Ligi Evrope od virusa u potpunosti oporave Miloš Degenek i Aleksandar Dragović. Zvezda u nedelju (15.55, Arena sport 1) gostuje Novom Pazaru u meču 10. kola Superlige, a veliko je pitanje na koje će igrače Dejan Stanković moći da računa.

Reč je o nagradi koja se na kraju sezone dodeljuje najboljem strelcu u svim evropskim ligama. Sistem bodovanja je takav da se za svaki gol u pet najjačih evropskih liga dobijaju po dva poena. U ligama od 6. do 22. mesta gol vredi 1,5 bod, a u ostalim prvenstvima za pogodak se dobija jedan bod. Ohi je zasad postigao 20 golova, što znači da ima 30 bodova, s obzirom na to da je koeficijent za norvešku Elitseriju 1,5.

Čeka poziv selektora

Šampionat Norveške počeo je u maju i već je odigrano 19 mečeva, a pored 20 pogodaka u prvenstvu, Ohi je dao još jedan gol u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Sjajni golgeter ipak ne želi da podlegne euforiji.

- Ne smem da poletim i da pomislim da sam najbolji na svetu, jer nisam. I dalje ću biti skroman i raditi svoj posao. Ne želim da prihvatim ni pohvale da sam najbolji napadač Elitserije. O tome će odlučiti neko drugi. Rekao bih da sam drugi najbolji igrač, jer je Erik Bothajm pozvan u reprezentaciju, a ja nisam - poručuje Ohi.

Skroman
Ne smem da poletim i da pomislim da sam najbolji na svetu, jer nisam. I dalje ću biti skroman i raditi svoj posao

Norveški mediji smatraju da Ohi zaslužuje mesto u nacionalnom timu. Selektor Stale Solbaken je za prošlo okupljanje pozvao pomenutog Erika Bothajma iz Bodo Glimta iako je on dao dvostruko manje golova od Ohija. Budući Zvezdin centarfor nije mogao da sakrije razočaranje što se nije našao u istom društvu s Erlingom Holandom.

- Zaista nisam ni očekivao da budem u reprezentaciji Norveške. Erling Holand, Aleksander Serlot i Džošua King igraju u jakim klubovima. Međutim, kad sam video da je poziv dobio napadač iz domaćeg prvenstva, bio sam razočaran što to nisam ja. Ne mislim da Bothajm ne zaslužuje da bude u reprezentaciji, ali želeo sam da i ja budem na spisku. Možda sledeći put - priznaje Ohi.

Crveno-beli već imali Zlatnu kopačku

Foto: printscreen

Darko Pančev u dresu Crvene zvezde

Crvena zvezda je već jednom imala Zlatnu kopačku Evrope. Reč je o legendarnom makedonskom napadaču Darku Pančevu, koji je u sezoni 1990/91, kad je Zvezda postala šampion Evrope, postigao čak 34 ligaška pogotka.

Norveški selektor Stale Solbaken pre nekoliko nedelja izjavio je da s velikom pažnjom prati Ohijeve igre.

- Ohi je deo diskusije među nama u stručnom štabu i jedan od igrača koje pratimo. To je pozicija na kojoj imamo prilično dobar izbor. Ohiju zaista nemamo na čemu da zamerimo. Postigao je mnogo lepih golova, a to nije jedini njegov kvalitet koji smo videli. Mora da nastavi da radi - kaže Solbaken.

Želeli ga letos

Zvezda je Omoižuanfa želela da dovede još za letnje kvalifikacije. Međutim, Molde tada nije prihvatio ponudu od 800.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. Srpski šampion je potom iskoristio čuveno pravilo da zaključi dogovor sa igračem koji je ušao u poslednjih šest meseci ugovora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TADIJA ZEMUN

pre 2 godine

a sta cemo sa golovima sa penala,da li se i oni isto racunaju,sto nije u redu,oni bi trebalo u najboljem slucaju da se vrednuju u svakoj ligi isto,najvise 0,5 poena,ili da se uopste ne uzimaju u bodovanje....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija