• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2021

15:41

Plašio sam se da mi Vidić ne otkine glavu, delijama nije važna Liga šampiona ako izgubimo derbi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Plašio sam se da mi Vidić ne otkine glavu, delijama nije važna Liga šampiona ako izgubimo derbi!

Podeli vest

Štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović je u intervju za austrijski Spox pričao o Nemanji Vidiću

Nekadašnji as Srbije i Mančester junajteda, jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige ikada, bio je Dragovićev idol  iz najranijih igračkih dana.

- Nažalost, nisam imao čast da se van terena susretnem sa Vidićem. Igrali smo 2011. u Ligi šampiona, pobedili smo ih i izbacili, zbog čega se nisam usudio da razgovaram sa njim - priznao je as Zvezde i priznao da je zazirao od Vidića.

- Bojao sam se da mi ne otkine glavu. Njegov sin trenira sa Crvenim zvezdom, pa se nadam da će njegot tata svratiti u prostorije kluba i da ću biti u prilici da razgovaram sa njim. Oni i Sehio Ramos su bili jedina dva fudbalera sa kojima sam želeo da se slikam - rekao je Dragović za Spox.

Posebna iskustva nosi iz perioda kada je nosio dres švajcarskog Bazela, gde je imao priliku da trenira zajedno sa Mohamedom Salahom.

Foto: Starsportphoto

 

- Naravno, ipak sam ga ja na to pripremio, a-ha-ha! Često smo zajedno trenirali duele, uvek se plašio da ću mu slomiti nogu. Tako sam ga spremio za uslove na engleskom terenima. Odmas se moglo videti da je svojoj brzinom spreman svakoga da nadmaši. U to vreme, međutim, imao je velikih problema da upotrebi svoje mogućnosti. Zahvaljujući velikom radu, on se mnogo poboljšao u tom pšogledu. Salah je sjajna osoba, čvrsto stoji na zemlji, dosta podseća na Davida Alabu u tom pogledu.

Deda je Dragovića od malih nogu vaspitavao da bude navijač Crvene zvezde.

- Za njega je klub sve. Bio je nastadionu 1991. godine kada je osvojen Kup šampiona i na to je potrošio mesečnu platu. Moji rođaci, koji žive u blizini Beograda takođe su navijači Crvene zvezde.

Foto: Starsportphoto

 

Iako je odrastao u Beču, Dragović nije propuštao prilku da dolazi na utakmice crveno-belih.

- Deda me je kao dete često vodio na derbije sa Partizanom. Nas dovojica bismo krenuli u subotu, gledali bismo meč u nedelju i potom se vraćali nazad u Beč. Bio sam fasciniran atmofesrom na utakmicama. Sva policija oko stadiona, pirotehnika, dimne bombe...Sve je bilo uzavrelo. Moji školski drugovi su bili navijači Austrije, na pauzama bih gledao video zapise navijača Crvene zvezde. Još tada mi je bio san da igram pred ovim navijačima.

Foto: Starsportphoto

 

Derbi sa Partizanom u Humskoj je ostavio poseban utisak na Dragovića.

- Bio sam napet jer nikada ranije nisam igrao na stadionu Partizana. Saigrači su me pomalo uplašili svojim pričama, ali me na kraju tamošnja atmosfera nije oborila s nogu. Gostujući sektor je bio glasniji, što su mi potvrdili i prijatelji na stadionu. Poštujem navijače Partizana, ali naši navijači su glasniji. Radujem derbiju u kojem ćemo biti domaćini Partizanu. Za naše navijače derbi je sve. Možete postati šampioni i pobediti u mečevima Lige šampiona, ali to nije važno ako izgubite u derbiju.

Dragović je pre Zvezde nosio dresove Austrije iz Beča, Bazela, Dinamo Kijeva, Bajer Leverkuzena i Lestera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija