• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2021

18:00 >> 21:01

ZVEZDA BILA NA PRAGU ČUDA! Crveno-beli ČASNO poraženi u Moskvi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA BILA NA PRAGU ČUDA! Crveno-beli ČASNO poraženi u Moskvi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Moskvi u okviru četvrtog kola Evrolige - 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19)

Bila je Crvena zvezda na pragu velikog iznenađenja protiv CSKA, ali nije bilo snage za više od časnog poraza u Moskvi! Crveno-beli su vodili tokom čitavog meča, imali i sedam poena prednosti u nekoliko navrata. Ipak, iskustvo Alekseja Šveda i loši minuti u finišu poslednje deonice glavni su "krivci" za bolan poraz - 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19). 

Nervozno je Zvezda napadački otvorila meč u Moskvi. Čekao se prvi poen nekoliko minuta, ali je ulazak Ognjena Dobrića razmrdao četu Dejana Radonjića. Pogađao je šuter Zvezde u seriji, vezao devet poena i doneo prednost crveno-belima na isteku prve deonice. 

Foto: Starsportphoto

Dobrićev ulazak u igru razmrdao je Ognjena Kuzmića, ali i Nikolu Ivanovića. Prednost Zvezde je rasla sve do samog finiša prvog poluvremena kada su se Moskovljani razigrali i preko Joanesa Fojtmana uspeli da prekrenu rezultat. Činilo se da će CSKA na odmor otići sa prednošću, ali je Nejt Volters pogodio trojku uz zvuk sirene te je na poluvremenu bilo 42:42. 

Priključio se na startu drugog poluvremena i Nikola Kalinić sa trojkom, a potom i pogotkom uz faul, ali kada god bi Zvezda stekla "osetniju" prednost Moskovljani bi reagovali i vraćali se u igru. Delovalo je da crveno-beli mogu da prelome meč u tom periodu, ali su usledile dve blokade Bolomboja, a potom i nemogući poeni Šveda i na kraju treće četvrtine bilo je nerešeno. 

Foto: Starsportphoto

U poslednji period se ušlo kao da se prvih 30 minuta i nije igralo. CSKA je bolje otvorio poslednji kvartal, trojke su pogađali Klajburn i Fojtman, a sve je to ispratio i Aleksej Šved sa nekolko dobrih prodora i Moskovljani su otišli na +6 posle samo minut i po. 

Uspela je Zvezda da se vrati preko Voltersa, Kalinića i Kuzmića, na dva minuta do kraja bilo je 71:71, ali je usledila nova serija Šveda koji je pogodio još jednu trojku iz teške pozicije i prakitčno rešio meč. U timu Dimitrisa Itudisa najefikasiji je bio Vil Klajburn sa 18 poena, Aleksej Šved je dodao 16, a Joanes Fojtman 12. Sa druge strane ponovo je briljirao Nejt Volters sa 16 poena, Ognjen Kuzmić je dodao 14 (7/7 iz igre) uz sedam skokova, a Nikola Kalinić 11.

CSKA - CRVENA ZVEZDA  78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19)

Megasport Arena, Moskva      Sudije: Lotermozer, Balak, Haliko

CSKA: Lundberg, Bolomboj, Komenko, Ukov, Ivlev, Heket, ANtonov, Fojtman, Klajburn, Lopatin, Kurbanov, Šved
Trener: Dimitris Itudis

Crvena zvezda: Gušić, Lazarević, Volters, Uskoković, Davidovac, Mitrović, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Kuzmić
Trener: Dejan Radonjić

Tok meča: 

Treća četvrtina: 

39. minut - Novi loš napad crveno-belih u finišu! 

38. minut - Trojka Alekseja Šveda posle lošeg napada Crvene zvezde, Moskovljani ponovo imaju +5 - 76:71.

37. minut - KUZMIIIIIIIIIĆ! Prikucava centar Zvezde loptu posle promašaja Nikole Kalinića - 71:71!

Foto: Starsportphoto

36. minut - Volters pogađa posle prodora Zvezda je ponovo na dva poena zaostatka - 69:69!

35. minut - KALINIIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu Kalinić kada se činilo da se igra Zvezde potpuno raspala! Odmah tajm-aut Dimitrisa Itudisa - 69:65!

33. minut - Razigrao se Klajburn, vezuje šest poena, raste prednost Moskovljana - 69:62!

32. minut - Dobra odbrana Zvezde, povukao je Ivanović kontru, ali seče to Heket. Pogađa Fojtman sa druge strane, potom i Švedovo polaganje u tranzicji - 65:59.

31. minut - Novi nemogući poeni za CSKA, sada je Klajburn pogodio preko Mitrovića, domaćin vodi posle dugo vremena - 60:57!

Treča četvrtina: 

30. minut - Pogađa Aleksej Šved na kraju treće deonice, nerešeno je i posle ovog perioda - 57:57!

29. minut - Trojka Vila Klajburna prekida seriju promašaja, crveno-beli još uvek imaju pola koša prednosti - 54:55.

28. minut - Dve sjajne rampe Džoela Bolomboja, ali dobra odbrana Zvezde. Nekoliko praznih minuta sa obe strane.

26. minut - IVANOVIIIIIIIIIĆ! Nova trojka i osmi poen za Zvezdinog pleja! Prava reakcija crveno-belih nakon tajm-auta - 51:55

25. minut - Dobar napad Crvene zvezde, napao je Davidovac sa niskog posla i iskoristio visinsku prednost - 49:52!

Foto: Starsportphoto

24. minut - Serija 5:0 za CSKA! Vraćaju se Moskovljani u igru preko Lundberga i Klajburna - 47:50.

23. minut - BUM, BUM, BUM! Razigrana Zvezda na startu drugog poluvremena, novi poeni za Kuzmića, a potom i prodor Voltersa i lagano polaganje - 43:50!

22. minut - Prekida Bolomboj seriju Crvene zvezde i pogađa jedno od dva slobodna bacanja - 43:46.

21. minut - Nastavlja Ognjen Kuzmić gde je stao na kraju prvog poluvremena, Zvezda održava prednost - 42:46.

Druga četvrtina:

20. minut - VOLTEEEEEEEEEERS UZ ZVUK SIRENE! Nerešeno je na poluvremenu nakon što je Klajburn pogodio trojku CSKA je poveo, ali vraća to sa druge strane Zvezdin plej - 42:42!

19. minut - Pogađa Nejt Volters i tera Itudisa na novi tajm-aut! Ostalo je nešto više od minut i po do kraja prvog poluvremena - 37:39.

18. minut - KALINIIIIIIĆ! Posle trojke pogađa Zvezdino krilo uz faul Alekseja Šveda, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 35:37!

18. minut - Trojka za Nikolu Kalinića, vraća sa druge strane Joanes Fojtman - 35:35! 

17. minut - Serija 4:0 za CSKA, odmah reaguje Radonjić sa minutom odmora - 30:32.

16. minut - Ofanzivan skok za Kuzmića i poeni za Dobrića! Raste prednost Crvene zvezde - 26:32!

Foto: Starsportphoto

15. minut - Razigrao se Nikola Kalinić nakon dobre odbrane i "kao na tacni" poslužio Kuzmića - 25:30! Reaguje Itudis tajm-autom

14. minut - Ponovo dobra odbrana Zvezde, a potom laki poeni za Ognjena Kuzmića u tranziciji - 23:28.

13. minut - HOLIIIIIIIINS! Cepa mrežicu Zvezdin bek odmah posle tajm-auta, Fojtman je preuzeo Amerikanca, a ovaj to iskoristio na najbolji mogući način - 23:26!

13. minut - Vraća se CSKA u igru nakon trojke Ukova! Prinuđen je Radonjić da tajm-autom iseče seriju domaćina - 23:23.

12. minut - Koristi Nikola Ivanović loše preuzimanje Moskovljana i pogađa sa distance - 20:23.

11.  minut - Nervozan početak druge četvrtine za Zvezdu i tri loša napada. Na sreću, ni CSKA se nije proslavio, ali je Antonov pogodio za tri poena - 20:21.

 

 

Prva četvrtina:

10. minut - Nakon Dobrića, u igru se uključio Ivanović! Nakon trojke, fantastično dodavanje za Luku Mitrovića, novi laki poeni za crveno-bele - 15:21!

9. minut - IVANOVIIIIIIIIIĆ! Prva trojka za srpskog predstavnika! Sjajno je pročitao plej Zvezde igru i lako pogodio za tri poena - 15:19.

8. minut - Nastavlja se serija Ognjena Dobrića, sa druge strane kažnjava lošu odbranu Fojtman - 13:16.

7. minut - Vezuje sada Dobrić šest poena nakon pogotka sa poludistance, lako polaganje za šutera crveno-belih, Zvezda ponovo vodi - 11:14.

Foto: Starsportphoto

6. minut - Napao je Ognjen Dobrić Alekseja Šveda, iznudio dva slobodna bacanja, a potom i pogodio sa linije penala - 9:8.

5. minut - Prekida Džoel Bolomboj seriju promašaja sa obe strane. Pobegao je Šved Holinsu, "proturio" loptu kroz noge Ognjena Kuzmića, a potom i lako zakucavanje centra moskovskog tima - 7:6.

4. minut - Sjajna odbrana Crvene zvezde i na startu meča, potom laki poeni u kontri za Nejta Voltersa - 5:6.

3. minut - Povukao je Šved kontru za CSKA, progirao Bolomboja ispod koša za lake poene, uzvraća sa druge strane Ognjen Kuzmić - 5:4. 

3. minut - Posle dobre odbrane i prvi poeni za Crvenu zvezdu. Fintirao je Ostin Holins Alekseja Šveda, a potom pogodio o tablu - 3:2.

2. minut - Pobegao Nikita Kurbanov Nikoli Kaliniću i lako poentirao uz faul posle dobre akcije Moskovljana - 3:0.

1. minut - Prvi napad na meču za CSKA, Bolomboj je bio bolji u borbi za loptu od Ognjena Kuzmića. Ipak, odmah dobra odbrana crveno-belih, potom i greška u napadu Dejana Davidovca - 0:0!

 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice četvrtog kola Evrolige između CSKA i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20