• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2021

23:22

SNAŽNA ODBRANA I PAMETAN NAPAD! Radonjić JASAN nakon POBEDE!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

SNAŽNA ODBRANA I PAMETAN NAPAD! Radonjić JASAN nakon POBEDE!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju sa 79:64 u četvrtom kolu ABA lige

Izabranici Dejana Radonjić uspeli su da upišu treću pobedu u regionalnoj ligi bez obzira na paklen raspored na startu nove sezone i tako se oporave od bolnog poraza od CSKA u Moskvi u petak. Zvezda je na kraju veoma ubedljivo slavila, a trener crveno-belih smatra da rezultat nije prava slika onoga što se dešavalo na terenu.  

- Krajnji rezultat ne govori ono što se dešavalo tokom meča. Bila je ovo teška utakmica za nas posle dolaska iz Moskve, praktično bez treninga. Još jedna utakmica u kratkom vremenskom periodu sa puno potrošnje, bila je enigma kako ćemo odreagovati. Početak je pokazao da je imali smosisla da budemo oprezni, u finišu druge deonice smo ušli sa većom energijom i istopili smo razligu koju je napravila Cedevita Olimpija. Uspeli smo da kroz dobru odbranu dođemo do određenog broja napada i realizacije za mirnu završnicu. Prednost je prevelika u odnosu na ono što se dešavalo na terenu, samopouzdanje u finišu nam je donelo nerealnu završnicu na kraju - objasnio je Dejan Radonjić, a potom dodao da je finiš druge četvrtine bio zaslužan za preokret crveno-belih. 

Foto: Starsportphoto©

- Ukupno gledajući u drugoj četvrtini je bilo bitno da izađemo iz loše igre. Nismo uspeli da iz loše odbrane napadom dođemo do boljeg rezultata, ali mislim da je taj period bio presudan za nastavak meča iako je Olimpija u trećoj četvrtini stigla do određene prednosti. Nisu uspeli da se prilagode dobroj i snažnoj košarci u odbrani i pametnom napadu - rekao je trener Crvene zvezde. 

Nikola Kalinić je ponovo igrao meč sa ogromnom minutažom, a iz hale je ispraćen stojećim ovacijama, dok navijači, ali i svi u klubu moraju da budu zadovoljni sve boljim partijama Ognjena Kuzmića koji je upisao "dabl-dabl", ali se nije složio sa konstatacijom da Zvezda ima samo jednog centra.

- Očigledno Nikoli Kaliniću prija to . Što se tiče Ognjena (Kuzmića) Vi imate Vašu analizu tima, ja imam svoju. Ne mislim da je on jedini centar, uspeli smo da iznesemo ovaj period sa dva centra - jasan je bio strateg Zvezde. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija