• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2021

21:30

ZVEZDINI PROBLEMI PRED DANSKU! Stanković izabrao tim za NOVI EVROPSKI SPEKTAKL! Glavno pitanje - Ben ili Dioni!?

Reuters

Crvena zvezda

ZVEZDINI PROBLEMI PRED DANSKU! Stanković izabrao tim za NOVI EVROPSKI SPEKTAKL! Glavno pitanje - Ben ili Dioni!?

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18:45 gostuju Midtjilandu u trećem kolu grupne faze Lige Evrope

Lagani šuterski trening u Lazarevcu - najbolja moguća uvertira pred meč sa Midtjilandom. Fudbaleri Crvene zvezde sutra će gostovati danskom šampionu u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope, a srpski velikan nada se nastavku pobedničke serije na međunarodnoj sceni. 

Poraz od Šerifa ozbiljno je razdrmao izabanike Dejana Stankovića koji su meča u Tiraspolu imali samo jedan remi. Ipak, sutra u Danskoj ih čeka možda i najteži zadatak protiv prošlogodišnjeg učesnika Lige šampiona i jednog od najboljih klubova iz Skandinavije. Da stvar bude gora, crveno-beli su danas put Herninga krenuli bez dvojice standardnih prvotimaca Milana Pavkova i Aleksandra Kataija. 

Foto: Starsportphoto

Napadač Crvene zvezde pozitivan je na koronavirus, dok Katai još uvek nije spreman da zaigra. Dodatan problem je i Rišairo Živković koji je pre samo dva dana počeo da trenira sa ekipom, a put u Dansku nije otišao ni Veljko Nikolić. Stanković će najmanje opcija imati u napadu, a jedini koji je prošao trenažni proces sa ekipom je mladi Marko Lazetić, dok je Loi Dioni odradio samo jedan trening sa timom. 

Dobre vesti za Zvezdu predstavlja povratak Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Milana Borjana, a nema sumnje da će sva trojica istrčati na "MCH" Arenu. Postoji varijanta u kojoj bi crveno-beli zaigrali sa trojicom štopera, ali je realnije da se Stanković odluči na proverenu varijantu sa četvoricom u poslednjoj liniji. Milan Rodić je odigrao savršen meč protiv Kolubare i ponovo će biti prvi izbor na levoj strani, dok bi prednost u odnosu na Milana Gajića ponovo mogao da dobije Marko Gobeljić. 

Što se tiče veznog reda, dilema ne bi trebalo da bude. Seku Sanogo je zacementiran na poziciji zadnjeg veznog, dok bi društvo ponovo trebao da mu pravi Gelor Kanga koji se "razigrao" u Lazarevcu nakon reprezentativne pauze. Postoji varijanta u kojoj bi Kanga bio nešto istureniji, a da njegovo mesto zauzme Nenad Krstičić. U tom slučaju, El Fardu Ben bi predvodio napad Crvene zvezde, dok bi po bokovima dejstvovali Filipo Falko i Mirko Ivanić. Druga opcija je da Dioni dobije šansu od prvog minuta, a da Ben, Ivanić i Falko dejstvuju iza njega. 

Foto: Starsportphoto

Bilo kako bilo, pred Dejanom Stankovićem je još jedan ozbiljan trenerski ispit. Zvezda po kladionicama nije favorit, ali šanse srpskog šampiona u očima Evrope nisu bile velike ni protiv Brage, a ni protiv Ludogoreca, a crveno-beli su oba puta slavili i sada su zasluženo na čelu svoje grupe. 

Potencijalni tim Crvene zvezde za Midtjiland (4-2-3-1): Borjan - Rodić, Dragović, Degenek, Gobeljić - Sanogo, Krstičić - Ivanić, Kanga, Falko - Ben. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija