• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2021

18:00 >> 20:46

ZVEZDINO POMRAČENJE U EVROLIGI! Alba DEKLASIRALA crveno-bele u Pioniru! /FOTO/

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDINO POMRAČENJE U EVROLIGI! Alba DEKLASIRALA crveno-bele u Pioniru! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u petom kolu Evrolige

Nakon nekoliko brutalnih partija Crvene zvezde u Evroligi, došao je i slab dan za četu Dejana Radonjića. Crveno-beli su odigrali najslabiji meč u sezoni i zasluženo pretrpeli treći poraz na međunarodnoj sceni - 63:78 (10:12, 15:26, 21:18, 17:20)!

Sigurno da je na Zvezdu uticao neočekivani izostanak Nikole Ivanovića koji je od danas u samoizolaciji, ali sigurno da to neće biti opravdanje Dejana Radonjića nakon blede partije crveno-belih. 

Foto: Starsportphoto©

Nije uspevao srpski šampion da pronađe ritam u napadu tokom prvog, a u odbrani tokom drugog poluvremena što je Alba itekako iskoristila. Nemci su pogodili nekoliko teških šuteva na isteku napada, osvojili gotovo sve ničije lopte, što je kako je meč odmicao napravilo preveliku razliku. 

Dobro je Crvena zvezda otvorila meč, stekla blagu prednost na startu prve četvrtine, ali se potom ofanzivna igra regionalnog šampiona potpuno raspala. Uspevali su gosti iz Berlina da "rašire" odbranu Zvezde, pogode neke bitne trojke, a u odbrani zatvore Nejta Voltersa i tako uspore protok lopte. 

Već u drugom periodu Zvezda je bila u dvocifrenom deficitu posle trojki Blata i Loa. Reagoavao je Radonjić u kratkom roku sa dva tajm-auta. Usledila je reakcija Nikole Kalinića i Nejta Voltersa koji su furioznom igrom spustili na "samo" šest razlike i tu je bio kraj uzbuđenjima. 

Foto: Starsportphoto©

Usledio je novi pad crveno-belih, Alba je to iskoristila i serijom na kraju prvog i početkom drugog poluvremena napravila ogromnu prednost od šestanest razlike. Uspevala je Zvezda u dva navrata da se spusti na jednocifren minusa, ali bi usledila trojka Albe. 

Najefikasniji u taboru Crvene zvezde bio je Ognjen Kizmić sa 16 poena, ali i očajnim šutem sa linije penala (4/10), 13 je dodao Nejt Volters, a 11 Luka Mitrović. U timu Albe Maodo Lo je upisao 17 koševa, Luk Sikma i Jovel Zusman po 11, a Tamir Blat 10.

CRVENA ZVEZDA - ALBA BERLIN  63:78 (10:12, 15:26, 21:18, 17:20)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd    Sudije: Perez, Perandi, Silva

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Uskoković, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Kuzmić, Cirbes

Alba: Lo, Da Silva, Smit, Delou, Matišek, Nikić, Olinde, Kumanđe, Sikma, Peno, Blat, Zusman

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

38. minut - Prazan hod sa obe strane, promašaji Voltersa i Kalinića, na drugoj strani Zusmana i Blata - 57:71!

36. minut - Dobio je Ostin Holins rampu, novi slab napad Crvene zvezde! Čini se da je sve u Pioniru gotovo - 56:69!

34. minut - Sada poeni za Nikolu Kalinića u tranziciji preko Luka Sikme - 53:66.

33. minut - VOLTEEEEEERS! Trojka za Nejta Voltersa, ne pušta Zvezda Albi da završi posao, ali je potrebna odbrana na nivou iz Tel Aviva ili sa meča protiv Cedevita Olimpije - 51:65!

32. minut - Pogađa sada i Blat za tri poena, ne uspeva Zvezda da pronađe ritam u odbrani, dok nemačkom timu sve polazi za rukom - 48:64!

31. minut - Trojka Smita na startu poslednjeg perioda, Alba je sada na +15!

Treća četvrtina: 

30. minut - Trojka Matišeka! Raste prednost Albe, pred početak poslednje četvrtine - 42:56!

Foto: Starsportphoto©

28. minut - Vezala je Crvena zvezda nekoliko dobrih odbrana, ali potom laki poeni za Albu - 44:53!

27. minut - Holins poenitra iz auta, potom i koš Nejta Voltersa posle dobre odbrane crveno-belih - 42:51!

26. minut - Igra Ognjen Kuzmić sjajno u drugom poluvremenu, ali crveno-beli ne uspevaju da pronađu odbranu -38:51!

25. minut - Nastavlja Luk Sikma da muči odbranu Crvene zvezde, na drugoj strani poeni za Ognjena Kuzmića u tranziciji - 36:49!

24. minut - DOBRIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu Ognjen Dobrić za tri poena, Zvezda ponovo u igri - 32:47!

23. minut - Novi promašaj Kuzmića sa linije penala, Sikma pogađa sa niskog posta - 29:44!

22. minut - Dobra odbrana Crvene zvezde, koristi to sa druge strane Ognjen Kuzmić - 28:40!

Foto: Starsportphoto©

21. minut - Otvara Moadu Lo pogotkom za dva poena drugo poluvreme - 25:40!

Druga četvrtina:

20. minut - POLUVREME! Alba ima ogromnu prednost nakon dve četvrtine - 25:38!

19. minut - Novi faul u napadu za Zvezdi, kažnjava to Maodu Lo na drugoj strani i pogađa drugu trojku - 24:36!

18. minut - Seče seriju Olinde, vraća to na drugoj strani Luka Mitrović pored Luka Sikme - 24:31.

17. minut - VOLTEEEEEEEERS! Cepa mrežicu Nejt Volters u kontri! Erupcija na tribinama, odmah tajm-aut zove trener Albe! Serija crveno-belih 8:0!

17. minut - Odlična odbrana, a potom i laki poeni za Luku Mitrovića posle prodora Nikole Kalinića, razigrala sa Crvena zvezda posle minuta odmora - 17:28!

16. minut - VOLTEEEERS! Pogađa plej crvneo-belih posle prodora uz faul Da Silve! Eksplodirao je Pionir nakon sjajnog poena - 15:28!

Foto: Starsportphoto©

16. minut - Raste prednost Albe, Radonjić koristi i drugi tajm-aut nakon trojke Maodu Loa - 12:28!

15. minut - Izgubla je sudijska trojka kontrolu nad utakmicom! Nakon tehničke sviran je i faul u napadu Nikoli Kaliniću, potom je Radonjić negodovao - 12:25!

14. minut - Tehnička za Kalinića! Unervozio se nakon greške reprezentativac Srbije, ali ne koristi Alba to na najbolji način, Blat je promašio otvorenu trojku - 12:22!

14. minut - Velika greška Nikole Kalinića, laki poeni za Smita posle ukradene lopte. Nastavljaju se problemi za Crvenu zvezdu u prenosu lopte - 12:21! 

13. minut - Prekida Ostin Holins seriju promašaja Crvene zvezde! Amerikanac je jedini ofanzivno raspoložen u dosadašnjem delu meča - 12:18!

12. minut - Još jedan spor napad Crvene zvezde, poeni za Olindea u kontri! Prinuđen je Radonjić da seče seriju Albe tajm-autom - 10:18!

Foto: Starsportphoto©

11. minut - Laki poeni za Da Silvu, a potom i Blata. Loša odbrana Zvezde na startu drugog perioda, a problemi u napadu su nastavljeni - 10:16!

Prva četvrtina: 

10. minut - Pogađa Blat trojku, Alba ponovo vodi u Pioniru nakon nekoliko loših napada Crvene zvezde - 10:12!

8. minut - Polovičan je sa linije penala bio Luka Mitrović, sa druge strane poentira Oskar Da Silva - 10:9.

7. minut - Serija promašaja na obe strane, nije pogodio Ostin Holins, a potom i loša realizacija Marka Simonovića. Bez promene rezultata posle tajm-auta.

5. minut - HOLIIIIIINS! Cepa mrežicu Ostin Holins! Prva trojka na meču za crveno-bele, bitan momenat budući da Amerikanca ne služi šut na startu nove sezone - 9:7!

Foto: Starsportphoto

4. minut - Prekida sjajnu seriju Zvezde Luk Silma poenom za tri poena. Pokušao je da vrati to Nejt Volters, ali nije pogodio, u kontri poentira Maodu Lo - 6:7.

3. minut - Uspeva Žavel Zusman da prođe pored Stefana Lazarevića i postigne prve poene za Albu. Sa druge strane Ognjen Kuzmić vraća u obruč promašaj Ostina Holinsa - 6:2!

2. minut - Sjajna odbrana crveno-belih od prvog minuta, već dve ukradene lopte, ali ne koriste to u napadu. Pormašaj Kuzmića sa linije penala, a potom i Nikole Kalinića u šutu za tri poena.

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Crvenu zvezdu. Napao je odmah Nejt Volters i lako položio preko Krešimira Nikića - 2:0!

18:32 - Branko Lazić i Maik Cirbes nalaze se u sastavu za večerašnji meč, a Radonjić večeras neće moći da računa na Nikolu Ivanovića. 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola Evrolige između Crvene zvezde i Albe. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59