• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2021

17:07

TREĆE MESTO ĆE NAM BITI NEUSPEH! Stanković ISKREN! Potrebni su nam NAVIJAČI, prebrojavamo se pred svaki trening!

Starsportphoto

Crvena zvezda

TREĆE MESTO ĆE NAM BITI NEUSPEH! Stanković ISKREN! Potrebni su nam NAVIJAČI, prebrojavamo se pred svaki trening!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde sutra dočekuju Radnički iz Niša u okviru 14. kola Superlige Srbije

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je na konferenciji za medije pred duel sa Nišlijama, ali i otrkio da je pred njegovom ekipom težak period. 

- Kada igramo u ovom ritmu cilj nam je odmaranje i spremanje utakmice. Često sabiramo koliko nas je na treningu, ko je umoran, a ko odmoran. Idemo po nova tri boda jer imamo mini ciklus u prvenstvu Radnički Niš, Radnik i na kraju Radnički Kragujevac. Idemo na tri pobede, da nam se vrate momci koji su bili van stroja, da stave koji minut u noge. Do 15. decembra nas očekuje paklen ritam - rekao je Dejan Stanković. 

U četvrtak meč u Danskoj protiv Midtjilanda, njihov trener posle utakmice prokomentarisao je da su bili bolji od Zvezde. 

Foto: Starsportphoto

- Pričalo se i pisalo o tome dosta. To je već iza mene, momci potroše energije i snage. Nema potrebe da ulazimo u sitna crevca, da gledamo šta je moglo bolje, a šta gore. Pozitivan rezultat, teška utakmica protiv brzog protivnika. Želeli su pobedu, isto kao i mi, nijanse su prevagnule. Naš cilj je bio da budemo u kontroli i da prevagne na našu stranu. Imali smo i mi i oni šanse, žalim za pobedom, ali sam realan. Koretka utakmice, stavljamo tačku na tu podelu bodova. Mi smo još uvek prvi u grupi, dolaze nam na punu Marakanu, sve je u našim rukama, ali polako. Prezadovoljan sam kako su momci izgledali, falila mi je drugačija struktura, da neko u napadu zadrži loptu i iznudi faul. To smo imali, Dioni je imao jedan trening nisam mogao da ga stavim od prvog minuta. Znam šta nam je činiti za dalje, fokusirani smo na ove tri utakmice, da igramo u najjačem sastavu, ali i da rotiramo - objasnio je Stanković. 

U Danskoj nije bilo Pavkova, Kataija i Rišaira Živkovića, a Stanković će tek posle današnjeg treninga znati na koga može da računa protiv niškog Radničkog. 

- Juče je bio trening oporavka i radili su igrači koji nisu igrali. Danas ću videti ko se kako oseća, a sutra konačno pripremamo utakmicu. Ništa ne krijem, ali ćemo sutra zatvoriti detalje i odlučiti kojih će 11 igrati. Katai i Pavkov još uvek nisu u sastavu, to je jedino sigurno. Moramo ispoštovati njihovo zdravlje, Živković se polako vraća, ali ne znam koliko i da li će igrati. Nikolić je dobio udarac. Imam spremne momke koji mogu da odgovore zahtevu - dodao je trener crveno-belih. 

Crvena zvezda je trenutno 39 na UEFA rang listi, još jedan istorijski uspej. 

Foto: Starsportphoto

- Nisam to ja, svi smo u službi Crvene zvezde. Klub napreduje svaki dan, iz utakmice u utakmicu. Koliko je do nas mi ćemo uraditi. Ponosan sam kada vidim kako se priča i piše u Crvenoj zvezdi, pogotovo u Italiji. Meni je srce puno. To je veličina - izjavio je srpski stručnjak i nastavio. 

- Navijač Crvene zvezde zna da dolazi period od velikog značaja. Da li su atraktivni protivnici ili ne, manje je važno. Mnogo je bitno da smo svi zajedno, delimo sve. Biće mnogo potrošnje, emotivne, energetske, daj Bože da su svi zdravi i da mene boli glava koga ću da stavim. Navijači to prepoznaju i svaki šal na tribinama će nam biti ogroman vetar u leđa. Pošto sam se malo ugojio, da ne bih išao po gradu, sada koristim priliku da pozovem sve navijače da budu uz nas, sada nam je preko potrebno.

Naredni rival će biti Radnički iz Niša sa novim trenerom Radoslavom Batakom. Partizan će u derbiju kola igrati protiv TSC-a to je šansa da se u slučaju kiksa prepolovi razlika. 

- Imaju dosta iskusnih igrača, a novi trener je uneo pozitivu u ekipu. On dugo radi u našem fudbalu, poznaje Crvenu zvezdu. Opet, kad igramo kod kuće gledamo samo sebe,  uz dužno poštovanje protivniku. Idemo konkretno i direktno po tri boda, bez okolišanja. To očekujem od mojih momaka. Znamo naš put, drugi neka gledaju sebe. Mi smo sa utakmicom manje na minus dva. Idemo dalje, sutra igramo, potom Voždovac, to su utakmice koje odnosom i stavom dobijamo. Ne mogu da se okrećem i analiziram druge, imam dovoljno posla kod - kazao je Stanković. 

Četa Dejana Stankovića ima šansu da osvoji prvo mesto u Ligi Evrope, a već sada u džepu ima proleće u Ligi konferencija. 

Foto: Starsportphoto©

- Kao prvo, da budemo treći to bi bio neuspeh Crvene zvezde. Naš cilj je da idemo u šesnaestinu Lige Evrope, to je od starta grupne faze. Imamo šansu da se pitamo i napravimo ogroman rezultat. Ne mogu tek tako da preskočim tri utakmice, znam da protiv Midtjilanda osigurava ispunjen cilj, a to je ogroman uspeh. Ako tako bude, može svašta da se desi, možemo da gledamo matematiku, koeficijente, ispisivanje istorije. Ne trčim pred rudu, idemo korak po korak, ali ponavljam, nama je cilj Liga Evrope i to je ono ka čemu težimo - uvereva trener Crvene zvezde. 

Odbrana crveno-belih deluje sjajno u dosadašnjem delu sezone i samo je Kairat postigao više od jednog gola protiv srpskog šampiona. 

- Mi jesmo napadačka ekipa, ali organizacija u defanzivi donosi dobru utakmicu. Ne mislim da parkiram autobus, biće momenata kada ćemo morati tako. Uvek se to dešava i u Ligi Evrope, momenata kada smo dominirali, ali i kada smo se svi branili. Fali nam ofanzivna tranzicija, brzina, to je evidentno, ali imamo igrače koji mogu sa loptom da naprave prostora, oni nam daju vreme da se prebacimo u ofanzivu. Iz dobre odbrane smo pravili dobre rezultate, ali to ne znači da se branimo - objasnio je Dejan Stanković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dekduba

pre 2 godine

Radnicki odlozio svoju proslu utakmicu iako su iz FSS-a rekli da nema vise odlaganja ali izgleda da je dozvoljeno kada se treba pripremiti za Zvezdu. Radnik, koji je naredni rival Zvezde svoju utakmicu odigrao juce da bi imao vise vremena da pripremi utakmicu sa Zvezdom. Inace kada gostuju u Humskoj npr trener Radnika je vec pre utakmice rekao da ce oni bodove traziti protiv drugih protivnika. Juce na utakmici Cukarickog sudija Ostracanin nece da pokaze drugi zuti Mijailovicu da ne bi mogao da ocisti kartone u kup utakmici vec da bi propustio utakmicu u Humskoj. Ima dosta ljudi koji prate ova desavanja i znaju sta se desava u pozadini.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija