• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.11.2021

13:20

STANKOVIĆ PROGOVORIO PRVI PUT POSLE PORAZA OD MIDTJILANDA! Degenek ne treba da se izvinjava, Federiko je dobro, ne trošim snagu na sudije...

Starsportphoto

Crvena zvezda

STANKOVIĆ PROGOVORIO PRVI PUT POSLE PORAZA OD MIDTJILANDA! Degenek ne treba da se izvinjava, Federiko je dobro, ne trošim snagu na sudije...

Podeli vest

Šef stručnog štaba Dejan Stanković izneo je očekivanja pred utakmicu 16. kola Superlige Srbije koju će crveno-beli odigrati na gostujućem terenu protiv ekipe Vojvodine sutra od 16:45 minuta, ali dotakao se i poraza od Midtjilanda

Po prvi put od poraza u Ligi evrope od danskog predstavnika, javnosti se obratio Dejan Stanković.

- Dosta puta smo pričali o tome da možemo da spremimo utakmicu onako kako mislimo da će da izgleda, radimo na svim detaljima, ali svaka utakmica nosi svoje. Posle deset minuta se sve okrenulo, dobilo neki drugi tok koji mi nismo očekivali, iako smo radili na tim sitnicama dosta, dešava se. Utakmica bi bila teška i da je bilo deset na deset u polju sa njima, deset na devet je to već postalo dosta teže. To veče u četvrtak je nekako bilo čudno veče. Sve je išlo kontra, počev od terena. Marakana nikad nije imala bare na terenu da staje lopta, to je prvo iznenađenje bilo za nas, posle toga crveni, iz naših grešaka smo primili gol. Možda da nismo tada, možda bi primili gol kasnije, ali od svega sada kada su se slegli utisci, ja bih izvukao i pozitivne stvari, videlo kod momaka  nešto da su baš želeli da stignemo do jedne ili dve lopte koje će nam omogućiti da bar postignemo gol. Dali su sve i došle su te lopte kod prilika koje su imali Pankov i Dragović, mogle su da završe u mreži i to bi onda stvarno bilo fenomenalno, ali i dalje imam isti cilj, a to je proleće u Ligi Evrope. Zavisi od nas, imamo utakmicu kod kuće i idemo dalje.  Ostavićemo to ružno veče iza nas, nećemo se okretati,  pouke ćemo izvući, moramo da rastemo kao grupa, kao ekipa, kao i da prebrodimo ovakve situacije koje su se desile u četvrta, moramo samo izaći jači – istakao je Stanković.

Foto: Starsportphoto

 

Osvrnuo se šef stručnog štaba srpskog šampiona i na crveni karton koji je na startu meča sa Midtjilandom dobio Miloš Degenek.

- Degenek je deo grupe, ne možeš sam da izgubiš, kao ni sam da pobediš, nema razloga da se bilo šta opravdava ili da se izvinjava. Treba samo da radimo i da slušamo. Idemo dalje, da nije bio Degenek možda bi to bio neko drugi, to je momak koji ima iskustva. Deseti minut je bio, ja bih možda pustio, ima još Borjan koji bi možda i odbranio ili 0:1 deset na deset možda okrenemo utakmicu, ovako je bilo dosta teže. To je trenutak, delić sekunde u kojoj  moraš da odlučiš. Ja bih možda drugačiju odluku doneo, ali ja nisam bio na terenu.

Foto: Starsportphoto

 

Govorio je Stanković i o kondicionom treneru našeg tima Federiku Panonćiniju.

- Dobro je Federiko, pušten je kući. Bio je konzilijum lekara koji su odlučili da nema potrebe za operacijom. Kući je, biće na kućnom lečenju, kada bude mogao da poleti on će ići u Italiju na oporavak. Federiko je fenomenalan, pre svega profesionalac, dobar prijatelj. Znam da će njegov oporavak trajati najminimalnije poznavajući njegov karakter, samo onoliko koliko mu bude trrebalo das se vrati da može normalno da funkcioniše i da bude opet u svakom momentu dostupan za sve nas. Stojički je to podneo, dešava se, nije trebalo, ali se dešava. Tri naša napadača su dobila žute kartone. Šta imam od toga da komentarišem suđenje, dobra stvar koju sam uradio je da sam odmah otišao u tunel, jer bi verovatno dobio kaznu tri ili četiri utakmice. Nemam šta da dodam, hoću da zadržim fokus na ekipi, ne želim na te glavne sporedne stvarikao što je suđenje da trošim svoju snagu i raspravljam i dalje o tome. Ko je želeo da vidi video je, mi idemo dalje.

Foto: Starsportphoto

 

Nije krio šef stručnog štaba da je bilo izuzetno zahtevno voditi meč protiv danskog predstavnika.

- Ja sam pokušao da izdržimo da ne primim gol i da budem opasni kada dobijemo loptu. Nisam mogao da razbijem vezni red, trebala nam je ova sigurnost. Izdržali smo do 45. minuta, hteo sam da još 15 minuta izdržimo u toj formaciji i posle toga da promenim malo čvršće, prebacim Sanoga u sredinu, stavim Pankova i Erakovića kao dva štopera zajedno sa Dragovićem. Primili smo gol u momentu kada se nismo nadali. Mnogo je teško protiv ekipe koja je brza i koja igra iz deset na deset da ih nekako iznenadiš i da izvršiš pritisak sa jednim igračem manje u polju. Dosta su uigrana ekipa, ne verujem da sam mogao nešto drugo, ali odluke koja sam doneo bile su verujem ispravne u datom momentu pod okolnostima koje smo imali. Žao mi je što se desio poraz u grupi u kojoj smo imali odličnu poziciji, imali smo brejk iz Ludogoreca. Kada se vratimo na tu utakmicu pitanje je koliko je ljudi verovalo da ćemo dobiri utakmicu u Ludogorecu. Nije lepo izgubiti na svom stadionu, ali s obzirom na okolnosti koje su se desile dali smo maksimu. Nema ništa od rekorda, bitan je cilj. Šta imamo od 50 utakmica niza, ako ne uzmemo titulu, šta imamo od deset ili dvanaest utakmica ako ne prođemo u sledeću fazu Lige Evrope. Lepo je imati niz, ali nije smak sveta, ako se izgubi jedna utakmica u jednom takmičarskom ciklusu, da li je to Liga Evrope ili prvenstvo. Momenat nije pravi, imali smo pun stadion, ali imamo priliku i dalje. Nećemo odustati sigurno. Utakmica sutra nama dosta znači da bismo držali priključak sa prvim na tabeli, utakmica koju spremamo iz teške večeri. Momci su uvek jako reagovali posle nekih težih situacija koje su se dešavale. Očekujem da će i sutra odreagovati na ovaj poraz i da reprezentativnu pauzu iskoristimo kako bismo se odmorili, skupili ponovo i spremili do 15. decembra. Imamo mnogo jak raspored i dosta toga što se tiče Evrope će se odlučivati u zadnjem mesecu.

Foto: Starsportphoto

 

Stanković je pohvalio rad nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Slavoljuba Đorđevića koji u ovom momentu predvodi sa klupe ekipu Vojvodine.

- Đorđević radi odličan posao, to je pokazao i prošle sezone u Radniku. Sa Vojvodinom mu možda start nije izgeldao najbolje, ali je dosta promene bilo u igračkom kadru Vojvodine od njegovog dolaska. Iz utakmice u utakmicu vidi se da dobro radi, da je fokusiran i izvlači maksimum iz svojih igrača. Čeka nas lepa utakmica, lep derbi. Svi će biti na raspolaganju, samo da vidimo ko je koliko umoran, ali ćemo izaći u najjačem sastavu.! Čović ne igra, to je momak koji nam je uvek pravio probleme, zna da zadrži loptu, skoči iako nije preterano visok, ima fenomenalan tajming. Njegovo zadržavanje lopte kada pomogne ekipi da napravi tih 15 do 20 metara unapred je od velikog značaja za Vojvodinu. Sigurno da će Vojvodina gledati da nadomesti taj nedostatak u to sam siguran, organizovani su na terenu, nemaju problem  ni da se organizovano brane, kada napadaju dosta koriste prekide, tranziciju ofanzivnu. Biće zahtevna utakmica.  

Foto: Starsportphoto

 

Prisetio se Stanković i prvog duela ove sezone sa novosadskim timom!

- Na Marakani je bila jedna utakmica, mi smo bili dosta agresivni i  dosta smo napadali, jednostavno igrali su koliko smo im dozvolili. Dosta smo šansi tu utakmicu promašili. Voleo bih da se nadgravano, da i oni i mi iađemo visoko. Ako budemo u problemu sigurno ćemo se braniti organizovano, i biti kao ekipa ispred našeg kaznenog prostora ako to bude zahtevala situacije,  tako da će verovatno i oni to uraditi u zavisnosti od ritma i nae postavke. Ući ćemo u utakmicu kao da nam je poslednja u životu – zaključio je Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 2 godine

Nije mi samo jedno jasno! Zasto je posle utakmice "pobegao" sa terena i nije se osvrnuo na igrace i ostale clanove strucnog staba.Kakav je to kapetan koji prvi bega sa broda koji se ljulja?!

Miki

pre 2 godine

Sve je lepo obrazlozio Stankovic, ali ako je tim koji je pobedio u Ludogorecu, zasto taj isti tim nije izveo protiv Midtjilanda..? Golman koji je tada branio je bio rezervni golman koji je mozda najbolji u evropi.

Popaj

pre 2 godine

Jesi li napisao istoriju Stankivicu??? pobjego si posle utakmice bez da objasnis Delijama razlog poraza sad se vidi koliko uvazavas i navijace,, molim boga da izgubis i protiv Vojvodine pa da se rijesimo laznog trenera,,

zgija

pre 2 godine

Danci ako pobede bragu kuci sigurno idu dalje,a zvezda ispada,tako da sto duze ovaj trener pocetnik ostane to ce za spobom povuci i Mrkelu i Terzica za sobom zapamtite to,toliko destruktivno deluje da unistava bukvalno sve igrace.Koga je Zvezda prodala otkako je on trener,Gavrica za milion,sramota.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija