• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2021

19:45 >> 22:22

OSLABLJENA ZVEZDA ČASNO PALA U MADRIDU! Crveno-beli NAMUČILI Real i iznerivrali Pabla Lasa!

Starsportphoto

Crvena zvezda

OSLABLJENA ZVEZDA ČASNO PALA U MADRIDU! Crveno-beli NAMUČILI Real i iznerivrali Pabla Lasa!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i drugi vezani poraz u Evroligi ove sezone pošto je od njih bio bolji Real u Madridu

Izuzetno oslabljena Crvena zvezda otišla je bez pritiska put Madrida na megdan Realu i časno je "poginula" u Vizink centru! Igrala je ekipa Dejana Radonjića potpuno rasterećeno, pružila snažan optor favorizovanom protivniku i žestoko razljutila Pabla Lasa. 

Španski stručnjak bio je besan na kraju prvog poluvremena, na pauzi rekao da je to najgora igra Reala ove sezone i da je zadovoljan što je uopšte nerešeno. Nema sumnje da je Laso uspeo da razbudi svoje izabranike pred početak trećeg perioda budući da je Real oduvao crveno-bele u nastavku i zasluženo upisao devetu pobedu u Evroligi - 79:67 (16:13, 16:19, 25:14, 29:17). 

Foto: Starsportphoto

Nije u sastavu Zvezde bilo Nejta Voltersa, Nikole Kalinića, Luke Mitrovića i od ranije povređenog Erona Vajta, a kada tri nosioca ekipe nisu u sastavu teško da crveno-beli mogu ozbiljnije da ugroze Madriđane na njihovom bojištu. Ipak, dobro je meč otvorio Ognjen Dobrić, potom mu se priključio i Majk Cirbes te je delovalo da bi beogradski tim mogao da namuči Blankose. 

Rani problemi sa faulom izbacili su iz ritma Valtera Tavaresa, uspeli su crveno-beli u drugoj deonici da se vrate od -9 i preokrenu, ali se na odmor otišli nerešenim rezultatom 32:32. U nastavku meča je centar sa Zelenortskih ostrva pokazao zašto važi za jednog od najboljih košarakaša u Evropi. 

Bez greške u napadu je Tavares pogađao sve i otvarao "livade" Tomi Ertelu, dok je u napadu "zaključao" reket i zaustavio sve Zvezdine napade. Mučili su se crveno-beli u šutu i povratka nije bilo. Pokušavao je Dejan Radonjić da razmrda Dejana Davidovca koji deluje uspavano na startu nove sezone, ali se heroj prošlogodišnjih pobeda u plej-ofu ABA lige pošteno namučio u Madridu i odigrao izuzetno slab meč. 

Foto: Starsportphoto

Dala je Zvezda "znake života" u finišu meča preko trojki Ostina Holinsa i Marka Simonovića, ali je već bilo kasno da se utakmica uvede u neizvesnu završnicu. Odbrana crveno-belih nije bila na prepoznatljivom nivou u drugom poluvremenu, koristio je to Vesan Porie, potom i Aleks Abalde i poraz je bio neminovan. 

Iako je Zvezda poražena, Radonjić ima razloga za zadovoljstvo budući da je Ostin Holins meč završio sa 16 poena uz 3/5 za tri poena, a još jednu dobru partiju na "španskoj turneji" pružio je Majk Cirbes. Nemac je protiv reala upisao 12 poena, Nikola Ivanović i Ognjen Kuzmić dodali su po osam. 

REAL MADRID - CRVENA ZVEZDA  79:67 (16:13, 16:19, 25:14)

Vizink centar, Madrid    Sudije: Mehdi Difalah, Karmelo Paterniko, Elias Koromilas 

Real Madrid: Kozer, Nunjez, Ertel, Fernandez, Abalde, Hanga, Vukčević, Poarie, Tavareš, Ljulj, Jabusel, Ndiaje

Crvena zvezda: Lazarević, Uskoković, Davidovac, Lazić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Marković, Kuzmić, Cirbes

Tok meča: 

Četvrta četvrtina:

38. minut - Završava posao Madriđana Adam Hanga trojkom preko ruke, na drugoj strani veliki promašaj Dejana Davidovca - 77:65!

Foto: Starsportphoto

37. minut - HOLIIIIIIIIINS! Nova trojka za Holinsa i lako zakucavanje za Majka Cirbesa - 74:63!

35. minut - HOLIIIIIIIIINS! Već 13 poena ima Ostin Holins u Madridu, ali je utisak da se kasno raspucao - 70:56!

34. minut - Fauliran je Ostin Holins u šutu za tri poena i koristi sva tri bacanja Zvezdin Amerikanac - 70:53!

33. minut - Serija Blankosa 7:0 i čini se da je sada sve gotovo! Zvezda je potpuno izgubila kompas u drugom poluvremenu - 66:59! 

32. minut - SIMONOVIIIIIIIIIIIĆ! Ukoliko nastavi Marko Simonović da rešeta u Vizink centru, crveno-beli imaju razloga da veruju u preokret u finišu meča - 59:49!

31. minut - Lagani poeni za Edija Tavaresa, gotovo ništa se ne pitaju crveno-beli kada centar Reala primi loptu u reketu i krene u realizaciju - 59:46!

Treća četvrtina: 

Foto: Starsportphoto

30. minut - Prvi uspešan napad crveno-belih "preko" Valtera Tavaresa i novi poeni za Majka Cirbesa, ima Real Madrid +11 pred početak poslednjeg perioda - 57:46!

30. minut - Potpuno se raspala igra Crvene zvezde u drugom delu treće četvrtine, ne uspevaju crveno-beli da se odbrane, ali ni da pronađu napadački momentum izuzev pogodaka Simonovića i Holinsa - 57:44!

29. minut - SIMONOVIIIIIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za Zvezdu, pokušava Radonjić da igra sa dva pleja i za sada to funkcioniše kako treba - 52:44!

28. minut - HOLIIIIIIIIINS! Prva trojka u nastavku za crveno-bele nakon što je Marković ukrao Hangi loptu, ali "simultanka" Tome Ertela traje u drugom delu meča - 52:41!

27. minut - Gotovo ništa ne uspeva Crvena zvezda u drugom poluvremenu, zaključao je Valter Tavares reket, šut ne služi srpskog šampiona i već je +10 - 48:38!

26. minut - Nema rešenje Zvezda za Valtera Tavaresa, još jedan ofanzivni skok i laki poeni preko Majka Cirbesa, raste prednost Reala - 46:38!

Foto: Starsportphoto

25. minut - Ponovo ulazak Majka Cirbesa daje širinu u Zvezdinom napadu, ima Tavares problema protiv iskusnog Nemca, ali na drugoj strani loša odbrana Davidovca i poeni za Jabusela - 44:38!

24. minut - Ukradena lopta za Stefana Markovića i sjajna kontra za Davidovca, ali rampu lupa Valter Tavares, ne uspeva Zvezda da se izbori sa centrom Blankosa - 42:36!

23. minut - Nekoliko dobrih poteza Kuzmića na startu drugog poluvremena, ali ne uspeva potom Zvezda da se odbrani od Tavaresa, potom trojka za Fabiena Kozera - 40:36!

22. minut - Trojka Tome Ertela za prekid loše serije na ove strane, na drugoj strani u koš spušta loptu Ognjen Kuzmić - 35:34!

21. minut - Dobra odbrana Ognjena Kuzmića protiv Valtera Tavaresa, sa druge strane koraci Dejana Davidovca. Još uvek nema poena u drugom poluvremenu. 

Druga četvrtina: 

Foto: Starsportphoto

20. minut - Naivan faul Adama Hange, imaće Stefan Marković slobodna bacanja na isteku prvog poluvremena. Koristi to iskusni srpski plejmejker te se na odmor odlazi sa nerešenim rezultatom - 32:32!

20. minut - Nisu crveno-beli uspeli da iseku kontru Reala faulom i usledila je surova kazna! Nova trojka za Blankose, pogađa ponovo Jabusele - 32:30! Imaće Zvezda poslednji napad u prvom poluvremenu. 

19. minut - Po ko zna koji put ove sezone Ognjen Kuzmić je "skrivio" tri sekunde u reketu, propao je dobar napad Zvezde, na drugoj sterani novi poeni za Ferandeza. Skrivio je potom Jabusel faul nad Kuzmićem, a centar crveno-belih koristi oba slobodna bacanja - 29:30!

18. minut - Imali su crveno-beli šansu da iz dobre odbrane naprave osetniju prednost, ali je Rudi Fernandez presekao dodavanje Stefana Markovića i lako pogodio u kontri. Ipak, pravi iskusni Španac faul na drugoj strani i šalje Dobrića na liniju penala - 27:28!

17. minut - ZVEZDA VODI! Nakon lošeg šuta Seriha Ljulja, dobar napad Crvene zvezde i lako zakucavanje za Ognjena Kuzmića, reaguje Pablo Laso tajm-autom - 23:24!

16. minut - Trojka za Adama Hangu, ali na drugoj strani pogađa flouter Ognjen Dobrić, sjajan otpor crveno-belih u prvom poluvremenu - 23:22!

15. minut - Pojavio se sredinom druge deonice i Dejan Davidovac, ofanzivan skok za Zrenjaninca i laki poeni iz reketa - 20:20!

Foto: Starsportphoto

14. minut - Dva vezana zakucavanja za Poarijea, ali ne posustaje ni Zvezda. Madriđani su ispunili ponus te će Nikola Ivanović na liniju penala - 20:20!

13. minut - Napokon poeni za Dejana Davidovca, posle dobre akcije Kuzmića i Ivanovića, ponovo je egal u Madridu - 18:18!

12. minut - Serija grešaka na obe strane nakon nekoliko ishitrenih napada, mogao je Dejan Davidovac trojkom da donese prednost crveno-belima, kažnjava to Vensan Poarije - 18:16!

11. minut - HOLIIIIINS! Ofanzivan skok za Amerikanca i poeni uz faul Serhija Ljulja. Ima Zvezdin šuter dodatno slobodno bacanje i koristi ga, nerešeno je nakon drugo vremena - 16:16!

Prva četvrtina:

10. minut - Sjajan nastup Cirbesa u prvoj četvrtini, crveno-beli su se preko snažnog centra vratili u igru, te se na prvi odmor ide rezultatom 16:13!

Foto: Starsportphoto

9. minut - Uneo je Majk Cirbes energiju na parket i naterao Tavaresa da napravi novi faul. Novi poeni za Nemca sa linije penala - 14:9!

8. minut - Ofanzivan skok za Majka Cirbesa i poeni preko Tavaresa, seče Zvezda seriju Madriđana - 14:7!

7. minut - Još jedan loš napad Crvene zvezde i nova blokada za Tavaresa, sreća, na drugoj strani Toma Ertel promašuje otvorenu trojku, usledio je prvi televizijski tajm-aut - 14:5!

6. minut - Blokada Tavaresa na jednoj, a potom i poeni nakon ofanzivnog skoka na drugoj strani - 12:5! Preuzima Real potpuno kontrolu na meču, serija 9:0 nakon Jabuselovog zakucavanja - 14:5!

Foto: Starsportphoto

5. minut - Loše dodavanje Nikole Ivanovića koji je zamenio Stefana Markovića, presekao je to Adam Hanga, ali ga Crnogorac faulom šalje na liniju penala - 10:5!

4. minut - Vraća trojku sa druge strane Adam Hanga, spor ritam meča na startu prvog poluvremena, bez previše trčanja i tranzicije - 8:5!

3. minut - DOOOOOOBRIĆ! Serija Ognjena Dobrića 0:5 na startu meča u Vizink centru, sa druge strane velike probleme Zvezdi stvara Valter Tavares - 5:5!

2. minut - Promašaj Ognjena Dobrića na drugoj strani, ekspresna kontra Real Madrida i trojka za Aleksa Abaldea, vraća to Dobrić - 3:2.

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad na meču za Real nakon što je Tavares bio bolji u borbi za loptu od Ognjena Kuzmića i odmah dobra odbrana crveno-belih. 

19:45 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 11. kola Evrolige između Real Madrida i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 2 godine

Pustajte nam domaće utakmice na Nacionalnoj TV jer nemamo svi kablovsku, niti svaka kablovska ima te kanale. Samo vesti i vesti, boli glava, a o sportu pojma si nemamo!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija