• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2022

10:46

DOŠAO JE I TAJ DAN! Zvezda se rastala sa napadačem! Svaki svoj minut ODRADIO SAM POŠTENO! Nisam želeo NIKOGA DA VUČEM ZA RUKAV!

Starsportphoto

Crvena zvezda

DOŠAO JE I TAJ DAN! Zvezda se rastala sa napadačem! Svaki svoj minut ODRADIO SAM POŠTENO! Nisam želeo NIKOGA DA VUČEM ZA RUKAV!

Podeli vest

Nakon tri godine rastali su se Crvena zvezda i ofanzivac Aleksa Vukanović

Univerzalac koji je na stadion Rajko Mitić stigao kao napadač sumirao je period koji je proveo u redovima srpskog šampiona!

Foto: Starsportphoto

 

Kupljen je iz kruševačkog Napretka u januaru 2019. godine, kada je Zvezda bila šampion i počela da niže dobre evropske rezultate. Poslednju polusezonu u Kruševcu obeležio je sa 12 postignutih golova - između ostalog i Partizanu!

- To je jedan lep period, pune tri godine sam proveo u Zvezdi. Nisam žalio što sam izabrao Zvezdu, iako je tada bilo i finansijski boljih ponuda za mene. Kada je stigla ponuda iz Zvezde, znao sam da to hoću! Nije trebalo da se nešto puno natežemo oko cifre i svega ostalog. Brzo smo se dogovorili -  kaže za Mondo Vukanović koji dodaje da je od detinjstva maštao o crveno-belom dresu.

Foto: Starsportphoto

 

- Želja mi je bila da stignem do Crvene zvezde i ispunio sam ono što sam želeo još kao mali. Kada stigne u tako veliki klub, svakom igraču je cilj da osvaja trofeje. Maštao sam da igram Ligu šampiona, igrao sam je. Osvojio sam trofeje sa Zvezdom, imam tri titule i kup. Dovoljno za lepa sećanja na period u Zvezdi! 

Odigrao je Vukanović četiri meča u Ligi šampiona tokom sezone 2019/20, a momenat po kojem će ga navijači najviše pamtiti desio se u kvalifikacijama!  Bilo je to u beogradskom meču protiv Jang bojsa, a crveno-beli su remijem (1:1) obezbedili grupnu fazu Lige šampiona drugu sezonu u nizu. 

- Da, to je bila druga Liga šampiona, posrećilo mi se da postignem gol protiv Jang bojsa! 

Foto: Starsportphoto

 

Vukanović ne zaboravlja ni gol protiv Partizana!

- Taj gol Jang bojsu, ali i pogodak u 160. derbiju za 2:1 mi mnogo znače.

Tokom jesenjeg dela prvenstva upisao je tek pet nastupa i 147 minuta fudbala kod Dejana Stankovića. Znalo se da mu ugovor ističe, da novi neće biti potpisan, pa momak koji je često "krpio" rupe u ekipi nije mogao da se nada prevelikoj ulozi. Ipak, ostao je da se bori!

- Ja sam to znao još letos, na pripremama. Eto, nisam našao nešto konkretno za sebe i rekao sam Dejanu Stankoviću da hoću da se borim za mesto u timu. Verovatno su neke druge stvari uticale na moju manju minutažu, ali sam zahvalan na svakom trenutku na terenu koji mi je Stanković dao. Ja sam svaki svoj minut odradio pošteno, i trening i utakmicu. To se videlo, igrao sam pošteno i nakon skoro šest meseci pauze"

Vukanović je istakao jednom prilikom da nije dobio objašnjenje zašto malo igra tokom jeseni, a ni nakon što se požalio na takav tretman sa njim niko nije pričao.

Foto: Starsportphoto

 

- Nisam saznao ništa! Ne znam ni da li ću ikada saznati, ali takva je situacija. Ja nisam neko ko trči i vuče za rukav da pita zašto ne igra, jednostavno je tako i idemo dalje.

 

Foto: Starsportphoto

 

- Ja sam drugačiji napadač nego Pavkov, recimo. Nije meni bilo strano da igram i desno krilo, mada se najbolje osećam na levom boku. Davao sam sve od sebe na kojoj god poziciji da sam dobijao priliku. Da ne ulazim u to da li je bilo dobro ili loše, ja sam dao maksimum - kaže Vukanović.

Foto: Starsportphoto

 

Odlazi Aleksa sa četiri trofeja, dve grupne faze u Evropi i 14 postignutih golova na 83 utakmice u crveno-belom dresu.

- Imali smo razgovor u Mađarskoj, ali nije tu bilo konkretne ponude. Mislim da će se u narednim danima znati sve. Menadžer mi je rekao da postoje ponude, za sada su opcije Kina, Katar i Saudijska Arabija - izjavio je doskorašni fudbaler crveno-belih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alekmaric93

pre 2 godine

Vukane hvala za Jang Bojs i derbi. Srecno u nastavku karijere

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija