• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2022

20:01

STANKOVIĆ ZAGRMEO PRED MEČ U GLAZGOVU! Mi smo ponosan narod, skupo ćemo prodati kožu!

Informer

Crvena zvezda

STANKOVIĆ ZAGRMEO PRED MEČ U GLAZGOVU! Mi smo ponosan narod, skupo ćemo prodati kožu!

Podeli vest

Crvena zvezda u četvrtak od 21 čas gostuje ekipi Rendžersa u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope, a dan uoči meča je pred novinarima svoja očekivanja izneo strateg šampiona Srbije Dejan Stanković

Konferencija za medije održana je na "Ajbroksu", a šef stručnog štaba crveno-belih je pričao o taktici za duel sa Škotima.

- Uvek smo se bazirali i čitali protivnika i po njemu se adaptirali. Hoće li biti ofanzivno, defanzivno, nebitno je. Tako ćemo i protiv Rendžersa. Straha nema, kad god budemo mogli da napadnemo visoko, to ćemo i uraditi. Ovo je premija za tim, igrače, navijače - rekao je Stanković.

Potom je govorio o treneru Rendžersa Đovaniju van Bronkhorstu.

- Siguran sam da Đovani radi odličan posao i uspeva da saktije taktiku sa istih 11 igrača. Može da igra u različitim formacijama. Želim mu puno sreće u nastavku karijere. Ubeđen sam da je Rendžers jak, brz, ulazi u tranziciju brzo što smo videli protiv Dortmunda. Iz više pozicija može da nam bude opasnost. Trudićemo se da ga zaustavimo.

Očekuje se da tribine "Ajbroksa" budu prepune.

- Uvek je lepo igrati pred punim stadionom, pogotovo posle ove poslednje dve godine. Videli smo šta znači igrati pred praznim teibinama. Radujem se što će biti 55.000 ljudi, a naša je dužnost da donesemo u BG dobar rezultat, da bi "Marakanu" napunilo 60.000 ljudi koji će nama biti 12. igrač - izjavio je Stanković.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković

- Postoji razlika između našeg prvenstva i utakmice u Evropi. Ovo su lepe utakmice, bilo je dosta iznenađenja. Nama nisu davali velike šanse ni grupu da ćemo proći, pa smo završili prvi i preskočili šesnaestinu finala. Ovo je nama premija, igraćemo koliko dozvoli protivnik, ali nema straha, kaznićemo kad god budemo mogli.

Stanković i Van Bronkhorst se poznaju već neko vreme.

- Upoznao sam Van Bronkhorsta, kad je UEFA organizovala neke humanitarne mečeve. Radi dobro, gaji evropski furbal, uživaju u igri. Biće zanimljiv meč. Igramo u različitim sistemima, ali i oni i mi imamo mogućnost da se adaptiramo - kazao je šef struke šampiona Srbije.

- Nema kalkulacija. Bićemo spremni za utakmicu i ovde i u Beogradu. Ne gledamo kome prete kartoni.

Na kraju je imao jasan zaključak.

- Uvek je privilegija imati mogućnost da pišeš istoriju. Utakmicu moramo dovesti do 50-50, moramo doneti u Beograd rezultat koji nam daje nadu da idemo dalje. Jasno nam je da se prednost daje Rendžersu, ali mi smo ponosan narod, skupo ćemo da prodamo kožu - poručio je Stanković.

Pred novinare je izašao i mladi štoper Strahinja Eraković.

- Pričao sam sa Dragovićem, on je igrao ovde sa Leverkuzenom. Rekao je da je atmosfera odlična i da će biti lepo igrati tu. 

Foto: Starsportphoto

Strahinja Eraković

Skautirali su u Ljutice Bogdana narednog rivala.

- Gledali smo utakmice, analizirao sam Moralesa, trener mi je rekao da odigram meč kao i svaki drugi, bez straha i biće sve u redu - dodao je Eraković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija