• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2022

23:00

DELIJE SU OVO ČEKALE! Mrkela OTKRIO koje su NAJVEĆE Zvezdine ŽELJE! Evo šta je rekao o OSTANKU Borjana!

Crvena zvezda

DELIJE SU OVO ČEKALE! Mrkela OTKRIO koje su NAJVEĆE Zvezdine ŽELJE! Evo šta je rekao o OSTANKU Borjana!

Podeli vest

Crvena zvezda je pobedom nad Voždovcem osvojila 33. titulu u klupskoj istoriji, dok su na domaćoj sceni peti put zaredom potvrdili dominaciju

Sportski direktor srpskog šampiona Mitar Mrkela prokomentarisao je dosadašnje rezultate, naglasivši da je veoma zadovoljan što je u vreme njegovog mandata na Marakani, klub napravio seriju od pet uzastopnih titula na domaćoj sceni.

- Sezona je bila duga i neizvesna. U prethodne četiri smo stekli veliku prednost u odnosu na večitog rivala, sada je sve bilo otvoreno do poslednjeg kola i poslednjeg minuta. Srećni smo i zadovoljni što smo ponovo šampioni Srbije. Zvezda nikada nije osvojila pet titula i zbog toga sve ovo što radimo dobija na značaju. Trka je bila neizvesna, sa Partizanom smo se jurili čitave sezone i drago mi je što je sve ovako ispalo, što sada pričamo o Zvezdi kao šampionu, baš kao što smo i prethodne četiri sezone - rekao je Mitar Mrkela gostujući na TV Arena sport.

Usledio je osvrt na poslednji trijumf protiv Zmajeva, koji je Zvezdi doneo šampionski pehar:

- Dobro smo se pripremili za Voždovac, znali smo da će utakmica nositi određenu tenziju. Videlo se da su igrači bili nervozni i da ih lopta nije slušala. Bili smo fokusirani, od prvog minuta smo nametnuli svoj ritam i zasluženo slavili.

Ono čime se navijači crveno-belih mogu posebno da se pohvale je da njihovi ljubimci u tek završenoj Superligi nisu izgubili od Partizana.

Prema rečima sportskog direktora Crvene zvezde, prekretnica je bila pobeda nad večitim rivalom na startu prolećnog dela. Tada je Stankovićev tim prepolovio bodovni minus za klubom iz Humske i napravio preokret.

- Mislim da je prolećni derbi koji smo dobili i spustili razliku na minus dva odredio šampiona. I jedni i drugi smo bili sigurni u malim utakmicama. Od derbija se to promenilo, mi smo zadržali konstantu, a Partizan je psihološki pao. Zvezdu je taj derbi digao, porasli smo.

Foto: Starsportphoto

Mitar Mrkela

Suočeni su, ipak, bili na Marakani sa velikim pritiskom, obzirom na bodovni zaostatak za Partizanom, a on nije postojao u potonjim sezonama.

- Nije bilo lako, nije sve bilo idilično na minus pet, ali postojala je ogromna vera unutar kluba, svih struktura da mi to možemo. Mi imamo najbolji tim, to smo i potvrdili u prvenstvu, ali i u Evropi. Bili smo prvi u grupi, plasirali se u šesnaestinu finala Lige Evrope… U dvomeču protiv Rendžersa nismo bili lošiji tim, u nekim stvarima smo čak bili i bolji. Možda smo mogli i do polufinala, a jednog dana verujem da ćemo igrati ponovo finale Lige Evrope.

Ostao je žal zbog meča sa Glazgov Rendžersom, kada je crveno-belima izmakao plasman u četvrtfinale Lige Evrope, dok su Policajci stigli do same završnice gde su poraženi od Ajntrahta.

- Visoki rezultat u prvom meču odredio je tok druge utakmice. Izašli smo u ultra ofanzivnoj formaciji, bacili sve karte na napad. Da smo dali još jedan gol u prvom poluvremenu, ne bismo toliko pritiskali u drugom. Desila se jedna situacija iz koje su oni profitirali, a do nje uvek dođe. Koliko su navijači srećni i zadovoljni urađenim pokazuje poseta od 42.000 na proslavi titule.

Sportski direktor Zvezde sa optimizmom gleda na predstojeće izazove, koje čekaju srpskog šampiona na evropskoj sceni.

- Mi smo svake sezone želeli da budemo jači i mislim da smo uvek uspevali u Evropi da budemo bolji i bolji. Došli smo do 34. mesta na UEFA rang-listi, ono nam je omogućilo da startujemo iduće kvalifikacije za Ligu šampiona iz trećeg kola, a naše ambicije su najveće. Želimo da igramo Ligu šampiona i lakši nam je put nego ranijih sezona. Idemo od trećeg kola i bićemo povlašćeni, a nekada smo kretali od prvog kola i uspevali smo da se kvalifikujemo. Biće mina poput Trabzona ili Ferencvaroša i Šerif, ali izbeći ćemo Dinamo, Olimpijakos… Za učešće u Ligi šampiona morate imati kvalitet, ali i sreće.

Klub sa Marakane ima priliku da fantastičnu sezonu zaokruži osvajanjem Kupa Srbije, gde u finalu dočekuje Partizan na stadionu "Rajko Mitić". Međutim, i u slučaju gubitka trofeja, navijači neće mnogo zameriti svojim ljubimcima.

- Crvena zvezda je klub koji uvek svaku sledeću utakmicu mora da dobije. Ono što smo uradili osvajanjem titule, koja je bila apsolutni prioritet, i dobrim rezultatima u Evropi ispunili ciljeve. Kada igrate protiv Partizana - to je najvažniji meč. Ići ćemo na pobedu u finalu kupa, želimo novu duplu krunu.

Foto: Starsportphoto

Milan Borjan

Iako je ovo bila deveta titula za Mrkelu na funkcijama rukovodioca, ali i nekada sjajnog fudbalera, omiljena mu je ona prva kada je počeo da obavlja dužnost sportskog operativca.

- Sigurno da mi je prva titula najdraža, jer je Zvezda godinu dana pre toga izgubila titulu koju je trebalo da osvoji. Sećamo se svi poraza od Partizana i Voždovca. Tada smo u letnjem prelaznom roku izvršili totalnu rekonstrukciju, došli su Borjan, Rodić, Stojković, Savić, Krstičić, Jovičić, Radonjić i Pešić. Tu sezonu smo odigrali sjajno, ušli smo u grupnu fazu Ligu Evrope, a to je bio značajan korak za sve naredne uspehe.

Potom je izneo mišljenje o Milanu Borjanu, za kapitena Zvezde nije štedeo pohvale.

- Milan Borjan je simbol Zvezdinog preporoda, učestvovao je u svim velikim rezultatima kluba. Veoma je značajan za tim, svlačionicu i klub. Jednoga dana kada se bude pričalo o velikim uspesima, njegovo ime se neće zaobići. Ponudili smo mu novi ugovor, ovaj sada mu traje godinu dana, nadamo se da će prihvatiti i završiti karijeru u Zvezdi.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković i Mitar Mrkela

Uprava kluba želi da se saradnja nastavi i sa tvorcem šampionske Zvezde, trenerom Dejanom Stankovićem.

- Treba odati priznanje Dejanu Stakoviću, celom stručnom štabu, igračima i Zvezdanu Terziću, koji sjajno vodi klub. Uradio je ono što je malo ko očekivao pre šest godina, sada je Zvezda klub koji u kontinuitetu osvaja titule. Dejan Stanković je i kao ličnost i kao trener veoma važan za Zvezdu. U nijednoj situaciji Zvezda nije razmišljala da on ne bude trener Zvezde. Produžili smo ugovor pre godinu dana i naša želja je da ostane što duže. Znamo da za takvog trenera i veliko fudbalsko ime uvek postoji interesovanje, ali on je Zvezdin čovek i verujem da ne razmišlja o odlasku - istakao je Mitar Mrkela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija