• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2022

14:59

DOBRO POZNATO LICE NA TRENINZIMA ZVEZDE! Stankoviću u Sloveniji stiglo POJAČANJE!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

DOBRO POZNATO LICE NA TRENINZIMA ZVEZDE! Stankoviću u Sloveniji stiglo POJAČANJE!

Podeli vest

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković priključio se pripremama srpskog šampiona, posle obaveza u reprezentaciji Srbije

Zvezdin štoper se posle odmora priključio ostalim saigračima, sa kojima će krenuti u pohod na Ligu šampiona i odbranu "duple krune".

- Imao sam malo dužu pauzu zbog reprezentativnih obaveza pa sam se priključio saigračima u Sloveniji. Kada je u pitanju današnji trening, jeste mi “teže” pao, ali to je normalno. Mislim da ću se brzo vratiti formu i steći fizičku snagu, kao što sam imao prethodne sezone. Devet dana sam pauzirao, mislim da to nije mnogo. Smatram da sam dosta spreman i da ću se brzo navići na jak trenažni proces. Imaćemo tri utakmice u Sloveniji i jednu u Rusiji protiv Zenita. Svaki prijateljski meč je dobar da se uigramo, da pojačanja osete kako je igrati u Zvezdi i naravno na ovim utakmicama je dobro pobeđivati - rekao je Eraković.

Pošto je dobio poziv seniorske reprezentacije Srbije za mečeve Lige nacija, Zvezdin đak je debitovao i za A tim Orlova.

- Utisci su fenomenalni, sa samo 21 godinom sam debitovao za A reprezentaciju Srbije. O tome sam maštao. Prvo da zaigram u prvom timu Crvene zvezde, a potom i reprezentacije. Na meni je da sada radim još jače, da se dokazujem iz dana u dan. Značilo mi je da treniram sa fudbalerima koji igraju u vrhu evropskog fudbala. Za 15 dana provedenih sa njima dosta sam stvari naučio. Nadam se da mi ovo neće biti poslednje okupljanje.

Mladi defanzivac bi mogao da bude predstavnik Crvene zvezde na Svetskom prvenstvu.

- Rano je pričati o nekim stvarima. Na meni je da vredno radim i treniram, naravno da bih bio srećan da dobijem poziv na Svetsko prvenstvo, ali ima još dosta do toga. Prvo da se okrenemo obavezama u klubu i nastavimo tamo gde smo stali. Cilj je plasman u Ligu šampiona i ponavljanje prošlogodišnjeg uspeha.

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Mirko Ivanić i Strahinja Eraković na treningu Zvezde

Iako ima tek 21 godinu, Strahinja je već odigrao 60 utakmica u crveno-belom dresu i ističe da je uvek tu za mlađe saigrače. Sada već od njega mogu da uče Stefan Leković i Vuk Bogdanović.

- Stvarno sam dugo u Crvenoj zvezdi i ne smatram se više mladim igračem. Iako po godinama jesam mlad, prošao sam dosta priprema sa prvim timom i sakupio mnogo utakmica. Osećam se ipak malo iskusnije od mlađih saigrača. Ako im bude trebala bilo kakva pomoć ili sa druge strane smatraju da mogu nešto da nauče od mene tu sam da im dam savet i pomognem bilo kada.

Prisetio se brzonogi defanzivac duela sa Ludogorecom u grupnoj fazi Lige Evrope, na kom je poneo kapitensku traku.

- Ko bi rekao da ću u periodu od šest godina, od skupljača lopti da postanem kapiten protiv istog tog tima. Osećaj je bio fenomenalan.

Zvezdin štoper je na kraju izneo ciljeve pred narednu takmičarsku godinu.

- Probaćemo da uradimo sve što je do nas. Plasman u Ligu šampiona i odbrana “duple krune”, ako je moguće u najelitnijem takmičenju u Evropi stignemo što je dalje moguće - istakao je Strahinja Eraković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija