• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Slobodan Stošić

20.07.2022

19:10

PJUNIK SE NE PREDAJE! Srbin iz Jermenije POMAŽE Zvezdi i PORUČUJE - dolazimo na Marakanu! Od NJEGA će TRAŽITI dres! (VIDEO)

privatna arhiva

Crvena zvezda

PJUNIK SE NE PREDAJE! Srbin iz Jermenije POMAŽE Zvezdi i PORUČUJE - dolazimo na Marakanu! Od NJEGA će TRAŽITI dres! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Pjunika pretrpeli su šokantan poraz na svom terenu u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona od Didelanža iz Luksemburga

Jedno od većih iznenađenja desilo se u meču potencijalnih rivala Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje, gde su Luksemburžani slavili 1:0 golom Francuza Samira Hađija iz penala u 72. minutu.

Srpski internacionalac u jermenskom timu Nemanja Mladenović dobio je priliku da zaigra u nastavku. Nekadašnji igrač Novog Pazara, Rada i Zemuna, kročio je na teren dva minuta posle primljenog gola, ali nije uspeo da promeni rezultat na kraju utakmice.

- Lošije smo ušli u utakmicu, prvih 10-15 minuta… Posle smo držali sve u svojim rukama, imali 3-4 ozbiljne šanse. Pad koncentracije koštao nas je povoljnog učinka pred revanš, šteta... - rekao je za "Informer" Nemanja Mladenović, koji ne gubi nadu pred revanš:

- Svakako imamo šanse u revanšu, nadamo se dolasku u Beograd, pogotovo mi Srbi - veli vezista, pored koga za šampiona Jermenije igra i iskusni Zoran Gajić.

Mnogi su posle žreba vas videli na Marakani, al je rezultat za mnoge bio iznenađenje. Može li Pjunik da ponovi scenario iz Rumunije, kada je priredio čudo i eliminisao Kluž posle boljeg izvođenja penala?

- Sigurno je da smo u ovaj dvomeč ušli kao blagi favoriti, ali to je fudbal, dešava se… Ništa nije izgubljeno, naravno. Imali smo jutros trening oporavka, gde nas je šef maksimalno podržao i rekao da ništa nije gotovo, da smo prošli Kluž u gostima i da je uveren da ćemo to ponoviti i u Luksemburgu za sedam dana u revanšu. Siguran sam da imamo šanse za prolaz, da li je to u 90 minuta ili produžetku, videćemo… U igri smo, imamo aktivan rezultat, što je najvaznije, jer gol u gostima nema značaj kao pre.

Imao je Mladenović šta da kaže o Didelanžu, koji su daleko od "naivne" ekipe.

- Oni su kolektivno dobra ekipa, vidi se da dugo igraju zajedno, ne znam kog pojedinca bih izdvojio posebno, ali baziraju igru sa tri štopera u poslednjoj liniji i dosta pažnje posvećuju prekidu. To je neki moj utisak…

Osvrnuo se srpski fudbaler i na predstavljanje Jermena, na kome se bazira igra, ko je udarna igla...

- Kod nas je ekipa dosta promenjena u odnosu na prošlu sezonu, došlo je dosta novih igrača pred pocetak sezone, među njima i ja, došao sam pre 20-ak dana, pred dvomeč sa Klužom. Pojedinačno je nezahvalno izdvajati nekoga, jer sam tek stigao, pa još uvek ne mogu da kažem ko je udarna igla, jer trener praktikuje širok roster igrača i rotacije su stalne u postavi. Definitivno u veznom redu igrač koji sve krejira je Harutunijam, reprezentativac Jermenije (broj 11), ako bih nekoga izdvajao, definitivno je to on.

Foto: privatna arhiva

Nemanja Mladenović

Dan posle utakmice, direktor Pjunika Kim Areklja udario je navijača jermenskog prvaka koji je uleteo sa ostalim fanovima na teren i bacio ga na zemlju.

- Iskreno nisam video tu situaciju, jer sam išao da pozdravim sa ostalim saigračima navijače na istočnoj tribini. Video sam neku gužvu kasnije, ali to je sve…Stvarno ne bih mogao nista vise da kažem, jer nisam video tačno šta se dogodilo…

UZEĆU NIKOLIN DRES

Otkrio je Nemanja Mladenović i od koga će tražiti dres posle dvomeča sa Crvenom zvezdom, ukoliko Pjunik uspe da eliminiše Didelanž u revanšu za sedam dana.

- Imam dosta utakmica protiv Zvezde i nekoliko dresova u kolekciji, ali ovaj put ako se ukaže prilika da se sastanemo, sigurno ću menjati dres sa mojim velikim prijateljem Nikolom Vasiljevićem, koji mi je kada sam potpisao za Pjunik, poželeo srecu i rekao da bi voleo da se sastanemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što ce se i ostvariti ako prođemo Didelanž - istakao je Mladenović za naš portal.

Prokomentarisao je krilni fudbaler i sadašnji igrački kadar Crvene zvezde, koji ih čeka u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ukoliko nadoknade rezultatski minus:

- Moj neki utisak je da Zvezda nikada nije bila jača. Mogu reći da sa ovim letošnjim pojačanjima i dolaskom Pešića, to je drim-tim naših prostora… Pratim celu Superligu, naravno, jer sam iz Napretka otišao pre mesec dana, pratim dojučerašnje saigrače. Upućen sam u sva dešavanja i gledam svaku utakmicu naše lige kada mi to obaveze dozvoljavaju. Imam i naše kanale u stanu, tako da mi je dosta lakše da pratim fudbal i generalno sport sa srpskih prostora.

Može li Zvezda do grupne faze najelitnijeg klupskog takmičenja?

- Definitivno da. Mislim da ima kvalitet da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, ali opet, fudbal je to i mnogo puta smo bili svedoci da ne pobeđuje uvek bolji ili favorit na papiru - istakao je Nemanja Mladenović, prvotimac Pjunika iz Jermenije dan posle poraza od Didelanža iz Luksemburga za "Informer".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija