• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2022

18:13

STANKOVIĆ PRIZNAO DA JE NA SLATKIM MUKAMA! Želimo SAVRŠEN mozaik za ISTORIJSKU sezonu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

STANKOVIĆ PRIZNAO DA JE NA SLATKIM MUKAMA! Želimo SAVRŠEN mozaik za ISTORIJSKU sezonu!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 21 čas gostuju ekipi Mladosti iz Lučana u trećem kolu Superlige Srbije

Nažalost, prethodnu nedelju obeležila je tužna vest budući da je preminuo legendarni fudbaler Crvene zvezde Nikola Radmanović. Trener crveno-belih Dejan Stanković je na startu konferencije pred duel sa Mladosti iz Lučana rekao par reči o bivšem saigraču. 

-  Bili smo saigrači godinu i po dana. Moje prve pripreme, zima 1995. godine, bio je u fenomenalnoj feneraciji dobrih igrača i još boljih ljudi. Mnogo mi je žao, znam da je imao dosta problema sa zdravljen. Želeo bih da izjavim saučešće njegovoj porodici, a mi ćemo čuvati uspomenu na Rašu - počeo je Stanković. 

Zvezda se tokom poslednjih deset dana značajno pojačala, a na Marakani su promovisani Stefan Mitrović i Aleksandar Pešić. Novinare je zanimalo da li je moguće očekivati nekoga od njih na terenu već u nedelju u Dragačevu. 

- Navijači mogu da očekuju debije Pešića i Mitrovića. Opet, treba neko vreme da se naviknu na ambijent, rad i ono što tražimo od njih. Mitrović je u takmičarskom ritmu, tu nema dileme. Pešić je odigrao dve prijateljske utakmice, ali je nakon toga imao prehladu koja ga je odvojila od treninga. Radio je sa nama i možemo da ga očekujemo - rekao je Stanković o novajlijama. 

Dva pojačanja zaoštrila su konkunreciji u ofanzivnom delu tima, a Dejan Stanković ističe da mu je drago što će biti na "slatkim mukama" u budućnosti. 

- Svi smo na slatkim mukama, ali to je stav Crvene zvezde kao kluba. Moramo da rastemo iz dana u dan i pojačavamo konkunreciji na svakoj poziciji. Želeli smo da podmladimo tim, to je prirodan put. Zadovoljan sam i bolje biti na slatkim mukama, jer to znači da imamo sjajnu grupu momaka koja je u stanju da iznese čitavu godinu. Na nama je da napravimo pravi odabir - objašnjava trener Crvene zvezde. 

Crveno-beli protiv Mladosti iz Lučana ima 12 pobeda u nizu, a strateg Zvezde istakao je kakvog rivala očekuje u nedelju. 

-  Igrali smo dosta puta protiv Mladosti. Imaju specifičan pristup igri, pokrivaju sve po terenu. Ne znam da li se to promenilo, možda malo manje rad direktan presing. Poštujemo svakoga, vreme može da utiče na utakmicu i ritam, ali kako je nama tako je i njima. zvezda mora da ide na sva tri boda, nema nikakvog izgovora - jasan je bio Stanković. 

Foto: Starsportphoto

Dolazak Stefana Mitrovića pojačao je konkurenciju na krilnim pozicijama, a to bi moglo da utiče na status Ibrahima Mustafe i Vladimira Lučića. Ipak, Dejan Stanković ističe da još uvek nije donesena konačna odluka o njihovoj budućnosti na Marakani. 

- Videćemo... Prelazni rok još uvek traje. Sklapamo kockice i mi, želimo da to bude perfektan mozaik tima koji će pokušati da ispiše istoriju. Još pričamo i ima još vremena za konačne odluke - pojasnio je trener crveno-belih. 

Zvezda je između kola odigrala i dva prijateljska meča, rivali crveno-beli bili su Studentski grad, a potom i Jedinstvo, a Stanković ističe da će ta praksa biti nastavljena ukoliko vreme to dozvoli. Ipak, kada se ritam promeni teško da će biti prostora za tako nešto, a upravo ta tema nadovezala se na meč Pjunika i Didelanža. Bolji iz dvomeča ide na megdan crveno-belima, a prvi meč dobio je tim iz Luksemburga sa 1:0. 

- Malo smo pogledali, imali smo trening u to vreme. Imamo dve utakmice do tada, Lučane i Radnik, pa stiže jedna od te dve ekipe. Direktno ćemo analizirati kada budemo saznali ko je protivnik. Sigurno je da u mečeve sa njima ulazmo u takmičarskom ritmu, imamo četiri utakmice. Ekipa je na broju, direktor Terzić i sportski direktor Mrkela radili su sjajno za prelazni rok. Spremni i uigrani dočekali smo obaveze koje nas čekaju. Ulogu favorita ne želimo da izbegnemo, niti je to naš način, ali ima vremena da pričamo o tome. Kada dođe vreme, biću detaljniji - objasnio je Stanković za kraj. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija