• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

05.08.2022

08:30

DŽAJIĆ UPOZORAVA: Zvezda je sastavila drim-tim, ali NAJGORE JE kada te svi hvale!

Printscreen You Tube

Crvena zvezda

DŽAJIĆ UPOZORAVA: Zvezda je sastavila drim-tim, ali NAJGORE JE kada te svi hvale!

Podeli vest

Imamo odlične fudbalere, fantastičnu igru i pojačanja su pogođena stoprocentno, ali ne smemo da poletimo, poručuje treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić

Crvena zvezda sada ima moćan drim-tim, pogodili smo sa pojačanjima i igra nam je vrhunska, ali ne smemo da dozvolimo euforiju, poručuje legendarni Dragan Džajić! Pobeda srpskog prvaka od 5:0 protiv jermenskog Pjunika na startu kvalifikacija za Ligu šampiona oduševila je i čuvenog Džaju, koji kaže da ekipa Dejana Stankovića izgleda baš moćno na početku sezone.

Foto: Starsportphoto

 

Zvezda je pred 40.000 "delija" prosto pregazila prvog evropskog rivala. Već posle prvog meča rešila je pitanje prolaska u plej-of, gde će se za plasman u grupnu fazu Lige šampiona najverovatnije boriti sa izraelskim Makabijem iz Haife.

Samo bez euforije


U prvih pet utakmica ove sezone crveno-beli su ostvarili pet pobeda uz gol-razliku 22:1, što je start kakav se ne pamti na "Marakani".

Prema Džajićevim rečima, trener Dejan Stanković i rukovodstvo kluba napravili su fantastičnu ekipu koja je sposobna za velike stvari.

Idemo dalje

Sada ne sme da bude opuštanja. Ekipa nam je iskusna i kvalitetna, trener vrhunski i samo tako neka nastave
Dragan Džajić

- Utisci su zaista superpozitivni, ali treba ostati na zemlji. Zvezda je u vidljivom usponu forme. Bilo je to divno veče pred našim navijačima, ali najgore je kad te svi hvale i onda poletiš. Baš sada ne sme da bude opuštanja.

Ekipa nam je iskusna i kvalitetna, trener vrhunski i samo tako neka nastave. Znaće oni i sami da posle ovoga ne sme da bude euforije. To pričam iz ličnog iskustva. Pamtim jednu sezonu kada je Zvezda dominantno pobedila prvih sedam utakmica i na kraju nije bila prva. Od tada, uvek oprez dok se ne ostvare zacrtani ciljevi - poručuje treća Zvezdina zvezda.

Pižon: Možemo još bolje

Četvrta Zvezdina zvezda i bivši trener Vladimir Petrović Pižon kaže za naš list da je poput brojnih navijača oduševljen igrom ekipe.


- Izlišno je pričati i hvaliti, sve se vidi. Ovo je jako dobar tim, nadograđen pojačanjima, fantastično ukomponovan. Bukari, Kangva i Mitrović su stvarno odlični igrači. A vidim da su ih starosedeoci prihvatili i da ih vole, što je jako bitno. Ovo nije limit Zvezde, ekipa može još da napreduje. Međutim, nema opuštanja, to je vrlo opasno. Dokazivanje mora da bude na svakom meču i treningu. Siguran sam da stariji i iskusniji igrači na pravi način savetuju novajlije da ne smeju da polete ni nakon ovakvih pobeda - kaže čuveni Pižon.

 

Zvezda je treću evropsku sezonu zaredom na svom stadionu započela pobedom od 5:0, čime je dokazala da su godine mučenja na međunarodnoj sceni daleka prošlost. Štaviše, mnogi navijači smatraju da je ovo najbolja ekipa u eri posle titule prvaka Evrope u Bariju. Okosnica tima je na okupu godinama, a ove sezone je konačno pogođeno i sa pojačanjima, što se vidi nakon svega pet mečeva.


Ne pamti se veća euforija zbog nekog novajlije kao zbog Osmana Bukarija, a vrhunske ocene dobio je i Kings Kangva. Uz nosioce igre Aleksandra Kataija, Aleksandra Dragovića, Mirka Ivanića, Gelora Kangu i ostale, tim izgleda vrlo moćno.

 

 

 

Brzina je najbitnija

Džajić ocenjuje da su upravo letošnja pojačanja doprinela poboljšanju igre.

- Zvezda je dovođenjem nekoliko igrača ubrzala igru. To je u savremenom fudbalu veoma bitno. Lično mislim da su se pojačanja dosta brzo uklopila. Imate dobre igrače koji ne mogu brzo da se uklope, ali ovi jesu. Kao da su dve-tri godine tu. Bukarijem sam oduševljen! Način na koji je odigrao je fascinantan. Zvezda inače ima odlične igrače, a sa njim to je samo nadograđeno. Kako je samo postizao golove, driblao, proigravao... Naravno, i Kangva je igrao na vrhunskom nivou. Sjajan je bio i mali Mitrović, o njemu će se tek pričati i pisati - dodaje počasni predsednik kluba.

 

UČINAK ZVEZDINIH ASOVA U PET MEČEVA OVE SEZONE
Osman Bukari 5 golova, 2 asistencije
Milan Pavkov 5 golova, 1 asistencija
Aleksandar Katai 4 gola, 3 asistencije
Kings Kangva 3 gola, 3 asistencije
Mirko Ivanić 1 gol, 6 asistencija

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

ове године је помогло и то што смо,пре европе,одиграли 4 лигашка кола,што до сада није био случај

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija