• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

08.08.2022

14:19

"ĐOKOVIĆ NEĆE IGRATI U NJUJORKU" Legenda OPLELA po Amerikancima i ATP: Svete se Novaku, samo jure lovu! Ništa im ne verujem!

Starsportphoto

Tenis

"ĐOKOVIĆ NEĆE IGRATI U NJUJORKU" Legenda OPLELA po Amerikancima i ATP: Svete se Novaku, samo jure lovu! Ništa im ne verujem!

Podeli vest

Legendarni trener Nikola Pilićne ne nada se da će Amerikanci dozvoliti Novaku Đokoviću da igra na Ju Es openu, koji počinje 29. avgusta

Novak Đoković nije vakcinisan protiv korone i to je problem. Stranci ne mogu da uđu u Ameriku, ako nisu vakcinisani, a ukoliko se to ne promeni do početka grend slema u Njujorku, Novak Đoković neće igrati na poslednjem grend slemu u sezoni.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev posle finala Ju Es open 2021. godine

Američki teniseri i političari bore se za Novaka Đokovića, kako bi mogao da uđe u Ameriku i igra na Ju Es openu, poslednjem grend slemu u sezoni. Međutim, legendarni Nikola Pilić ne veruje da će Nole igrati u Njujorku.

Ne verujem Amerikancima

- Ne, nema šanse, neće ga pustiti! Ne verujem ništa Amerikancima. Senatori, teniseri, čak i Džon Mekinro kažu da bi Novak trebalo da igra u Njujorku, da je sramota da ne igra, jer je prošle godine, kada je bio kovid igrao, a sada ne može. Sramota je da najboljeg igrača možda i svih vremena zbog neke gluposti ne puštaju da igra. Ko zna koliko igrača koji nisu primili vakcinu, a imaju papir da jestu - kao i uvek oštar je Nikola Pilić u izjavi za Informer.rs.

Ju Es open, organizatori poslednjeg grend slema, su se ogradili, u nekoliko navrata su poručili da neće tražiti izuzeće za Novaka Đokovića.

Foto: Starsportphoto

Nikola Pilić udario ošto po ATP-u

- Oni sada žele nešto da pokažu, jer je pod počeo da im izmiče posle 150 godina, nakon što su oni i Englezi vladali svetom. Na svakom koraku pokušavaju da pokažu "snagu". Korona nema nikakve veze. Pa na Rolan Garosu i Vimbldonu je bilo zaraženih tenisera, igrali su normalno. Ali, šta da radite, šteta je. Ja već godinama trubim da se politika toliko umešala u sport, da je sramno, bljutavo, morbidno... Ne znam koji reč da upotrebim. Rusi su želeli da igraju tenis na Vimbldonu, kakve on veze ima sa ratom i Putinom. 

ATP se sveti Novaku

Ni ATP neželi da pomogne Novaku Đokoviću, koji je u Londonu osvojio sedmi Vimldon, 22. grend slem u karijeri. Možda mu se na ovaj način svete jer je osnovao poseban Savet igrača kako bi pomogao slabije plaćenim igračima.

- ATP ništa nije uradio u Australiji. Sramota! Bio sam ditektor velikog turnira 12 godina u Opatiji. Ako imate sina, da dođete iz Beograda u Opatiju, platite hotel i da se kvalifikuje, dobiće 110 dolara, a vi ćete potrošiti 900 dolara. To što Novak radi je neverovatno humano. Međutim, ja sam jedan od sedam koji je osnovao ATP, oni su postali prava firma koja samo gleda lovu! To što Novak želi da pomogne slabije rangiranim teniserima, koji igraju dobro, je sjajna ideja, ali nije došla od ATP, nego igrača koji ima veći osećaj za te ljude nego oni. Uvek su bili ta Nadala i Federra, apsolutno mi se svete kada mogu - istakao je Pilić.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Kakve gluposti. Cuj svete se Novaku. Imao je izbor da li ce se vakcinisati ili ne, nije i trpi posledice koje svaki stranac koji putuje u USA trpi. Ne trebamo se uvek praviti zrtvama.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija