• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2022

13:20

ZVEZDINA "KIŠA" PENALA I CRVENIH KARTONA U EVROPI! Nedicsiplina dosegla maksimum i koštala klub MILIONE EVRA! Prednjače Gobeljić i Rodić!

printscreen/Insider

Crvena zvezda

ZVEZDINA "KIŠA" PENALA I CRVENIH KARTONA U EVROPI! Nedicsiplina dosegla maksimum i koštala klub MILIONE EVRA! Prednjače Gobeljić i Rodić!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde sa dva poraza otvorili su novu sezonu u grupnoj fazi Lige Evrope, a utisak je da je na oba meča srpski šampion pobedio samog sebe

Ne ide, ne ide, pa stane... Baš tako bi se mogao opisati odnos fudbalera Crvene zvezde prema koncentraciji na evropskim utakmicama u prethodnih šest godina. U eri Vladana Milojevića, kasnije Dejana Stankovića, a danas i Miloša Milojevića glavni problem crveno-belih predstavlja katastrofalna disciplina, ogroman broj crvenih kartona, ali i skrivljenih penala kada za to nema nikakve potrebe. 

Penali i crveni kartoni

Napravili smo spisak svih crvenih kartona i penala poslednjih sezona, a posebno ćemo se baviti onim koji su direktno uticali na loš rezultat Zvezde u poslednjih nekoliko sezona. Kako u Ligi šampiona, tako i u Ligi Evrope. 

Foto: Reuters

Prosipanje bodova zbog loših odluka počelo je na utakmici Crvene zvezde i Arsenala u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope. Tada je Milan Rodić zaradio svoj prvi crveni karton u crveno-belom dresu u 80. minutu i dao šansu Topdžijama da do finiša osvoje čitav plen na Marakani. Golom Olivijea Žirua pet minuta kasnije Arsenal je slavio na najvećem srpskom stadionu. 

Verovatno i najbolniji penal, do poslednjih nekoliko, bio je onaj koji je skrivio Žander na gostovanju Crvene zvezde Olimpijakosu u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona. Srpskom timu bilo je potrebno da izbegne poraz i tako obezbedi proleće u Evropi, ali je brazilski bek, iz samo njemu znanog razloga, podigao ruku i poklonio pobedu grčkom velikanu. Zvezda je ostala bez Lige Evrope, a već naredne sezone muke su se nastavile. 

Definitivno da je najupečatljivije bilo sve što se događalo na dvomeču sa Milanom u okviru šesnaestine finala Lige Evrope. Crvena zvezda je uspela da za 180 minuta zaradi dva crvena kartona i skrivi dva penala, te tako pokloni Rosonerima prolaz u osminu finala. Uprkos tome, crveno-beli su imali šanse da režiraju veliko iznenađenje na San Siru, ipak, zbog gola u gostima italijanski velikan je nastavio svoj put na međunarodnoj sceni. 

Foto: Starsportphoto

Sada dolazimo do onog glavnog... Prethodne godine Crvena zvezda je zaustavljena u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada je moldavski Šerif slavio ukupnim rezultatom 3:2, a izabranici Dejana Stankovića su u revanšu više od 30 minuta igrali sa igračem manje nakon što je isključen Gelor Kanga. 

Disciplina se nije popravila ni u grupnoj fazi. Penal Marka Gobeljića protiv Brage, potom i crveni karton za desnog beka na duelu sa Midtjilandom, a da stvar bude gora Zvezda je tu utakmicu završila sa devetoricom budući da je prethodno isključen i Miliš Degenek. "Šlag na torti" bio je penal Slavoljuba Srnića u osmom minutu utakmice protiv Glazgov Rendžersa u osmini finala Lige Evrope koji je Škotima otvorio vrata plasmana u narednu rundu, a kasnije i finala. 

Najsvežije su, bez sumnje, rane iz prethodnih nekoliko meseci. Penal koji je skrivio Slavoljub Srnić protiv Makabi Haife nije direktno uticao na rezultat budući da je Milan Borjan, kao i mnogo puta ranije, "vadio kestenje iz vatre". Ipak, start Slavoljuba Srnića nad Aleksandrom Golovinom u prvom kolu grupne faze Lige Evrope omogućio je Monaku da dođe do čitavog plena na Marakani. 

Foto: Starsportphoto

I za kraj... Crveni karton Kingsa Kangve sredinom drugog poluvremena protiv Trabzonspora. Zambijac je, bez ikakve potrebe, na sredini terena otvorenim đonom faulirao rivala, zaradio drugi žuti, te je na hlađenje morao već u 63. minutu utakmice! 

Bilo kako bilo, jasno je da će na Marakani morati da rade na disciplini i koncetranciji ukoliko žele ozbiljniji rezultat u Evropi ove, ali i u godinama koje su pred nama. 

Kompletan spisak svih crvenih kartona i penala dosuđenih protiv Crvene zvezde: 

2017. godina: 

Prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope:
Floriana - Crvena zvezda 3:3 (1:1)
Abraham Frimpong - penal 45. minut
Marko Gobeljić - crveni karton 80. minut

Plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope: 
Crvena zvezda - Krasnodar 2:1 (1:0)
Filip Stojković - penal 82. minut

Treće kolo grupne faze Lige Evrope: 
Crvena zvezda - Arsenal 0:1 (0:0)
Milan Rodić - crveni karton 80. minut 

2018. godina:

Plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona: 
Red Bul Salcrubg - Crvena zvezda 2:2 (1:0)
Vujadin Savić - penal 48. minut 

Treće kolo grupne faze Lige šampiona:
Liverpul - Crvena zvezda 4:0 (2:0)
Filip Stojković - penal 50. minut

2019. godina: 

Prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona: 
Crvena zvezda - Suduva 2:1 (2:0)
Marko Gobeljić - crveni karton 60. minut

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona: 
Crvena zvezda - Kopenhagen 1:1 (1:0)
Dušan Jovančić - penal 83. minut

Kopenhagen - Crvena zvezda 1:1 (1:1)
Nemanja Milunović - crveni karton 54. minut

Plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona: 
Jang Bojs - Crvena zvezda 2:2 (1:1)
Ričmond Boaće - penal 76. minut

Crvena zvezda - Jang Bojs 1:1 (0:0)
Tomane - crveni karton 96. minut

Grupa faza Lige šampiona:
Crvena zvezda - Bajern Minhen 0:6 (0:1)
Miloš Degenek - penal 51. minut

Grupna faza Lige šampiona: 
Olimpijakos - Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Žander - penal 83. minut

2020. godina: 

Šesnaestina finala Lige Evrope: 
Crvena zvezda - Milan 2:2 (0:1)
Radovan Pankov - penal 59. minut

Milan Rodić - crveni karton 77. minut

Milan - Crvena zvezda 1:1 (1:0)
Marko Gobeljić - penal 9. minut 

Marko Gobeljić - crveni karton 70. minut

2021. godina: 

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona
Crvena zvezda - Šerif 1:1 (1:1)
Gelor Kanga - crveni karton 57. minut 

Grupa faza Lige Evrope: 
Braga - Crvena zvezda 1:1 (0:0)
Marko Gobeljić - penal 52. minut 

Crvena zvezda - Midtjiland 0:1 (0:0)
Miloš Degenek - crveni karton 11. minut

Marko Gobeljić - crveni karton 94. minut 

Osmina finala Lige Evrope 
Rendžers - Crvena zvezda 3:0 (2:0)
Slavoljub Srnić - penal 8. minut 

2022. godina:

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Crvena zvezda - Pjunik 5:0 (3:0)
Milan Rodić - crveni karton 89. minut 

Plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona
Crvena zvezda - Makabi Haifa 2:2 (2:0)
Slaboljub Srnić - penal 45. minut

Prvo kolo grupne faze Lige Evrope
Crvena zvezda - Monako 0:1 (0:0)
Slavoljub Srnić - penal 76. minut

Drugo kolo grupne faze Lige Evrope
Trabzonspor - Crvena zvezda 2:0 (1:0)
Kings Kangva - crveni karton 63. minut

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
goxi69

pre 1 godinu

Zanimljivo, samo u Evropi su ne disciplinovani a u našem prvenstvu skoro i da nije dosudjen penal protiv Zvezdane.

marko

pre 1 godinu

Zato je vama dosudjeno sest penala na devet utakmica. Takodje protiv TSC-a ste igrali do 100-og minuta.

marko

pre 1 godinu

Zato je vama dosudjeno sest penala na devet utakmica. Takodje protiv TSC-a ste igrali do 100-og minuta.

Crni RS

pre 1 godinu

Bagra jedna nedisciplinovana koja jos pored nediacipline fizicke nespremnosti nema ni pojma o fudbalu i onda je tu jos veca bagra koja sastavi i koja pokupova ove crnce koji su gori i od nasih igraca. Znaci nesto debelo smrdi u Zvijezdi ali debelo !!!

Bojan

pre 1 godinu

Takvi su zato sto im se ne sme nista svirati u domacem prvenstvu,kao ni Partizanu,pa su ljudi usvojili neke norme ponasanja koje se tesko menjaju!

Zoki

pre 1 godinu

Oni su spremni za nasu ligu i tu ne dobijaju crvene kartone, dok u Evropi treba mnogo vise trcanja kondicije i snage. Pa oni nemaju snage za jedan centarsut, a Rodic i Gobeljic prednjace u tome

Bojan

pre 1 godinu

Ha,ha i gobeljic da bude u necem najbolji,najvise se on spominje ovde

EPILOG

pre 1 godinu

Видим да се бр. 11 ПРЕВИЈА као да га је ударио искандер. Да ли је он остао ЖИВ или НИЈЕ!. Такође на снимку се НЕ види тренутак ,,катастрофалног" прекршаја у коме је јадни мурат настрадао!

DŽABA KREČITE

pre 1 godinu

Ало, фрањевци, плаћени коментатори, душмани и објективни и независни текстописци ЏАБА КРЕЧИТЕ! Црвена Звезда ће ПОНОВО бити првак државе и узеће куп, а ви сад плачите!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija