• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2022

18:20 >> 19:51

KAD JE TEŠKO - VILDOZA! Zvezda KRVARILA, ali prekinula seriju PORAZA! (FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

KAD JE TEŠKO - VILDOZA! Zvezda KRVARILA, ali prekinula seriju PORAZA! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP sa 83:77 u četvrtom kolu ABA lige

Uspela je Crvena zvezda da prekine seriju poraza u četvrtom kolu ABA lige pošto su nakon tri izgubljena meča u Evroligi slavili protiv FMP-a. Ipak, nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo na Malom Kalemegdanu budući da sem pobede večeras protiv Pantera u Pioniru malo stvari je funkcionisalo u timu Vladimira Jovanovića - 83:77. 

Ako se izuzme druga četvrtina u kojoj su Luka Vildoza i Nikola Ivanović napravili prednost za crveno-bele, FMP je bio ravnopravan rival Zvezdi. Uspeli su Panteri da ogole sve mane braniocu titule, vrati se iz ogromnog minusa budući da su Jovanovićevi izabranici u jednom momentu imali i 16 poena prednosti, a pitanje pobednika rešeno je u dramatičnoj završnici. 

Foto: Starsportphoto©

FMP je fantastično otvorio meč, izabranici Nenada Stefanovića su na krilima odličnog šuta za tri poena imali minimalnu prednost posle uvodnih 10 minuta. Mogli su Panteri i do ubedljivijeg vođstva, ali je Luka Vildoza i večeras pokazao da će biti ogromno pojačanje za crveno-bele budući da je Argentinac sa sedam poena za samo tri minuta vratio Zvezdu u igru. 

Na sve to nadovezao se Nikola Ivanović koji traži pravu formu od početka sezone. Crnogorski šuter je upisao 15 poena u drugoj četvrtini, imao samo jedan promašaj iz igre i uz standardnog Luku Mitrovića poveo Zvezdu do preokreta i velikih 11 poena prednosti na poluvremenu. 

Bolje je Zvezda delovala i na startu trećeg perioda, a uprkos činjenici da Jovanović ima ogroman roster jasno je da kada na parketu nema glavnih igrača crveno-beli teško uspevaju da se snađu. Škripala je odbrana, ali i napad što je FMP-u dalo šansu da se vrati u meč. Trent Frejzer je odigrao meč sezone i na početku četvrte četvrtine posle pete trojke spustio prednost na samo četiri razlike - 68:64. 

Foto: Starsportphoto©

Ipak, ponovo je Luka Vildoza uzeo loptu u svoje ruke, prvo asistencija za Ognjena Dobrića, a potom i trojka koja je crveno-bele vratila na deset razlike te je Zvezda mirno uspela da privede utakmicu kraju. 

Izabranike Vladimira Jovanovića već u četvrtak očekuje novi izazov u Evroligi budući da će u Pioniru ugostiti Bajern Minhen u okviru petog kola elitnog takmičenja. Pobeda je imperativ budući da je Zvezda trenutno na skoru 0-4...

CRVENA ZVEZDA - FMP 83:77 (24:25, 27:15, 17:19, 15:15)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd   Sudije: Uroš Obrknežević, Vladimir Vesković, Marko Pecelj

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Lazarević, Mitrović, Lazić, Martin, Dobrić, Raduljica, Ivanović, Marković, Petrušev, Bentil

FMP: Frejzer, Bič, PAvićević, Stepanović, Nerandžić, Šaranović, Simović, Izundu, Janković, Dženkins, Vujičić, Valinskas

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

VILDOZAAAAAAA! Ponovo je Argentinac uzeo stvari u svoje ruke kada je video da ne ide njegove saigrače. Prvo je sjajno proigrao Ognjena Dobrića koji pogađa za tri poena, nakon toga je i sam bio precizan van linije 6,75 metara - 74:64!

Foto: Starsportphoto©

37 sekundi bilo je potrebno crveno-belima da prospu veliku prednost! FMP je trojkom Trenta Frejzera, a potom i lakim poenima Čarlsa Dženkinsa u kontri prepolovio vođstvo Zvezde.  Vladimir Jovanović odmah je reagovao tajm-autom - 68:64!

Treća četvrtina: 

Uspeva FMP u finišu treće četvrtine da istopi prednost Crvene zvezde i spusti se na jednocifren minus, sve su prilike da će utakmica biti zanimljiva u poslednjem periodu budući da četa Vladimira Jovanovića ne briljira - 68:59!

Nije Bena Bentila bilo dugo na parketu zbog problema sa faulovima, ali čim je dobio priliku da zaigra odmah je krilni centar Zvezde vezao pet poena i naterao trenera FMP-a Nenada Stefanovića da traži faul budući da je prednost crveno-belih sada maksimalnih +15 - 64:49!

Igralo se u serijama na startu trećeg perioda, Zvezda je preko Martina i Ivanovića dobro otvorila poluvreme, ali je uzvratio Trener Frejzer sa šest vezanih poena, dok je dva dodao Šaranović - 54:44!

Foto: Starsportphoto

Druga četvrtina: 

Izuzetnu rolu u prvom poluvremenu imao je Nikola Ivanović koji je za samo šest i po minuta upisao 15 poena uz samo jedan promašaj iz igre, a na sve to je dodao defanzivan skok. Prednost crveno-belih je u poslednjim minutima uspeo da umanji Trent Frejzer, ali je Zvezda na odmor ipak otišla sa dvocifrenom prednošću - 51:40.

Stao je Panterima u finišu prvog poluvremena šut za tri poena, uspela je to Crvena zvezda da iskoristi na pravi način. Pored toga, na iskustvo su izabranici Vladimira Jovanovića uspevali da dođu do lakih poena sa linije penala budući da su u borbi za skok gosti pravili veliki broj faulova, a bonus je već bio ispunjen - 43:33!

Uspela je Zvezda da "zategne" odbranu već u drugoj četvrtini i dobrano popravi utisak na ono što smo gledali tokom prvih 10 minuta. Uspeo je prvo Vildoza, a potom i Stefan Marković da neutrališe Trenta Frejzera, iz dobre odbrane crveno-beli su postigli nekoliko lakih poena u kontri. Napadački ritam je uspeo da pronađe i Nikola Ivanović koji je već upisao pet poena - 37:30!

Nastavio je Luka Vildoza da oduševljava mali broj navijača u dvorani Pionir. Prvo je Argentinac bio precizan sa linije penala, a potom je sjajno doturio loptu do Džoa Holanda koji je lagano iskoristio zicer. Ipak, trener Vladimir Jovanović preselio je nakon toga organizatora igre na klupu, a na parket se vratio Stefan Marković - 30:25!

Foto: Starsportphoto©

Prva četvrtina: 

Katastrofalno je Zvezda odigrala preostala tri minuta u prvoj četvrtini. Pitanje je da li su crveno-beli bili gori u napadu ili odbrani, a Panteri nisu stekli veću prednost samo zbog simultanke Luke Vildoze koji je asistirao Holandu za trojku, a potom i sam položio nakon prodora i doao još jednu trojku- 24:25!

Uspela je Zvezda da uzvrati i zaustavi seriju FMP-a najviše zahvaljujući dobroj saradnji Ognjena Dobrića i Luke Mitrovića koji su iskombinovali sedam poena. Pantere je u prvoj deonici sjajno služio šut za tri poena. Pogađali su Bič i Valinskas, te je FMP uspevao da čuva prednost do kraja prve deonice - 14:19!

Foto: Starsportphoto©

Ofanzivno raspoložen je bio Ben Bentil od prvog momenta, ali je internacionalac iz Gane prerano ušao u probleme sa faulovima te je posle samo dva minuta morao van igre. Jovanović nije uspevao da pronađe adekvanto rešenje za Rajana Frejzera koji je sa sedam poena doneo prednost Panterima, nadovezao se Nikola Jovanović, ali i nekoliko Zvezdinih ofanzivnih grešaka te je FMP sredinom prvog perioda imao - 7:11 nakon čega je trener crveno-belih morao da reaguje tajm-autom! 

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice četvrtog kola ABA lige između Crvene zvezde i FMP-a. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

glupo je uopste sto igra zvezda sa svojom ispostavom kad se uvek znq ko mora da pobedi

Bojan Ciraj

pre 1 godinu

Hahhahahahahahahahahahaha!!!!! "Drama"???? Pa koga vi zajebavate vise?!?

ratko

pre 1 godinu

VIDIM DA OVAJ PRILOG PISE ZVEZDAS POSTO MI NE OBJAVLJUJE TEKST ,SRAM TE BILO . NISTA CUDNO STO JE ZVEZDA POBEDILA KAD JE FMP ZVEZDA II I KAD GOD PRIDJU NAMERNO PROMASUJU DA BI SE ZVEZDA ODMAKLA I GDE DA IZGUBE OD COVICEVOG FMPA TO SE SIGURNO NE SME DOGODITI NITI CE IKAD KAO I DO SAD STO NIJE BILO NIKADAAAAA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija