• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

20:52 >> 20:58

(OCENE) BEZ KOMANDANTA DRAGOVIĆA NE IDE! Zvezdina odbrana se RASPALA u Monte Karlu! Rodić, Milunović i Borjan ČASTILI Kneževe!

Tanjug/AP

Crvena zvezda

(OCENE) BEZ KOMANDANTA DRAGOVIĆA NE IDE! Zvezdina odbrana se RASPALA u Monte Karlu! Rodić, Milunović i Borjan ČASTILI Kneževe!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su u grupnoj fazi Lige Evrope pošto su na gostovanju Monaku pretrpeli težak poraz - 4:1 (2:0)

Morala je Crvene zvazda da pobedi u Monte Karlu, a izabranici Miloša Milojevića ne da nisu trijumfovali nego su doživeli i težak debakl protiv Monaka. Odlučio je strateg srpskog šampiona da od prvog minuta odigra izuzetno napadači, ali je francuski velikan uspeo to da pročita, sačeka, iskoristi i surovo kazni već u prvom poluvremenu. 

Ocene:

Milan Borjan, 5,5 - Teško da golman može više od ove ocene kada primi tri gola, od kojih je za jedan svakako sam kriv! Na dušu kapitena Crvene zvezde ide gol Monaka iz petog minuta, a kada golman loše otvori utakmicu po automatizmu nesigurnost traje kroz čitav meč. Na sreću, tako nije bilo večeras budući da je u narednih desetak minuta Milan Borjan sa dve odlične interencije sprečio Kneževe da reše pitanje pobednika već u prvom poluvremenu. 

Marko Gobeljić, 6 - Iako većina nije očekivala da će Gobeljić ikada predstavljati sigurnost u odbrani Zvezde to se večeras na stadionu Luj Drugi dogodilo. Popularni Gobelja odradio je lavovski posao, može se reći igrao i bez greške, ali se zato sve raspalo na levoj strani terena. 

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Milunović, 5 - Nije iskusni štoper najsrećnije procenio let lopte prilikom gola Monaka budući da mu je Kevin Foland prikrao iza leđa. Centaršut ga je preskočio i savršeno pao Nemcu na glavu, ali daleko od toga da je Milunović direktan krivac za vođstvo Monaka već posle pet minuta. Ako prvi gol ne ide na dušu popularnog Đeda, drugi sigurno jeste njegov! Užasno je Milunović reagovao posle centaršuta, kao na tacni poslužio Folanda koji je snažnim volejem matirao Borjana. 

Strahinja Eraković, 6,5 - Daleko bolji deo Zvezdinog štoperskog tandema večeras. Iako nije briljirao, Čupa je bio jedini siguran "stub" pred golom Milana Borjana budući da su Rodić, Gobeljić, a ponajviše Milunović potpuno razočarali. U nekoliko navrata pokazao je i selektoru Draganu Stojkoviću zbog čega bi trebao da se nađe među putnicima za Mundijal. 

Milan Rodić, 5,5 - Imao je sreće da već u prvom minutu nije dobio žuti karton nakon užasnog dodavanja, a potom i oštrog starta nad Krepinom Dijatom. Dvadesetak minuta kasnije nije mogao turski arbitar da mu progleda kroz prste nakon novog oštrog starta kada je Rodić presekao kontru Monaka te je u nastavku meča morao da igra "pod ručnom" kako crveno-beli ne bi ostali sa igračem manje u polju. Kruna užasnog izdanja bio je izuzetan autogol na startu drugog poluvremena koji je označio kraj nade za Zvezdu. 

Gelor Kanga, 7,5 - I da nije bilo gola Gelor Kanga bi dobio najvišu ocenu! Ogirao je Gabonac iznad svojih mogućnosti, poneo je najveći teret u spajanju linija tima, ali i u odbrani brzih tranzicija Kneževa. Posle pogotka "sa kreča" zaigrao još ofanzivnije, a pamtiće se i njegov pokušaj iz 57. minuta kada je Nibel imao mnogo sreće budući da je lopta prošla tik pored stative. 

Foto: Tanjug

Mirko Ivanić, 6 - Košmarnih 45 minuta za jednog od najboljih fudbalera Crvene zvezde! Igrao je Ivanić daleko od svoje pozicije, nešto povučenije i u sredini, ali kada je došlo do rokade u sastavu bivši reprezentativac Crne Gore je "živnuo" i pokazao raskošan talenat. Ponovo je dejstvovao uz levu aut-liniju zajedno sa Kataijem što je donelo rezultat budući da su njih dvojica kombinovala neposredno pred penala za Zvezdu. 

Aleksandar Katai, 5,5 - U prvom poluvremenu se ime Aleksandra Kataija čulo prvi put u 40. minutu kada je Zvezdin Magiko užasno startovao i zaradio žuti karton. Imao je nešto defazivniju ulogu od uobičajene, ali daleko od toga da postoji bilo kakvo opravdanje za slabu igru. U nastavku je odigrao daleko bolje, učestvovao i u akciji iz koje je Zvezda zaradila penal. Nedugo zatim je i zamenjen. 

Stefan Mitrović, 6 - Već u prvom poluvremenu je brzonogi Nišlija pokazao zašto je ponovo dobio šansu od starta meča u Ligi Evrope. Bio je Mitrović izuzetno raspoložen za igru, plesao je po terenu i predstavljao najveću pretnju po odbranu Kneževe, ali je imao težak zadatak da uradi bilo šta budući da nije imao nikakvu podršku saigrača u poslednjoj trećini napada. Kako je odmicalo vreme gubio je ritam, a sve je rezultiralo izmenom na startu drugog poluvremena kada je mesto ustupio Slavoljubu Srniću. 

Osman Bukari, 5,5 - Možda i najslabija partija ofanzivca iz Gane od kako nosi crveno-beli dres. Čini se da mu je klizav teren predstavljao ogroman problem budući da je teško kontrolisao loptu. Malo ga je bio u igri, a kada god bi došao do poseda ekspresno bi ga gubio. Želja mu je donela pola ocene više od zaslužene, ali ostaje žal što na stadionu Luj Drugi nije pokazao ni tračak onoga što ume, a što je publika u Beogradu mogla da vidi tokom jeseni. 

Aleksandar Pešić, 6 - Ponovo je izneo ogroman teret na svojim leđima. Rvao se sa defanzivcima Monaka, jurio lopte, spuštao ih svojim saigračima. Uspeo je da se upiše u strelce u 68. minutu, ali je za pola koraka bio u ofsajdu te je on posle asistencije iz VAR sobe i poništen. 

Foto: Tanjug/AP

Izmene:

Slavoljub Srnić, 6 - Iako je odigrao čitavo drugo poluvreme, malo što je Srnić pokazao za šta bi u ocenjivanju mogli da se uhvatimo. Ipak, činjenica da je Zvezda odigrala bolje u nastavku dovoljan je dokaz da je ulazak univerzalca doneo boljitak za crveno-bele. 

Kings Kangva, 6,5 - Mnogo toga pokazao je za pola sata koliko je proveo na terenu. Učestvovao je u akciji kod poništenog gola, bilo ga je svuda na terenu, a najvažnije od svega videla se želja za dokazivanjem. 

El Fardu Ben, bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Ibrahim Mustafa, bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Irakli Azarovi, bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Miloš Milojević, 5 - Znao je trener Crvene zvezde da vremena za čenjake nema i da srpski šampion od prvog minuta mora da napadne Kneževe. Izveo je Milojević izuzetno ofanzivan tim što je za svaku pohvalu budući da su crveno-beli igrali u gostima protiv Monaka! Ipak, Zvezda je daleko bolje izgledala u drugom poluvremenu kada se vratila u standardan sistem što dovodi do pitanja da li je previše ofanzivna formacija bila hrabrost ili ludost!? 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alekmaric93

pre 1 godinu

Nije samo Dragovic treba nam i zadnji vezni, krenuli smo sa sest ofanzivaca Kanga, Ivanic, Katai, Bukari, Mitrovic i Pesic bukvalno bez odbrane...

boki

pre 1 godinu

Zvezda je prosecan klub za srpsku ligu a u Evropi spada u najnizu kategoriju klubiva.Hitno menjati trenera i vecinu igraca koji kaljaju ugled zvzde .

LJUBA

pre 1 godinu

Onako se ne igra u Evropi gde bekovi dodaju loptu centarhalfu ovaj prosledi napred na centar onaj sa centra vrati Borjanu i Borjan degažira za napad. To je taktika i najveca greška trenera. Zvezda nema organizatora igre, Kanga se vrti u krug i ceka da ga neko faulira da bi se lopta ubacila u kazneni prostor.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija