• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.12.2022

12:12

Zvezdi od poznate kladionice 1,6 MILIONA EVRA! Ovo je najunosniji ugovor koji crveno-beli imaju među sponzorima!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdi od poznate kladionice 1,6 MILIONA EVRA! Ovo je najunosniji ugovor koji crveno-beli imaju među sponzorima!

Podeli vest

Košarkaški klub Crvena zvezda sa poznatom kladionicom potpisao sponzorski ugovor po kome će dobiti 1,6 miliona evra za godinu dana

Košarkaški klub Crvena zvezda potpisao je ugovor sa poznatom kladionicom "Meridijan" vredan 1,6 miliona evra godišnje, saznaje Informer!  Reč je o popularnoj domaćoj kompaniji, koja je sponzor i košarkaškog kluba FMP već nekoliko godina.

Zvezda je još prošle nedelje nagovestila da će predsednik kluba Nebojša Čović u ponedeljak saopštiti važne vesti u vezi sa funkcionisanjem kluba. U pitanju je potpisivanje unosnog ugovora sa kompanijom koja je poznata u Srbiji i regionu. Crveno-beli u svom sponzorskom pulu imaju još jednu kladionicu, "Soker", sa kojom saradnja ističe 31. decembra ove godine i još uvek je neizvesno da li će ugovor biti produžen.
Rekord

Zvezda ima saradnju sa "Telekomom", od koga dobija nešto više od milion evra godišnje, tako da je ugovor sa "Meridijanom" unosniji

Posao decenije

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja, ugovor sa "Meridijanom" je najunosniji koji crveno-beli imaju među sponzorima.

- Zvezda je potpisala ugovor sa "Meridijanom" vredan 1,6 miliona evra godišnje. Onaj koji su imali sa "Sokerom" neuporedivo je slabiji. Zvezda ima i potpisanu saradnju sa "Telekomom", od koga dobija nešto više od milion evra godišnje, tako da je ovaj najnoviji sa "Meridijanom" unosniji - objašnjava naš izvor.

Foto: starsport

 



Crvena zvezda je u februaru ove godine javno objavila koliko je novca dobijala od sponzora i donatora, kao i od državnih preduzeća, počev od sezone 2011/12. Samo na osnovu sponzorstava u klub je u tom periodu uloženo oko 14,2 miliona evra. Najviše novca klubu sa Malog Kalemegdana u protekloj deceniji uplatio je "Telekom", i to 11,2 miliona evra, što je ujedno bio i najveći sponzorski ugovor koji su crveno-beli do juče imali.

Foto: Starsportphoto©

 

Kampaco ne igra protiv Barselone?

 

Najnovije pojačanje Crvene zvezde Fakundo Kampaco možda neće igrati u petak na meču protiv Barselone u Evroligi. Argentinac je registrovan za utakmice ABA lige, ali još uvek nema dozvolu za elitno evropsko takmičenje, zbog čega je propustio meč protiv Olimpijakosa prošle nedelje. Trener Duško Ivanović je u nedelju izjavio da klub radi na tome da omogući registraciju Kampaca, koji će predstavljati veliko pojačanje za crveno-bele u nastavku sezone.


- Dovoljno je reći da je Zvezda u prethodnih deset godina od svih sponzora dobijala ukupno 1,2 miliona evra godišnje u proseku. To znači da će ubuduće samo od "Meridijana" imati i veći prihod od toga. Ugovor sa "Telekomom" dosad je bio najjači koji je imala Crvena zvezda kada su u pitanju sponzori, ali sada je na prvom mestu "Meridijan" - objašnjava naš izvor.

Crno-beli slabiji

Podsetimo, praksa je širom Evrope da košarkaški klubovi potpisuju ugovore sa poznatim kladionicama. Partizan je sredinom godine ugovorio saradnju sa kompanijom "Mocart", koja mu je ujedno i generalni sponzor. Spekuliše se da crno-beli zarađuju oko 1,3 miliona evra po sezoni.
Osim toga, ugovor sa beting kućom ima i FMP iz Železnika, klub blizak Crvenoj zvezdi. Oni su letos produžili saradnju upravo sa "Meridijanom", koji važi do kraja ove takmičarske godine.
 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija