• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2023

15:40

MILOJEVIĆ INSISTIRAO DA NOSIOCI OSTANU! Neću da hvalim mlađe zbog EGA! Nekima sam pravio reklamu... (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

MILOJEVIĆ INSISTIRAO DA NOSIOCI OSTANU! Neću da hvalim mlađe zbog EGA! Nekima sam pravio reklamu... (VIDEO)

Podeli vest

Šef stručnog štaba Miloš Milojević je na prvom treningu u ovoj godini okupio 36 igrača kojima se obratio

Miloš Milojević je istakao da očekuje ozbiljnost od samog starta.


- Očekujem ozbiljnost i da budemo tim. To je najbitnije, a sve ostalo ćemo rešiti na terenu. Hajde da igramo i da pričamo na terenu, da se okrećemo iz utakmice u utakmicu, jer u ovom klubu ne postoji prijateljski meč, čak ni na treningu. Ništa ne očekujem od vas što nije normalno. Dobra je grupa, vratila se glad za treningom i radom i mislim da što se tiče performansa može samo bolje, a da rezultatski zadržimo nivo koji smo imali u Superligi - rekao je Milojević. 
 

Mladi stručnjak se obratio i prisutnim novinarima čestitajući im praznike, uz isticanje da je zadovoljan timom koji raspolaže.
 
- Sportski sektor ima jasne smernice, a ja nisam za kvantitet, pogotovo jer imamo veliki broj igrača na prozivci, sa golmanima 36, to su praktično tri tima. Kao što je i generalni direktor Terzić rekao, imamo dobar i jak tim, ali neke stvari treba da se specijalizuju. Potrebna su nam pojačanja na dva mesta gde smo kvalitativno kratki. U svakom slučaju rekao sam sportskom sektoru da i ukoliko ne bude dolazaka, zadovoljan sam igračkim kadrom. Očekujem maksimalnu ozbiljnost i verujem da možemo da pružimo dobre igre i ostvarimo ciljeve. Atmosfera je odlična, igrači su se uželeli i svlačionice i treninga, jer je pauza bila duga, tako da sam i time zadovoljan. 
 
Insistirao je Milojević da nosioci ostanu.
 
- Za nosioce sam insistirao da ostanu, ali sam realan čovek i svestan da smo u tržišnom vremenu. Prelazni rok je otvorena stvar i postoji ponuda i ponuda koja ne može da se odbije. Tako da, igrački mogu da pričam ko nam znači i to klub zna, ali oni rade svoj posao i donose odluke oko prodaja. 
 
Ideja o tome da Zvezda ima dva tima od naredne sezone je neminovnost, tvrdi  Milojević.
 
- Razgovarali smo o tome i sa fudbalskog aspekta ako pogledate način igre koji nam je potreban za Superligu i Evropu, to su dva modela. U prvenstvu igramo protiv duplog bloka, i ovim ne napadam nikoga, to je legitimno, mi ih i nateramo na to, ali se u Evropi nadigravamo sa ravnopravnim ili boljim ekipama, pa oni nas pritisnu. Definitivno nam trebaju drugačiji profili igrača i energetski sistemi. Sve to je povezano i balans mora da postoji. Smernice za sad i za leto, kada je reč o prelaznom roku su tu. 
 
Govorio je Milojević i o mladim igračima... 
 
- Ne bih javno da hvalim mlade igrače, jer to sve ide na njihov ego, pa posle bude problema kad im kažemo da treba da idu na pozajmicu. Po mom mišljenju, svaki mladi igrač treba da dobije 1000 minuta, a ako vidim da je to nerealno, onda je bolje da ide da igra, jer će biti spremniji. Eto primer Radulovića koji se odlučno razvija, jer smo procenili da je u ovoj konkurenciji bolje da ostane na pozajmici. Kvalitet ima, ali trebaju da shvate da im je svaki dan, nova prilika za napredak i da moraju da prevaziđu juniorski fudbal i da uhvate korak sa seniorima gde je svaki pas bitan. Imamo toleranciju za njih, svesni smo da osciliraju, a šansu mladima smo pružali i kad je manja bodovna razlika bila, tako da to nema veze s tim. Za mene je Vojvodina prvo kolo i igraćemo za nas. I tih 10 bodova može da bude optička varka i znak opuštanja, što nam ne treba. Imamo prednost koju smo zaslužili i zaradili, ali želimo i da na svakoj utakmici budemo dobri. Nekad kad budete očekivali mlade igrače, možda ih neće biti, a nekad će ih biti trojica. Ne razmišljam ja to tako, ne gledam u smislu bonusa, već da svako treba odnosom i radom, kao i kroz prijateljske mečeve zasluži priliku. Trudim se da budem fer i realan sa svima. 
 
Nema kalkulacija na proleće, kreće se kao da je prvo kolo...
 
- Ne kalkulišem, već poštujem sve protivnike i s kim god da igramo, želim da pobedimo. Takav stav imam i u životu. Ako je neko bolji, nije problem da se pruži ruka. Ne mislim da bi dve pobede u derbiju donele osvajanje titule, jer to je šest bodova. Moramo sve utakmice u nizu da dobijemo. Svako ima pravo na loš dan, ali se nadam da ga mi nećemo imati i da ćemo iz meča u meč napredovati.
 

Nije želeo da konkretnije priča o imenima koja su na meti Crvene zvezde.
 
- Imenovao sam igrače kroz neke intervjue, pa napravio reklamu, a posle su klubovi zatezali, tako da kao što je generalni direktor Terzić rekao, nećemo govoriti o imenima. Čuli ste da postoji mogućnost da Kulibali ode, možda još neko bude pozajmljen. U suštini, idealan broj igrača mi je između 26 i 28 uz četiri golmana, to je maksimum. To je broj sa Spajićem koji nije u punom trenažnom procesu, tako da imamo prostor za još jednog igrača.
 
U međuvremenu, Milojević je obnovio pro licencu.
 
- To su moje kolege i poštujem ih zbog toga što su uradili u karijeri. Ne gledam prema godinama. Stjuart Bakster mi je rekao da nekad o treneru ne govori dovoljno broj trofeja, nego koliko traje. Eto, imamo primer Branka Smiljanića koji od kad znam za prvu ligu, čovek radi. Imao sam obavezu da obnovim pro licencu, nisam to gledao kao da predajem nešto, već da želim da razmenjujem ideje kako bismo svi zajedno napredovali. Ako hoćemo da budemo bolji u trenerskom zanatu, moramo da imamo konstruktivnu komunikaciju bez sujete i da dižemo nivo srpskog fudbala. To je cilj i obaveza svih nas koji radimo u njemu - podvukao je Milojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija