• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.02.2015

15:44

KEJN UTIŠAO TOPOVE Severni London pripada "Sparsima"

Fudbal

KEJN UTIŠAO TOPOVE Severni London pripada "Sparsima"

Podeli vest

Poveo je Arsenal posle 11 minuta igre pogotkom Mesuta Ezila, ali su domaćini uzvratili u drugom delu utakmice. Za 30 minuta Kejn je doneo preokret Sparsima

Totenhem je preokretom golovima Harija Kejna savladao ljutog gradskog rivala iz severnog Londona Arsenal, rezultatom  2:1. Nema ništa slađe!  Posebno što su Sparsi ovim trijumfom udaljili rivale bar malo od društva pet najboljih i otežali im borbu za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Poveo je Arsenal posle 11 minuta igre pogotkom Mesuta Ezila, ali su domaćini uzvratili u drugom delu utakmice. Za 30 minuta Kejn je doneo preokret Sparsima. Briljirali su golmanu na obe strane, ali je 21-godišnji Kejn prvo u  56. matirao golmana Ospinu, a potom i u 86. kada je nadvisio sve i glavom još jednom Kolumbijca učinio nemoćnim. Tako će se Arsen Venger s tugom sećati 700. meča na klupi "tobdžija" u Premijer ligi.

Totenhem je bio bolji tokom prvog dela, ali ništa to nije vredelo Sparsima kada nisu uspeli da postignu pogodak. Preduhitrio ih je Mesut Ezil u 11. minutu utakmice. Velberk je doradio najteži deo posla, izašao na kraj sa odbranom, doturio loptu do Žirua, a ovaj prosledio do Ezila koji je poslao iza leđa golmanu Ljorisu za 1:0 , pa je ovim rezultatom i okončan prvi deo.

Strasti su se rasplamsale u nastavku. Niko nije želeo pognute glade da napusti stadion u duelu sa velikim rivalima. Prvo je Arsenal bio na testu, a onda je i Ljoris velikim naporom spasio svoj gol. Ospina nije bio te sreće u 56. minutu kada je  Kejn izjednačio na 1:1.

Korner je izveden sa desne strane usledio je “gavomet”, ali niko nije uspeo da dođe do te lopte na koju je natrčao 21-godišnji Kejn za neverovatnu radost na tribinama “Vajt Hart Lejna.

Samo minut mogao je da donese i preokret, ali je Arsenal imao sreće, dok je nekoliko minuta posle Ljoris fantastičnom intervencijom spasio domaćine.

Vrlo brzo je na drugoj strani i Ospina bio u prvom planu kada je zaustavio šut Monreala sa distance. Nakon nekoliko odličnih intervencija čuvara mreža jedan je kapitulirao. Na nesreću Arsenala bio je to Opsina. U 86. minutu Kejn je svojim drugim golom, na već opisan način, doneo preokret i trijumf domaćinu.

Posle ovog kola Arsenal je na šestom mestu sa 42 boda, dok je Totenhem četvrti, ima bod više od gradskog rivala.

Premijer liga, 24. kolo

Totenhem - Arsenal 2:1
(Kejn 56, 86 - Ezil 11)

Aston Vila - Čelsi 16:00
Lester - Kristal Palas 16:00
Mančester siti - Hal 16:00
KPR - Sautempton 16:00
Svonsi - Sanderlend 16:00
Everton - Liverpul 18:30

Nedelja

Barnli - VBA 13:00
Njukasl - Stouk 15:05
Vest Hem - Mančester junajted 17:30




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija