• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.02.2015

22:36

KAVANI PONIŠTIO GOL BANETA Kurtoa spasio Čelsi, ponosni "rudari" odoleli Bavarcima

Fudbal

KAVANI PONIŠTIO GOL BANETA Kurtoa spasio Čelsi, ponosni "rudari" odoleli Bavarcima

Podeli vest

Pari Sen Žermen i Čelsi odigrali su 1:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok na utakmici između Bajerna i Šahtjora nije bilo golova - 0:0


U prvi mečevima osmine finala Lige šampiona videli smo samo dva gola, oba u Parizu. Pari Sen Žermen i Čelsi odigrali su 1:1, dok je drugi duel između Šahtjora i Bajerna takođe okončan bez pobednika, ali i bez golova.

Branislav Ivanović je na "Parku prinčeva" doneo prednost Čelsiju, ali je Edinson Kavani u drugom poluvremenu izjednačio na 1:1. A što su se "plavci" kući vratili neporaženi najviše mogu da zahvale Tibu Kurtoi koji je u nekoliko navrata maestralnim odbarana sačuvao svoju mrežu.

Što se tiče meča u Lavovu, priželjkivali su" rudari" pobedu za svoje napaćene navijače, nisu uspeli da iznenade Bavarce, ali su bar ostali neporaženi.  

Dve propuštene prilike PSŽ-a, prvo preko Zlatana Ibrahimovića, a potom Matuidija, kaznio je Branislav Ivanović u 36. minutu. Doduše, u oba navrata je i Tibo Kurtoa reagovao vrhunski. Onda je sve došlo na naplatu.

Kakva akcija defanzivaca! Teri je ubacio sa levog krila, Kejhil namestio za Baneta, koji ponovo postiže gol kada je najpotrebnije i Čelsi vodio 1:0. Ponovo je Srbin u pravo vreme bio na pravom mestu i vrhunski, poput pravog golgetera doneo "plavcima" prednost. 

 

 

Samo deset minuta u drugom poluvremenu smo čekali na gol u Parizu. Edinson Kavani podigao je domaće navijače na noge. Posle centaršuta Matuidija glavom je matirao nemoćnog Kurtou za egal na "Parku prinčea" u 55. minutu utakmice - 1:1. 

 

 

Tibo Kurtoa je u 60. minutu sprečio preokret. Ibra je ponovo bio u, činilo se šansi iz koje ne može da promaši, ali je golman Čelsija fantastičnom odbranom zaustavio njegov šut. Imali su Parižani još nekoliko šansi do kraja meča, preko Lavecija, Kavanija i Ibre, ali je Belgijanac na golu poput hobotnice skupljao sve lopte i sačuvao Čelsi poraza pred revanš u Londonu. 

U Ukrajini je tokom prvih 45 minuta igre Bajern imao dve najbolje šanse i to preko Tomasa Milera. Prvo su njegov šut domaći defanzivci izblokirali, a potom je on šutirao preko gola. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultat.

AP/Photo

Šahtjor je uspešno odolevao Bavarcima i tokom drugog dela igra, da bi im gosti olakšali posao u 65. minutu. Nemci su ostali sa 10 igrača pošto je Ćabi Alonos dobio drugi žuti karton. Inače, Alonsu je ovo bio stoti nastup u Ligi šampiona, šteta što je na jubilej ranijie morao da napusti teren. 

U finišu meča je Roben bio u izglednoj situaciji da okonča uspavanku u Ukrajini, ali se sve završilo samo na pokušaju. Šahtjor je sačuvao mreži pred revanš na "Alijanc areni".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija