• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.03.2015

14:23

MURINJO NE ŠPIJUNIRA ZA SRBIJU Bane: Nije me savetovao

Fudbal

MURINJO NE ŠPIJUNIRA ZA SRBIJU Bane: Nije me savetovao

Podeli vest

Nije Portugal samo Ronaldo, ali je njihova prva zvezda i oko njega se vrti ceo evropski fudbal, smatra Branislav Ivanović


Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović veruje da "orlivi" imaju dovoljno utakmica da izbore plasman na Evropsko prvenstvo. Srbija posle tri utakmice ima jedan bod i pretposlednja je na tabeli Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat, koji će se 2016. godine održati u Francusko

- Kvalifikacije za nas počinju od ove utakmice i ima ih još dovoljno da okrenemo situaciju. Biće mnogo teže nego na početku, ali ova ekipa ima kvalitet i može. Gledamo u napred, verujemo u sebe, probaćemo da promenimo negativnu atmosferu koja se pravi oko svih nas - rekao je Ivanović.

"Orlovi" će narednu utakmicu igrati protiv Portugala, a kapiten je istakao da taj susret može mnogo da donese.

- Bod protiv Portugala može da bude najvažniji u celim kvalifikacijama jer bi nam dao psihološku prednost. Portugal je apsolutni favorit, ali može da se iznenadi, probaćemo sve. Iz ove utakmice ne može ništa da se izgubi, a mnogo da se dobije.

Na klupi Srbije će u Lisabonu u zvaničnim utakmicama debitovati novi selektor Radovan Ćurčić.

- Nadam se da ćemo sa novim selektorom i novom idejom biti mnogo bolje
organizovani i mnogo kompaktiniji na terenu. 

Bane: Spreman sam da igram štopera

Selektor Radovan Ćurčić je najavio da postoji mogućnost da Ivanović zaigra na mestu štopera, iako je do sada uglavnom pokrivao poziciju desnog beka.

- Iskreno, volim da igram na obe pozicije i drago mi je što mogu da odgovorim na oba zahteva. Biću spreman gde god budem igrao. Promena pozicije stvara dodatni pritisak, ali to je dobro i nadam se da ću biti spreman - rekao je Ivanović.

Kada je reč o Portugalu, Ivanović je rekao da će reprezentativcima Srbije najveći motiv biti to što je protivnik jedna od vodećih ekipa evropskog fudbala.

- Portugal je jedna od vodećih ekipa u evropskom fudbalu. Imamo viziju, probaćemo da uradimo sve jer nam je svaki bod bitan. Pritisak uvek postoji u fudbalu i veličina igrača se ogleda u tome kako se ponaša pod tim pritiskom. Ova grupa igrača zaslužuje Evropsko prvenstvo, ali to mora da se pokaže na terenu.

Ivanović je rekao da ga portugalski stručnjak Žoze Morinjo, koji mu je trener u Čelsiju, nije savetovao pred predstojeću utakmicu reprezentacija.

On je dodao da najveća opasnost preti od zvanično najboljeg fudbalera sveta.

- Nije Portugal samo Ronaldo, ali je njihova prva zvezda i oko njega se vrti ceo evropski fudbal.

Utakmica između Srbije i Portugala igraće se u nedelju, 29. marta  (20.45) u Lisabonu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija