• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.05.2015

20:15

FINALE NA VIDIKU! Barselona - Bajern 3:0 (VIDEO)

Fudbal

FINALE NA VIDIKU! Barselona - Bajern 3:0 (VIDEO)

Podeli vest

Barselona je na korak od finala Lige šampiona! Katalonci su na krilima neverovatnog Lea Mesija deklasirali Bajern u prvoj utakmici polufinala i otvorili su sebi vrata završnog meča za pehar - 3:0 (0:0)

 

Fantastični golman Nemaca Manuel Nojer je držao Bajern u životu do 77. minuta. Do tada je odbranio nekoliko zicera, činio se nesavladiv na "Nou Kampu". Ali, onda je najbolji fudbaler sveta rešio da preuzme konce igre.

Dva ekspresna gola Lionela Mesija, dve lepotice u 77. i 79. minutu, bacila su u očaj Bavarce i njihovog trenera Pepa Gvardiolu, a asistencija Argentinca za gol Nejmara u 93. minutu, za konačnih 3:0, mogla bi da znači i tačku na polufinalnu neizvesnost.

Barselona je bila apsolutno bolji tim tokom svih 90 minuta i konačan rezultat je potpuno u skladu sa stvorenim šansama na meču. Nemci sada imaju pakleno težak zadatak, čak nemoguću misiju, da dostignu 0:3, a da istovremeno čuvaju svoju mrežu, jer bi samo jedan gol Španaca u revanšu definitivno rešio sve dileme.

Reuters

 

BARSELONA - BAJERN 3:0 (0:0)

Strelac: Mesi u 77. i 79. i Nejmar u 93. minutu. Stadion: "Nou Kamp". Sudija: Nikola Ricoli (Italija).

Barselona: Ter Štegen, Alveš, Maskerano (od 89. Bartra), Pike, Alaba, Buskets, Rakitić (od 82. Ćavi), Inijesta (od 86. Rafinja), Mesi, Nejmar, Suarez.

Bajern: Nojer, Rafinja, Boateng, Benatija, Bernat, Ćabi Alonso, Lam, Švajnštajger, Miler (od 78. Gece), Tijago, Levandovski.

- Prvi ozbiljniji pokušaj na utakmici pripada Luisu Suarezu. Dobio je loptu od Mesija i šutirao sa 17 metara, ali pravo u Nojera.

- Gužva ispred šesnaesterca Bajerna, Rakitić je zasmetao Mesiju, pa je napad propao, a u kontri je Levandovski pokušao da izvede udarac, međutim, blokirao ga je Maskerano.

- KAKAV PROMAŠAJ SUAREZA! Izašao je sam ispred Nojera u 12. minutu, desetak metara je vukao loptu i onda mu je golman Bajerna rukom, poput rukometnog golmana, odbranio udarac!

- PROMAŠUJE I NEJMAR! Novi zicer za Barsu, Suarez je odradio akciju, poslao pas za Nejmara, a njegov udarac sa peterca blokirao je Benatija.

Reuters

- UZVRAĆA BAJERN! Zicer je promašio Levandovski! Miler ga je sjajno uposlio sa boka, bio je Poljak sam ispred golmana, ali mu je lopta malo pobegla i nije uspeo da je uputi ka okviru gola.

- Prolazi Mesi kroz četiri igrača Bajerna, zavrće na drugu stativu, ali tamo ne stiže Nejmar do lopte.

- Suarez tuče glavom u 26. minutu posle kornera i prebacuje prečku. Dobra je to bila pozicija...

- Solidan napad Bajerna, Tijago je centrirao sa ivice šesnaesterca na drugu stativu, ipak lopta je bila previsoka za Milera.

- Mesi je pokušao iz slobodnog udarca u 38. minutu, međutim, Nojer je lako uhvatio loptu.

- Nojer još jednom spasava Bajern! Ovog puta je Dani Alveš bio ispred njega, ali je golman Bajerna još jednom sačuvao svoj gol!

Završeno je prvo poluvreme na "Nou Kampu". Bajern samo zahvaljujući golmanu Nojeru može da se raduje sadašnjem rezultatu.

Reuters

Drugo poluvreme

- Bajern je imao slobodan udarac sa 17 metara, idealna pozicija za Ćabija Alonsa. Umesto da zapreti Ter Štegenu, Španac je pogodio živi zid.

- Pokušaj Mesija u 57. minutu sa 17-18 metara, tek pravo u Nojera.

- Neverovatan je Nojer! Izleteo je na 25 metara od svog gola i izbacio loptu ispred Nejmara, koji je trebalo da izađe u situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Bajerna.

- Nova odlična prilika za Barselonu odlazi u nepovrat! Iščačkali su Katalonci loptu na ivici šesnaesterca Bajerna, ona je došla do Nejmara, koji je tukao preko gola.

- Šutirao je Tijago u 70. minutu, lopta je pogodila Maskerana i promenila smer, ali je golman Barse Ter Štegen ipak uhvatio loptu.

- GOL! Leo Mesi, ko će drugi! Barselona vodi od 77. minuta, a strelac je Mesi. Dobio je loptu na 18 metara od gola, sa desne strane, pomerio je metar u levo i tukao u bliži ugao. Ni fantastični Nojer to nije uspeo da odbrani!

- GOL! Mesiiiii! Kakva majstorija Lionela Mesija! Barselona vodi 2:0 od 79. minuta! Argentinac je prvo "provozao" Boatenga u šesnaestercu, a onda desnom lobovao Nojera!

- Dobru priliku imao je Luis Suarez, ipak njegov šut je završio iznad prečke.

- GOL! Barselona je na korak od finala Lige šampiona! Nejmar u 93. minutu, na pas Mesija, postiže treći gol. Argentinac je sa centra poslao loptu u prostor za Brazilca, koji je izašao sam na Nojera i lako postigao pogodak.

Kraj utakmice, Barselona je stekla ogromnih 3:0 pred revanš u Minhenu sledeće nedelje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija