• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.07.2015

12:45

RUMUNSKA "ZVEZDA": Do titule stigli u "minut do 12"

Fudbal

RUMUNSKA "ZVEZDA": Do titule stigli u "minut do 12"

Podeli vest

Potencijalni protivnik Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Steaua iz Bukurešta, postala je prvak Rumunije u "minut do 12"

 

 

Dva kola pre kraja Targu Mureš je bio lider prvenstva Rumunije, ali je u poslednja dva kola doživeo oba poraza, a Steaua je izbila na čelo i sa tri boda prednosti došla do titule.

Prošla sezona je bila jedna od najturbulentnijih u istoriji nekadašnjeg prvaka Evrope, jer je odlukom rumunskog suda, a po tužbi vojske, Steaui oduzeto ime, grb, klupske boje... Međutim, ona je za sve ostala Steaua, rumunska "Zvezda", najveći klub u zemlji i jedan od najvećih u istočnoj Evropi.

Tim Steaue predvodi kapiten Fernando Varela, internacionalac iz Zelenortskih ostrva, koji komanduje odbranom, zajedno sa rumunskim reprezentativcem Gabrijelom Tamašom. 

Trener Mirel Radoi je potpuni početnik, do prošle sezone je igrao fudbal, a sada se odmah našao na klupi Steaue

Čini se da je vezni red najjači deo tima, jer su tu brojni kreativci, počev od "desetke" Nikulea Stančua, pojačanja iz Kluža Sulija Munirua, povremenog reprezentativca Adrijana Popea i Aleksandru Čipčiua. U špicu su mladi Gabrijel Janku i niz novajlija: Gregori Tade, stigao iz Kluža i Aleksandru Tudori, pridošlica iz Ocelula.

Istine radi, tim Steaue deluje dosta slabiji sada u odnosu na prošlu sezonu, jer je ostao bez nekoliko izuzetno važnih igrača. Raul Rusesku se vratio sa pozajmice u Sevilju, Jasmin Latovlević je prešao u turski Genčlerbirligi, Kristijan Tanase je u transferu od milion evra otišao u kinesku Tjanđin Tedu, Andrej Prepelica je pojačao bugarski Ludogorec, a golman Gijedrijus Arlauskis je postao član engleskog Votforda.

Prvak Rumunije igra u formaciji 4-2-3-1, a tim koji se suprotstavio Trenčinu u utakmici u utorak činili su:

Kojokaru, Pap, Tamaš, Varela, Giljerme, Muniru, Breveld, A. Popa, N. Stančiju, Čipčiju, Tade.

Inače, trener Mirel Radoi je potpuni početnik, do prošle sezone je igrao fudbal, a sada se odmah našao na klupi Steaue.

Sve u svemu, Partizan ima čemu da se nada, dobio je rivala koji je daleko od snage koju je imao pre nekoliko sezona, kada je bio ozbiljan takmac i u Ligi šampiona.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija